Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Kako otkljucati USB?
STRANA 1 OD 1
dragan06 Kako otkljucati USB? 12.12.2011. 14:48 T41949

status: user
broj poruka: 294
Supruga je nesto uradila na kompu i USB se zakljucao. Sada mozes da ga otvoris, sve se vidi ali nista ne moze da se doda ili obrise. Ima li nko kakav savet?
Dragan06

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zoxin Re 12.12.2011. 14:52 #383688

broj poruka: 265

Mozda ima dugme na flesu.Ako je to,promeni mu polozaj i otkljucaces ga.

tortojed Ako drukcije ne ide, presnimi sve sto to treba, formatiraj flash... 12.12.2011. 14:54 #383689

broj poruka: 10999
i vrati podatke na njega...

dragan06 Nema nikakvo dugme! 12.12.2011. 15:08 #383693

Dragan06

imarkovic Re: Nema nikakvo dugme! 12.12.2011. 15:10 #383696

broj poruka: 19012
probaj ono sto sam ti rekao u drugoj temi, nije komplikovano

::
:: Dragan0
Igor84 Transcend 8GB 12.12.2011. 19:54 #383783

broj poruka: 327
Na isti nacin je meni crkla fles memorija. Otvoris fles, vidis podatke i mozes da kopiras podatke sa nje ali ne mozes nista da upises na memoriju. Reklamirao sam je i dobio drugu.

ramzesIII Probaj ovo u registrima 12.12.2011. 22:06 #383805

broj poruka: 1017

Imao sam slucaj da nisam mogao ni da formatizujem ni da upisujem

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies.
The value `WriteProtect` should be absent or set to `0
Aardvark TakeMS 8GB - kaput! 12.12.2011. 23:26 #383825

broj poruka: 13
Posle dve godine koriscenja bez problema, mojom greskom sam `zakljucao` USB. Prekinuo sam brisanje duplikata fajlova u programu ACDSee. Vec pet dana sa raznim programima pokusavam da ga otkljucam ali bezuspesno - od promene u registru, low level formata do Hiren`s Boot cd-a. Gparted live nisam uspeo da pokrenem na svom kompu, ali sumnjam da bi i on nesto uradio.
@Dragan
Ako ti je u garanciji probaj da ga zamenis. Ja cu verovatno uzeti nov (ovaj je bio samo 900 din.)
Aardvark

markisha Pre mesec... 12.12.2011. 23:29 #383826

broj poruka: 173
....dana sam ovde istu temu napravio.Isti slucaj kao i kod Dragana,uz svu vratolomiju nisam uspeo nista da uradim osim da ga vratim posto je jos u garanciji.

luja-88 Re: 13.12.2011. 00:17 #383834

broj poruka: 1656
Igor84 i markisha, napisite koji diskovi su bili u pitanju. Ako su isti, da se ne zezne jos neko pa kupi takav.
Mada, to mi je skroz cudno, vise deluje kao softverski problem nego neispravan disk...
ramzesIII Re: TakeMS 8GB - kaput! 13.12.2011. 11:53 #383919

broj poruka: 1017

E vidis! flash memorija se razlikuje od obicne, zato sto ne zahteva energiju da cuva podatke. Medjutim zackoljica je da mora da se upisuje ceo `bajt` odjednom ne sme da dodje do prekida prilikom upisivanja. Zato i pise ono it`s safe to remove device. Ocigledno si ostetio memorijski modul, ali to nije toliko strasno zato sto se secam pre 10 godina studirajuci nesto na internetu naisao sam na digi aparat Casio koji se ljudima kvario zato sto nisu imali nove baterije i prilikom slikanja nije uspeo da upise sliku u svoju memoriju i ceo aparat u gjubre zato sto tada nije bilo mem kartica :)

:: Posle dve godine koriscenja bez problema, mojom greskom sam `zakljucao` USB. Prekinuo sam brisanje duplikata fajlova u programu ACDSee. Vec pet dana sa raznim programima pokusavam da ga otkljucam ali bezuspesno - od promene u registru, low level formata do Hiren`s Boot cd-a. Gparted live nisam uspeo da pokrenem na svom kompu, ali sumnjam da bi i on nesto uradio.
:: @Dragan
:: Ako ti je u garanciji probaj da ga zamenis. Ja cu verovatno uzeti nov (ovaj je bio samo 900 din.
:: Aardvark
dragan06 Resio stvar- otkljucao USB! 14.12.2011. 01:05 #384113

Ne samo da sam otkljucao USB nego i eksterni HDD koji se u medjuvremenu, i on zamislite. zakljucao. Pravi odgovor je dao Aardvark i to

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies.
The value `WriteProtect` should be absent or set to `0

Na njegov odgovor sam dosao posle mnogo pretrazivanja net-a i tek onda sam shvatio da je on ponudio odmah resenje a ja sam mislio a je to njegov neki zastitnmi znak.
Hvala svima na predlozima i savetima a posebno Aardvark-u.
Dragan06

vladarko Da mu se zahvališ samo ako ti je on kupio novi fleš. 14.12.2011. 01:16 #384117

broj poruka: 4228
Od sreće ti se razlilo pred očima....

Pozdrav!

Vlada

imarkovic Re: Resio stvar- otkljucao USB! 14.12.2011. 09:16 #384145

broj poruka: 19012
cestitamo, i pamet u glavu .)

:: Ne samo da sam otkljucao USB nego i eksterni HDD koji se u medjuvremenu, i on zamislite. zakljucao. Pravi odgovor je dao Aardvark i to
:: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies
:: The value `WriteProtect` should be absent or set to `
:: Na njegov odgovor sam dosao posle mnogo pretrazivanja net-a i tek onda sam shvatio da je on ponudio odmah resenje a ja sam mislio a je to njegov neki zastitnmi znak.
:: Hvala svima na predlozima i savetima a posebno Aardvark-u
:: Dragan0
Aardvark Re: Resio stvar- otkljucao USB! 14.12.2011. 20:59 #384351

broj poruka: 13
Zasluge ipak idu ramzesuIII, on je dao hint za `ceprkanje` po registry fajlu. Nego, kako ja da otkljucam moj USB? Kao sto rekoh svasta sam probao, ali ne ide. To mi je bekap USB, nista mi nije bitno sa njega, ali me kopka da li je moguce skinuti write protection.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs