Imam problem na Compaq laptopu sa ugradjenim dvd rezacem. Na laptopu je stavljen novi BIOS ali problem i dalje ostaje. U meniju je podeseno Boot from CD na Enabled. U sekvenci Boot order nemam kao izbor ugradjen CD rom vec imam da biram redosled za HDD, USB CDROM, USB DISK, ethernet...Automatsko butovanje radi savrseno na disku laptopa, radi i preko USB CDROM koji je eksterni i radi butovanje sa eksternog USB diska ili flesa ali sa ugradjenog DVD uredjaja nece nikako a probao sam nekoliko butabilnih medija. Rezac radi kako treba i cita i reze pod Windowsom sve ali nece da butuje niti ga mogu izabrati u boot meniju prilikom paljenja.
Si probao ono F10,F11,F12....sada ne znam tacno kod laptopa koje je dugme (imas u uputstvu), za boot meni, pri startu laptopa? Pa tu da odaberes DVD jedinicu.
fimrver nema da se skine, kao skinem ja original za taj tsst ali javi da to nije taj drajv a na sajtu nema. F9 za boot opcije isto ne daje na spisku nista drugo osim internog harda. Spoljni USB drajvovi butuju normalno a interni nikako a u Windowsima svim radi i autorun i ovako ali nema butovanja koji god DVD ili CD ubacim sa operativnim.
I mene zeza neki compaq.Butuje sa cd xp ali prijavljuje kao da sa hardom nesto nije u redu a na disku postoje sata drajveri.Inace laptop nije moj,dosao je sa linuxom ali mu je podignuta sedmica i citac normalno radi.Sad sam skinuo sata drajvere i ubacio u instalaciju pa cu ga srediti. Kod tebe je verovatno problem sto ti je rezac u ahci modu i zato ne moze da bude bude butabilan niti ga vidis u biosu.Ne znam ni zasto ce ti kad sve odradis preko usb (fles,usb cd rom).Kad nisi uspeo sa flesovanjem biosa nemoj ni da se zezas vise ili plati nekom ko zna da ti to uradi ako ti je bas toliko stalo :) P.S. Inace su ti pitanja uvek extra :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.