Ovaj zaključak je donet na osnovu brojčane vrednosti koju si naveo: ne je-e te ni 3 posto.
Može da se rasklopi rezač, i očisti sočivo lasera, tutorijali postoje sigurno i na youtubetu. Da ne bi proveravao koji je najbolji, zapamti samo da je dovoljna destilovana voda i magična krpa, a da bilo šta što je agresivan rastvarač-hemikalija, ne dolazi u obzir. NIKAKO, bez obzira na tvrdnje kako je nekome sve prošlo kako treba. Vrlo lako može da se zanavek upropasti površina ionako kilavih sočiva. I to je to, ili novi. Bilo je zaluđenika koji su na trimer pojačavali struju laserske diode i tako (overklokovali....haha) i tako dobijali nešto u neko kraće vreme. Ali, sa današnjim cenama - zaludno je to.
Rasturi ga,ocisti socivo sa alkoholom [ moze bilo koji ] Ako imas mali srafcic pored sociva ,lagano ga navi u pravcu kazaljke na satu [ tako malo pojacavas laser ]
Polako bre ljudi da odgovori prvo. Dal mu se to desilo jednom il više puta. Možda disk nije bio kako treba. Dal je restartovao kompjuter jer se meni to dešavalo 20-ak puta, dok nisam ukapirao da kad restartujem komp nastavi da radi kako treba. A alkoholom nemoj da cistis nego samo vodom . to nisu stakleni vec plasticna sociva ima samo da ih upropastiš, a to radi tek ako nece sa drugiom diskom posle restartovanja.
i to znaci DA OTKAZUJE, nije do diskova, nekad ce da nareze nekad nece, a onda ce krenuti da ne reze uopste, ocisti laser, ali krenulo je otkazivanje, pa idi u radnju po novi .))
ja sam uvijek cistio rakijom ta sociva 30-40 gradi nije jaka i to sljiva
i da ja jos pitam za to pojacavanje napona na laser diodi ..ja sam vidio da stoje dve laser diode i po dva ona potenciometra..e sad kako znati koji je koji ?
do sad je radilo ok,mada zadnjih 3 meseca nisam ni ubacio disk jer koristim flesku od 16gb,danas mi drugar ostavio dvd da mu narezem film a ono hoce prc :(,probao sa resetovanjem ubacivanjem drugog diska nista!!!Da stvar bude gora u drugom kompu imam i neki sata rezac koji kad mu se ubaci disk uopste ga i ne detektuje kao da nema nicega,jel moguce u u 1 danu da mi ne rade 2 rezaca?!
Cudi me za Sloni Gnjec Shitiark. Bas su prepoznati kao extra kvalitet. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Ne, nije moguće da ne rade dva odjednom, osim u SF-u. Koji medijum si ubacio (rw, ili dvd-r ili šta već)? Da nije neki bulk, isti s obe strane pa pogrešio stranu ?
Da li je to radilo pre, tj. rezao je pre iste te a sada neće, ili si nabavio nešto novo? ... dvd-rw-ima je potrebno povremeno flešovati firmware, jer se u njima nalazi podrška-strategija za prepoznate medije, ako se radi o nečem novom, i to kineskom, koje ne odgovara dosadašnjem, možda, moooožda je u tome problem?
P.S. Ako imaš mladunce koji gledaju crtaće i sami roštiljaju dvd, onda je moguće da ne rade oba. Čak verovatno. Biće unutra i munchmellow-a, i nesqueek-a i kuradi-palladi. Budale veruju u sreću.
Bas kao u tvom potpisu... Prodavnica, Ti i 2 crvene pod misku,lagana setnja i novi Dvd. Ko zna koliko si narezao drugarima filmova i igri ??? [ Naravno i tebi ] Pa svaki Atom te plastike se isplatio do sad.
ovo je softverski problem ili losa detekcija medija. Stavi neku drugu vrstu dista i umesto tog Neroa probaj recimo PowerISO.
Ako cistis moze alkohol i moze medicinski benzin, samo posle suvim delom stapica za usi prebrisi nakon sto obrises ovim sredstvima. Ujedno obrisi i gumicu na rotirajucem motoru.
Verovali ili ne,potrazih na nett-u i nadjoh ovo: http://www.youtube.com/watch?v=WaiTJYHQCCg ,pratio sve po uputstvu i ocistih ga lepo kad ono hoce reze kao lud bilo je tackica prasine na samom laseru,a tek sto je okolo bilo prljavo sve se nahvatalo kao paucina sad je kao nov :))),hvala na savetima dobri ljudi sa pc berze :))
SonyOptiarc ti je trso ko oblanda, štaviše, ne mogu da verujem da ima još neki među živim. Ko što ti je rečeno, uzmeš dve crvene, svratiš u radnju i pazariš nov DVDRW. Za koji god da odlučiš svi su isto sranje drugo pakovanje al imaju 2 godine garancije.
.... pa rekoh ti, prvo čišćenje, ondak bacanje. Ako ne radi.
Budale veruju u sreću.
:: Verovali ili ne,potrazih na nett-u i nadjoh ovo: http://www.youtube.com/watch?v=WaiTJYHQCCg ,pratio sve po uputstvu i ocistih ga lepo kad ono hoce reze kao lud bilo je tackica prasine na samom laseru,a tek sto je okolo bilo prljavo sve se nahvatalo kao paucina sad je kao nov :))),hvala na savetima dobri ljudi sa pc berze :) :: :: http://www.youtube.com/watch?v=NRIXfOCd2B :: ::
ma pazi nemoj da se zavaravas, i ja sam ocistio bio laser i onda je `kao proradilo` ali je bilo pitanje vremena kad ce skroz da rikne laser, pa se to pocelo da desava, nero prijavljuje greske vezane za rezanje, pa sam snimio ashampo, pa je radilo, pa opet greske neke, pa onda u servis odnesoh RW, i onaj tamo ga skroz rasklopio, pa sklopio i probao, kad ono mucak, skroz je riknuo laser, i uzeo ovaj samsung, pa cemo videti koliko potraje, za sada radi kao i prvog dana :)
:: Verovali ili ne,potrazih na nett-u i nadjoh ovo: http://www.youtube.com/watch?v=WaiTJYHQCCg ,pratio sve po uputstvu i ocistih ga lepo kad ono hoce reze kao lud bilo je tackica prasine na samom laseru,a tek sto je okolo bilo prljavo sve se nahvatalo kao paucina sad je kao nov :))),hvala na savetima dobri ljudi sa pc berze :) :: :: http://www.youtube.com/watch?v=NRIXfOCd2B :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.