Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Nestajanje sekundarnih hard diskova i sata dvdrw
STRANA 1 OD 1
Simon72 Nestajanje sekundarnih hard diskova i sata dvdrw 22.01.2012. 21:50 T42759

status: user
broj poruka: 2799
Vec su bile ove teme al aj ponovo. Znaci nestaju hard diskovi, svi osim primarnog i dvd sata, dok pata ne nestaju. Posle restarta vrati se sve normalno. Redosled nestajanja je sasvim slucajan. Ponekad nedeljama sve u redu a onda zaredja nekolko dana.Po internetu sam vido da je to veoma cesta pojava . Upravo mi se sad desilo . Bio sam na net i brouzer se na 20-ak sekundi ukocio i nestade mi hdd. Restart i vratio se :)
Pa aj kažite nesto.
Inace menjao sam kablove menjao mesta na maticnoj. Kompjuter je inace stalno ukljucen.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
goran27 re 22.01.2012. 22:27 #392924

broj poruka: 372
Ja mislim da nesto sa sata konektorima na ploci nevalja.

zoxin Re 22.01.2012. 22:39 #392926

broj poruka: 265

Imas problematican hard.Treba samo da utvrdis koji je i da li mozes da ga sredis.
Simon72 ... 22.01.2012. 22:47 #392928

Sa 2 sekundarna i 1 dvdrw sata. I meni nesto tu mirise oko ploce ili nacina na koji bi trebalo da se povezu. mozda postoji ipak neki prioritet u povezivanju. Zanimljivo je da duže vreme nisam imao taj problem a sad ponovo imam ili pak nisam primecivao. Inace to se desava na svim komjuterima gde bi stavljao drugi hard disk., a i kod zeta i dosta prijatelja. Nije samo kod mene.

tortojed Jao sto bi bilo leeeepooo kada bi smo najzad naucili da u ovom slucaju 22.01.2012. 23:52 #392939

broj poruka: 10999
izlaganje problema pocinje sa detaljnim predstavljanjem hardvera, sa akcentom na maticnu plocu.

-NEMA prioriteta u povezivanju. Ako si bilo koji ispravan HDD/DVD povezao na bilo koji ispravan SATA kontroler na mat. ploci, to je to. Da ima veze, ne bi radilo uopste (od prvoga ukljucivanja kompa). Ono sto JESTE vazno zove se `podesavanja u BIOS-u` (CMOS setup). Advanced///IDE mode - enhanced on SATA (i tome slicno)///AHCI ili IDE itd. Ali i tu je (izgleda) sve podeseno kako treba, jer u protivnom opet ne bi radilo od pocetka.

- Da niste (ti i prijatelji) fasovali ploce sa neispravnim Intel P67 chipset-om (prvi kvartal 2011.)? Tu se radilo upravo o problemima sa SATA2 kontrolerima...

Simon72 ... 23.01.2012. 00:14 #392942

Pa ploce su razlicite.
Gigabyte 770 ud3
Msi 770 c-45
Gigabyte ga X58 (ovde nisam stavljao drugi hard pa neznam sta bi bilo)
kod zeta
e sad da se setim
jedna je 8100
druga 945
a kod drugih pa bile su razne nemog se setim.
hdd wd 640 on je primarni a nestaju 2 samsunga . Jedan 250 gb drugi 1 tb kao i eto ponovo samsung dvdrw 223 . (izgleda da je samsung kriv za sve :) )
Problem je kad imas i drugi hard. Onda nestaje i on a i opticki ako je sata.
E sad dal bi jedan cmos odradio poso jer sam menjao memoriju. Dal promenom hardvera može da se tako što desi. Neverujem pošto drugi nisu menjali (kolko ja znam ) Zet jeste i evo bas sam ga zvao i reko covek da izvadio bateriju na 10 minuta pa je prestalo.
tortojed Pa dobro, probaj tako i ti. O tome sam i pricao kada sam pominjao 23.01.2012. 00:27 #392945

broj poruka: 10999
BIOS (zato sto nakon `clear cmos` sve stavke bivaju vracene na `podrazumevane vrednosti` iliti factory default).
Moze da pomogne i flesovanje BIOS-a ploce...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs