Imam problem i svaki savet bi mi dobrodosao ... Igrao sam igricu na LapTop -u i nesto se bas bas iznervirao i udario LapTop pesnicom na mesto gde inace znam da NIKAKO ne smem da ga udarim ( Vec sam 2 HDD menjao zbog toga ) , i CRKO mi je HDD sa JAKO VAZNIM PODACIMA ... Sta se desava : Igrica je zablokirala posle 10s , nekako sam uspeo da izadjem na Desktop ( CTRL + ALT + delete ) , i posle toga mi se pojavio PLAVI EKRAN ... Posle restarta , zablokirao je pri ocitavanju uredjaja ( HDD i Rezac ) . Uspeo sam nekako da udjem u BIOS , ali HDD ne VIDI ... HDD se cuje da radi i cuje se kako CAKCE , PRESKACE ... HDD je bio jako malo star i u Garantnom roku , bez IKAKVIH gresaka , PERFEKTAN ... U pitanju je ako je bitno WD2500BEVT Blue , 250Gb SATA ... Zvao sam odmah : http://www.helpdisc.rs/ Rekli su mi da je naj verovatnije Glava otisla i da je popravka 24000 Din + delovi ... Da li neko ima neki predlog STA RADITI , jel iskreno te pare NEMAM da dam ... Osim da se pozajmim ... Hvala unapred ...
Prva stvar, ne udarati kompjuter, niti monitor, niti dzojstik, jer to je samo igrica. Druga stvar, postoji sansa da ti je glava ostetila ploce u samom disku, tako da mozes da se oprostis od podataka, osim ako ne zelis da das pozamasnu sumu da ti izvuku te podatke odredjenom metodom. Treca stvar, za 25 hiljada mozes da kupis nov hard disk puta 2, 320GB kapaciteta. Naravno za laptop. Iliti 1TB za oko 15-16 hiljada.
Kakve veze ima koliko terabajta moze da kupi za te pare kad su coveku bitni podaci, a ne da kupi nov hard :# Ne znam sta bi sve mogao da isprobas- mozda u nekom drugom kompu, ili preko usb racka, otkid znam..
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Prva stvar, ne udarati kompjuter, niti monitor, niti dzojstik, jer to je samo igrica :: Druga stvar, postoji sansa da ti je glava ostetila ploce u samom disku, tako da mozes da se oprostis od podataka, osim ako ne zelis da das pozamasnu sumu da ti izvuku te podatke odredjenom metodom :: Treca stvar, za 25 hiljada mozes da kupis nov hard disk puta 2, 320GB kapaciteta. Naravno za laptop. Iliti 1TB za oko 15-16 hiljada :: :: ::
Otvori mašinu i pogledaj kontakte na hdd i na ploči, da se nisu razlabavili ili otkačiili sata kablić ili napajanje.. Ako je to u pitanju i ako posle toga vidi hdd obavezno prođi sa ``Hirens Boot`` odnosno sa HDAT2 ceo hdd i ukloni nastale bed sektore. Bolje neznam.
Ako si vec dva diska (ovo ti je treci `slucaj` te vrste) skenjao udarcem
12.11.2011. 06:13
status: user broj poruka: 11001
onda treba da menjas...nick. Recimo: TheBoxer. Pozajmi pare i plati helpdisc-u (skupi su ali pouzdani), ako su ti podaci na tom hardu zaista neophodni.
Kao sto torica kaze, moraces u helpdisk, jer ne postoji resenje da ga osposobis u homemade varijanti. Shebao si glave i zamena istih je neophodna, a i jako je opipljiv posao cak i za 3.5`, a kamoli za 2.5` hdd-ove. I ja sam jedan tako ispesnicio, ali sreca nista od bitnih podataka nisam imao.
P.S. Nemoj da pokusavas vise da ga mucis i palis, jer mozes unistiti fajlove ako glave delju po plocama, zameni ga sa novim, a taj spakuj u kesicu pa u fioku i skupljaj novac.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ma nek ide sve u Djavola ! Ma probao sam sve metode , vadio sam ga , stavljao u kompijuter , ma ni da cuje ... Znam ja vrlo dobro da ne smem da udaram nista osim TASTATURE , ali JBGA , odletela mi je ruka nekontrolisano ! Znam sta sve mogu da kupim za te pare i koliki HDD , ali PODACI SU VAZNI ... Naj vaznija stvar mi je Bookmarks od FireFOX , koji dopunjujem , izmenjujem ... Ogroman je ... Radio sam Backup Bookmarks -a na drugu particiju redovno , bas zato ako se nedaj boze desi da padne sistem , cak sam povremeno Backup -vao na drugi racunar , ali je to bilo zadnji put pre 6 meseci ... DOsta stvari sam uneo posle toga ... Znaci nista dok ne isprsim LOVU ... Do jaja , ode jedna neplanirana GTX 570 ili ATI 6970 ...
Postoji i druga opcija koju mozes probati... Da ga sam popravis
Probaj sa ovim klipovima sa youtuba http://www.youtube.com/watch?v=Kx-D1nJcv0k kreni redom i logicno i uz malo srece i hrabrosti imas sanse da uspes. Pogledaj svaki video, tako ces najbolje skontati kako sve funkcionise.
Hvala puno , pada mi na pamet jer imam ISTI takav , koji mi stoji u Rack -u , da ga razmontiram i da prepakujem sve osim ploca ... Razmislicu dobro sta cu da radim ... DA LI JE NEKO TO SAM RADIO ? Prepakivanje HDD -a ?
dajjj neverujem da zbog bookmarks-a hoces da bacis 350e ..
nemoj da ti padne na pamet sam da prebacujes glave .. ozbiljno ti kazem ... nerazumete u opste tu tehnologiju ..
HDD ti dozvoljava samo 1 gresku .. nakon toga mozda samo NASA moze da ocita bitove sa ploce uz pomoc elektronskog mikroskopa ..
samo otvaranje hdd-a mora da se obavi u cistoj sobi (hirurska sala na VMA je suvise prljava za tu rabotu)
transver glava mora da obavi neka upusena osoba zbog drcanja ruku .. glave moraju imati ISTI amplifajer .. sto nije uvek slucaj sa ISTIM diskovima
glave ne smeju nikada da se spoje ili da pipnu plocu ..
i milion qraca koje ne zelim da objasnjavam ..
sve u svemu ... pomiri se sa cinjenicom da ces morati da surfujes po secanju ..
kupi drugi hdd i vozi dalje ... svi smo nekada izgubili `vazne` podatke ..
:: Hvala puno , pada mi na pamet jer imam ISTI takav , koji mi stoji u Rack -u , da ga razmontiram i da prepakujem sve osim ploca ... Razmislicu dobro sta cu da radim ... DA LI JE NEKO TO SAM RADIO ? Prepakivanje HDD -a :: :: Hvala :: :: :: ASUS SABERTOOTH P67 B :: Intel i7 260 :: Corsair H7 :: Kingston HyperX Gray 4x2GB DDR3 1600MH :: GTX560ti TwinFrozr II O :: APOGΣΣ SSD 128G :: Dell UltraSharp U2311H IP :: ANTEC P18 :: Thermaltake Toughpower 1000 :: Windows 7 Ultimate X64 SP1
Zajebi, ako je mehanički kvar a ne znaš šta radiš možeš samo da ga poljubiš i zakopaš. Aj da imaš nešto bitno pa da i platiš helpdiscu ali za bukmarkove - smejurija.
Ako su ti toliko bitni počni da korsitiš sync i nećeš nikad više da dođeš u ovu situaciju.
Nije samo Bookmarks , vec i Slike , jako vazne ... Svasta od podataka vezano za Motociklizam ... Jer se time bavim ... Isto tako , jako vazni privatni snimci ... Sve sam to odlagao , danas , sutra , da prebacim na Kompijuter ... I evo , sad cu morati da se isprsim 300e ... Lepo ... Cela godina mi ide naopako , ovo je SLAG na tortu ... Sad cu da mu montiram SSD , pa cu da ga BIJEM dok ga ne POLOMIM !!!
Veruj mi znam kako to je. Meni je bila otisla elektronika, pa se srecom sve sredilo..
:: Nije samo Bookmarks , vec i Slike , jako vazne ... Svasta od podataka vezano za Motociklizam ... Jer se time bavim ... Isto tako , jako vazni privatni snimci ... Sve sam to odlagao , danas , sutra , da prebacim na Kompijuter ... I evo , sad cu morati da se isprsim 300e ... Lepo ... Cela godina mi ide naopako , ovo je SLAG na tortu ... Sad cu da mu montiram SSD , pa cu da ga BIJEM dok ga ne POLOMIM !!! :: :: ASUS SABERTOOTH P67 B :: Intel i7 260 :: Corsair H7 :: Kingston HyperX Gray 4x2GB DDR3 1600MH :: GTX560ti TwinFrozr II O :: APOGΣΣ SSD 128G :: Dell UltraSharp U2311H IP :: ANTEC P18 :: Thermaltake Toughpower 1000 :: Windows 7 Ultimate X64 SP1
Ako ces ikada dati 25000din za spasavanje naravno da ne treba sam da ga cackas, jer ces verovatno sve pogorsati...
Hard diskovima ne treba cista soba... tj ne treba ako ce se koristiti samo za jednokratnu upotrebu posle popravke i posle backup-a baciti... Kad se ploce zavrte one zbace sa sebe svu prasinu.
I sam lik u video lepo kaze... Ako imate vazne fajlove koji su vam veoma bitni onda nemojte sami nista cackati... S druge strane ako su vam tu babini recepti ili slicno i za njih sigurno necete da dajete tolike pare, ostaje vam da sami bar pokusate spasiti podatke.
Seti se sta si imao na hardu i koliko ti je vazno pa preseci sta ti je ciniti :)
Ma idi bre, kakvo bre prepakivanje? Sta, ti mislis da ces da odvrnes 6 sarafa i da zamenis glave na HDD-u? Hehhe, pa ljudi koji se bave sa tom problematikom 20+ g. i imaju svu opremu, znanje, praksu..., pa je upitno da li ce se moci spasiti podaci i da li ce nesto krenuti po ku**u... A mikronska greska je fatalna(da tako kazem) Nemoj da se igras sa tim hdd-om, jer ces ga shebati i ciaos podaci.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Hvala puno , pada mi na pamet jer imam ISTI takav , koji mi stoji u Rack -u , da ga razmontiram i da prepakujem sve osim ploca ... Razmislicu dobro sta cu da radim ... DA LI JE NEKO TO SAM RADIO ? Prepakivanje HDD -a :: :: Hvala :: :: :: ASUS SABERTOOTH P67 B :: Intel i7 260 :: Corsair H7 :: Kingston HyperX Gray 4x2GB DDR3 1600MH :: GTX560ti TwinFrozr II O :: APOGΣΣ SSD 128G :: Dell UltraSharp U2311H IP :: ANTEC P18 :: Thermaltake Toughpower 1000 :: Windows 7 Ultimate X64 SP1
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.