jel može eksterni hdd preko usb-a da bude sistemski hdd sa dvije particije
STRANA 1 OD 1
kefalo81
jel može eksterni hdd preko usb-a da bude sistemski hdd sa dvije particije
12.01.2012. 14:44
T42547
status: user broj poruka: 775
pitanje je jasno a namjera je da se na neki način ratosiljam ata diska jer mi ograničava izbor ploče, odnosno samim tim i platforme, a ovi eksterni tipa toshiba u emiju nisu proporcionalno poskupili kao ovi interni. MIslim da su diskovi bilo uvjek tu oko 3.5-4 k dinara za 320gb. Ovaj košta 4.7 za 250. http://emmi.rs/hdd-eksterni-hdd-external-25-250gb-toshiba-store-alu2.11.html?productId=18284
Koliko su ti eksterni diskovi pouzdani tj upotrebljivi za ovu namjenu. USB, da li je to dovoljo brzo da opsluži sistem. Namjena je office, net i neki hd film.
Ovo sam planirao da držim bar godinu dana za koliko mislim da je potrebno da se cijene standardnih diskova vrate u normalu ili da ssd padne još više :)
Može što nebi mogao ,ali kontam da će taj sistem biti jako spor pošto je usb2 prilično spor da služi za te svrhe ,druga priča ako planiraš da radiš to sa usb3 hardom :)
Nek me neko ispravi ako sam pogrešio pošto ovo niikad nisam probao lično :) Black Wolf
ali je komplikovano. Win 7 ti odmah kaze da te je provalio sta pokusavas i da ne mozes da ga insataliras na ext. hdd. :) XP moze ali moras prepravljati instalaciju, postoje uputstva ne net-u. Najjednostavnije resenje je da otvoris plasticno kuciste i prikacis hard najnormalnije jer bi trebalo da je unutra obican sataII hdd 2,5 inch, prikljucci su iste velicine kao i na 3,5 inch HDD-u. Samo da nadjes nacin kako da ga ucvrstis u kucistu.
AMD Athlon X2 7750BE@2,9GHz + CM TX3 Biostar TA790GX+ 128M 2 x 1GB OCZ Ati Edition@840MHz Sapphire ATI 4770 512MB DDR5 Sata2 Maxtor 80GB ATA Maxtor 160GB Pioneer DVR-216D Black CM eXtreme Power Plus 550W MS Industrial APOLL
ALI ... ti mali prdavci su na 5k rpm .. pa je tvoj ATA disk brzi od njega !!!
bolje ne bacaj pare vec kupi redovan hdd
:: ali je komplikovano. Win 7 ti odmah kaze da te je provalio sta pokusavas i da ne mozes da ga insataliras na ext. hdd. :) XP moze ali moras prepravljati instalaciju, postoje uputstva ne net-u. Najjednostavnije resenje je da otvoris plasticno kuciste i prikacis hard najnormalnije jer bi trebalo da je unutra obican sataII hdd 2,5 inch, prikljucci su iste velicine kao i na 3,5 inch HDD-u. Samo da nadjes nacin kako da ga ucvrstis u kucistu :: :: :: AMD Athlon X2 7750BE@2,9GHz + CM TX :: Biostar TA790GX+ 128 :: 2 x 1GB OCZ Ati Edition@840MH :: Sapphire ATI 4770 512MB DDR :: Sata2 Maxtor 80G :: ATA Maxtor 160G :: Pioneer DVR-216D Blac :: CM eXtreme Power Plus 550 :: MS Industrial APOL :: ::
upravo ne uzimam te adaptere jer ako i radi za storage za problematicno je za os. nema boga da za 500 gb dajem 7.8k dinara a ovaj sad sto imam 500gb sam platio 2.8k. izgleda da obrni okreni sempron na dooobroj ploci i klokuj do besvjesti.
Oces da se menjamo? Dam ti 1.5TB WD, nov u najlonu, godinu i nesto dana jos garancije (dobio ga kao zamenu za neispravan od dobavljaca) a ti meni das taj tvoj od 500GB i 50 evra?
F650GS Dakar
:: :: :: :: upravo ne uzimam te adaptere jer ako i radi za storage za problematicno je za os :: nema boga da za 500 gb dajem 7.8k dinara a ovaj sad sto imam 500gb sam platio 2.8k :: izgleda da obrni okreni sempron na dooobroj ploci i klokuj do besvjesti.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.