Imam odavno stari ZIP drive, pa da ne bacam uredjaj htedoh od njega da napravim externi. Sad, on radi na 5v sa 0.8A, kako ga ja mogu (shto jeftinije) pretvoriti u externi?
Kuciste mogu sam praviti, samo mi treba nacin povezivanja na USB
Zemljace koja je svrha toga... Izgubices dosta vremena na razne zajebancije oko svega vezanog za to... Treba prvo da resis kako ces ga povezivati na racunar posto se externi zip na racunar poveizvao preko serijskog porta a ovaj interni nikad nisam ni koristio pa ni ne znam kako se kaci... Ispada da ce napajanje biti ponajmanji problem posto na buvi kupis ispravljac... I tu dolazimo do fantasticnog paradoksa taj ispravljac sa buce ce biti visestruko skuplji od bilo kod 2Gb USB drajva i takodje visestruko sporiji cak i ako je 1.1 a ne 2.0 standard, a kapacitet disketa je tek prica za sebe...
No opet ako ti je to onako za licno satisfakciju samo cepaj ali povezivanje i prepoznavanje od strane sistema ce ici tesko...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Imam odavno stari ZIP drive, pa da ne bacam uredjaj htedoh od njega da napravim externi. Sad, on radi na 5v sa 0.8A, kako ga ja mogu (shto jeftinije) pretvoriti u externi :: :: Kuciste mogu sam praviti, samo mi treba nacin povezivanja na USB
Ja ga koristim godinama, ali sa ovakvom stvarcicom http://www.tech-faq.com/how-to-connect-scsi-to-usb.html. Koristim USB kutiju Intex, kojoj sam skinuo prednju masku i prepravio za svoju potrebu. Za napajanje koristim adapter za napajanje laptopa 1A 5v i radi bez problema. operator
Po opisu bih rekao da lici na Kvazimoda, bas bih voleo da vidim kako to izgleda... Mozes li da okacis sliku?
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ja ga koristim godinama, ali sa ovakvom stvarcico :: http://www.tech-faq.com/how-to-connect-scsi-to-usb.html :: Koristim USB kutiju Intex, kojoj sam skinuo prednju masku i prepravio za svoju potrebu :: Za napajanje koristim adapter za napajanje laptopa 1A 5v i radi bez problema :: operator :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.