Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
WD1600JS
STRANA 1 OD 1
mokacino WD1600JS 27.11.2011. 15:35 T40582

status: user
broj poruka: 1
imam jedan problem sa ovim hardom.....bio mi je main hard dugo vreme i kod nas je problem da cesto nestane ili onako trepne struja i on jednom mi se ugasio komp i ja ono kao nista novo da cu ga upaliti i on dodje do windows i vrti vrti jedno 15 min i ja ga ugasim i on tako stalno......e sad dali postoji neki program da ga formatiram i vratim u upotrebu jer kad ga prikljucim kao slave radi sacuvao sam podatke sa njega i sve.....ali kad hocu da ga formatiram on mi izbaci error.....ako neko moze pomoci :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Naravno da postoji alat 27.11.2011. 16:46 #380223

broj poruka: 6650
Pošto si sačuvao podatke, predlažem ti ništa komplikovanije od instalacionog diska za windows ili linux (šta već voliš). Prilikom instalacije, OBAVEZNO, odaberi brisanje svih particija, pravljenje novih pa onda full formatiranje istih (ili celog diska ako veruješ u sreću iz mog potpisa i furaš ceo disk-particija fazon), pa tek onda nastavak instalacije. Ništa nije brže od ovoga, a ako tu zaglupi rutina, pri formatiranju, onda pređi na plan b, koji se nalazi na disku zvanom Hiren`s boot cd. A o tome je mnogo priče na ovom forumu već bilo.

Budale veruju u sreću.

tortojed Pomocu nekog od programa zaduzenih za baratanje sa particijama 27.11.2011. 17:14 #380230

broj poruka: 10999
na HDD-ovima (moj favorit je Paragon Partition Manager kojega mozes sresti i na Hiren`s boot disku) obavi brisanje svih particija na disku (delete partition/s). Zatim ponovo oformi particije/particiju (create partition, jednu koja zauzima ceo raspolozivi prostor na disku ili dve odnosno vise particija). Formatiraj ih u NTFS-u i to tako da program ujedno potrazi i lokalizuje lose sektore (na svakoj od particija) `bad sectors - surface test`.
Ovo traje dosta dugo ali, veruj mi, isplati se...

MACHINE Gde nestade sva ta pismenost? 27.11.2011. 17:19 #380232

broj poruka: 5710
...

tortojed Oh, welcome back Mr. Machinist! Nauci li anglosaxsonski, rekti? 27.11.2011. 17:24 #380234

broj poruka: 10999
Long time no see...
- - - - -
Trudim se da budem razumljiv, pa se u tom cilju odricem jednog dela (svoje) pismenosti. Ja tebi odgovoriti?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs