Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Pitanje oko zastite podataka na USB u
STRANA 1 OD 1
cojka032 Pitanje oko zastite podataka na USB u 10.12.2011. 15:46 T41919

status: user
broj poruka: 297
Da li postoji mugucnost da namestim da mi na USB disku stoje datoteke koje su samo READ ONLY i da te datoteke nemogu da se obrisu ili prekopiraju sa doticnog USB a?
Ako neko ima iskustva ili ako zna odgovor bio bih mu zahvalan.
Da nebi pitali koji ce mi to djavo trebam da u firmi zastitim neke datoteke koje mogu na nosimn sa sobom a da niko njima nemoze da pristupi tj da ih kopira na tudji HDD/memoriju.
Unapred HVALA
POZZ
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NemkeBgd Re: 10.12.2011. 16:26 #383335

broj poruka: 41
Imas odredjene programe koji su namenjeni bas za tvoj problem.
Evo ti 2 po meni najbolja pa probaj :)

USB Secure V1.6 i
Password Protect USB 3.6.1

Pozdrav.

Pisko Ne može 10.12.2011. 16:45 #383336

broj poruka: 6650
Mada, pitao si za nemože, ali, svejedno, ne može.
Čim je moguće učitati datoteku - otvoriti je, kopiranje je na ovaj ili onaj način moguće. Ako nikako print-screen metodom. Sve ostalo su šarene laže. Postoje programi koji štite pristup datotekama na usb-u, ili ih šifruju, što je najsigurnije ali ti ne radi posao jer njima nema pristupa (ali mogu da se iskopiraju, brišu, samo bi trebalo da su nečitljive nepozvanima) bez šifre - tj. tebe kao vlasnika....
Ima i fora sa ms office dokumentima da je dozvoljen x broj otvaranja-čitanja pa se uništavaju sami, no to nisam probao, ista je fora sa printscreen krađom ili preko buffer memorije.

Budale veruju u sreću.

Stripy Re 10.12.2011. 16:48 #383337

broj poruka: 4163
Neko će da se naljuti pa da ti formatira USB

servispc bre

operator re 10.12.2011. 22:00 #383378

broj poruka: 4266
Kupi Cryptec USB 16 GB. Cena 425 $ bila prije 5 mjeseci.
Podatke na njega možeš da ubacuješ sa jedne mašine, a kada pokuša neko da kopira sliku ili dokument on screen, dobija .png fajl vel. 5x5 pix. Dokument se ne može pregledati u Wordu, nego ima posebnu aplikaciju za dokumente na USB-u. Naravno, može prepisati text, ali logoe ne može da iskopira. Ne mogu se prebaciti ni u Paint, Photoshop niti se mogu standardnim metodama da se kopiraju, jer dobijaš scratch picture. tj. dobijaš sve što je prisutno na slici u pozadini, kada se kopira. Ima i zaštitu od kopiranja i brisanja podataka.
Ako ti treba, javi mi na email. Nabavka je posle nove Godine 7 ili 8 januara.
Inače, zaliven je u titanijum glass-u, ako ti to nešto znači.
I da par direktora banaka kod nas su naručili taj model, radi sigurnosti na preporuku kolega iz Švajcarske.

Jeftinija varijanta ti je Transend security 16 GB, koji košta 208 $, a koji zaštićuje datoteke otiskom prsta, a datoteke su na svim mašinama, osim na matičnoj, READ only, ako misliš konkretno na to. Nema zaštitu od print screen opcije, kako prvi, ali ne mogu da se brišu ili menjaju podaci, osim na matičnoj mašini.

operator

cojka032 re 11.12.2011. 15:16 #383472

broj poruka: 297
Hvala na informacijama.Probacu prvo softversku varijantu.

dragan06 Bas imam kontra problem!? 12.12.2011. 14:40 #383684

broj poruka: 294

Dragan06

dragan06 Bas imam kontra problem!? 12.12.2011. 14:41 #383685

Supruga je nesto uradila na kompu i USB se zakljucao. Sada mozes da ga otvoris, sve se vidi ali nista ne moze da se doda ili obrise. Ima li nko kakav savet?
Dragan06

imarkovic Re: Bas imam kontra problem!? 12.12.2011. 14:49 #383687

broj poruka: 19012
izvuci podatke sa GetDataBack (za FAT) formatiraj flash

:: Supruga je nesto uradila na kompu i USB se zakljucao. Sada mozes da ga otvoris, sve se vidi ali nista ne moze da se doda ili obrise. Ima li nko kakav savet
:: Dragan0
::
::
dragan06 Kako ga formatirati? 12.12.2011. 18:11 #383745

Izvukao podatke ali ne mogu da ga formatiram. Kaze da je zakljucan!? Da li na Hirensu ima neki program za to?
Dragan06

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs