Znam da je trenutno najgori period za kupovinu hard diska, ali ne da mi djavo mira. Elem, kupio sam skroz novu konfiguraciju, jedino hard nisam menjao i imam utisak da je jedini on slaba karika i da mi ozbiljno usporava sistem. Radi se o modelu WD 6400AAKS - Caviar Blue. Dakle sata 2 640gb. Iskren da budem 640gb mi je sasvim dovoljno jer filmove drzim na drugom hardu, muziku i igre na dvd-ovima, itd... Da li se uopste primeti razlika izmedju ovog moj i recimo Caviar Blue ali sata 3 - EALX? Kupujem vec 10 godina Western Digital i nikakvih problema nisam imao sa njima pa cu tu i ostati. Razlog zbog kog sam uzeo bas Blue seriju jeste ta sto je hard i brz i tih, dakle zlatna sredina. Green sam probao ali se primeti da je sporijii, black sam isto video ali ubrzanje nisam nikakvo osetio a jos je bucniji. Sta vi mislite?
Ako uopšte budeš video razliku biće mala, i ne zato što je hard sata3. Ako oćeš performanse sad je pravi trenutak da se angovoriš da kupiš SSD, e tu već ima razlike ohoho.
Jedine razlike ćeš videti ako uzmeš WD Raptor na 10.000 RPM, pa onda tek vidljivu razliku sa SSD-om. Uzmi za system neki SSD od 64gb i ostavi taj od 640 za fajlove. Možeš ispod 100 evra da nadješ SSD od 64gb. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Ljudi imamo isto misljenje. SSD cu svakako uzeti ali sam pitao za Hard. Super, ionako imam jos preostale 2 godine garancije pa cu ga menjati kad izadje iz nje.
Izvin`te al` ne bih se složio! Iako sam za SSD mislim da je 64Gb za današnje uslove malo.
64GB, nije malo ali ako korisnik koristi (voli da instalira) gomilu programa naće se vrlo brzo u nebranom grožđu usled nedostatka prostora.
Pričam iz ličnog iskustva kao korisnik Corela i CS5 paketa i ostalih najosnovnijih programa.
support normality
:: Jedine razlike ćeš videti ako uzmeš WD Raptor na 10.000 RPM, pa onda tek vidljivu razliku sa SSD-om. Uzmi za system neki SSD od 64gb i ostavi taj od 640 za fajlove. Možeš ispod 100 evra da nadješ SSD od 64gb :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.