Danas se je cena HDD-ova 4 puta promjenila, ali na gore. HDD Hitachi od 2 TB na 7200 rpm je sa 11.999 skocio na 12.899, pa na 13950, pa na 14.600, pa na 15.800. Dobio sam najavu za petak, koju ne mogu da povjerujem, ali svasta je moguce. Najava je od 21599 din ! Ko je ovdje lud? Jeste da je Seagate pukao i realisticne pretpostavke su da ce proizvesti samo 27 600 000 komada, sto je skoro 50% manje od plana za ovu godinu. WD je jos gori po tom pitanju. Nece moci da isporuci ni 35% od zacrtanog. Sta je sledece. 25000 din za 2 TB? Ludilo. Pyro SSD 240 GB je sa 312 e sada skocio na 468e. To je skoro 40e vise nego juce. Kuda ovo vodi nije mi jasno. operator
ma koga zabole kurac? Ko ima pare on ce opet da kupuje... Ja jedva imam za leba.... ja sam 1tb kupio pre par godina dok je bio 6500 din, imam internet 6mbs, tako da mi je hard sada pola prazan, jer sve sto mi treba skinem sa neta, pa posle izbrisem... Cene idu nagore, jer su prodavci, i naravno proizvodjachi gramziva, pohlepna govna...
Bas da mi je znati ko ce dati 200% vise para za hard! Makar crko, necu kupiti hard...
:: :: :: :: ma koga zabole kurac? Ko ima pare on ce opet da kupuje... Ja jedva imam za leba.... ja sam 1tb kupio pre par godina dok je bio 6500 din, imam internet 6mbs, tako da mi je hard sada pola prazan, jer sve sto mi treba skinem sa neta, pa posle izbrisem... Cene idu nagore, jer su prodavci, i naravno proizvodjachi gramziva, pohlepna govna...
Daleko bilo, ali otkud znaš: možda su na onom svetu jeftiniji?
Pozdrav!
Vlada
:: Bas da mi je znati ko ce dati 200% vise para za hard! Makar crko, necu kupiti hard.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ma koga zabole kurac? Ko ima pare on ce opet da kupuje... Ja jedva imam za leba.... ja sam 1tb kupio pre par godina dok je bio 6500 din, imam internet 6mbs, tako da mi je hard sada pola prazan, jer sve sto mi treba skinem sa neta, pa posle izbrisem... Cene idu nagore, jer su prodavci, i naravno proizvodjachi gramziva, pohlepna govna...
Evo i ja sam prodavac, pa se ne reklamiram, a sto se tice cena, najave stizu iz Kine, Madjarske i Holandije. Svi su ispraznili lagere. U NS bukvalno nema ni komada 500GB, 1TB,2 TB po cenama od juce. operator
Ako skakanje cena nastavi 25k ce jos biti i `jeftino`.
Shvatam da firme pokusavaju da pokriju gubitke, ali bas me zanima koliko je stvarno povecanje od strane proizvodjaca a koliko prodavci naduvavaju cene zbog nestasice.
Hteo sam da se krajem godine castim sa 1 ili 1.5 tb, ali izgleda nista od toga. Znas li mozda kada ce da se cene vrate u normalu\da li ce se vratiti?
:: Ako skakanje cena nastavi 25k ce jos biti i `jeftino` :: :: Shvatam da firme pokusavaju da pokriju gubitke, ali bas me zanima koliko je stvarno povecanje od strane proizvodjaca a koliko prodavci naduvavaju cene zbog nestasice :: :: Hteo sam da se krajem godine castim sa 1 ili 1.5 tb, ali izgleda nista od toga. Znas li mozda kada ce da se cene vrate u normalu\da li ce se vratiti?
Ti si gledao sve, a tamo ti ne pise sta imaju na stanju, osim na konfiguratoru. @f0rever MAlo su ti prevelike cene, jedno 10-12% od veleprodajnih iz Ewe-a. Sad sam gledao. operator
:: Ti si gledao sve, a tamo ti ne pise sta imaju na stanju, osim na konfiguratoru :: @f0reve :: MAlo su ti prevelike cene, jedno 10-12% od veleprodajnih iz Ewe-a :: Sad sam gledao :: operator :: ::
Pa sto ne kazes da prodajes, da das neki popust za kolege, kontakt na pm x)
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, GTX560ti Twin Frozr II OC G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Evo i ja sam prodavac, pa se ne reklamiram, a sto se tice cena, najave stizu iz Kine, Madjarske i Holandije. Svi su ispraznili lagere. U NS bukvalno nema ni komada 500GB, 1TB,2 TB po cenama od juce :: operator :: ::
Prema svima isto, inace kasnije boli glava, iz iskustva. Davao popuste 2007 i 2008 godine, pa ja platih kaznu i zamalo u zatvor, a ovi sto su placali 20 % porezaod prodate robe andjelcici. operator
Ma salim se, sto bi mi poklanjao nesto. Ako privatno imas nesto na prodaju, to je druga prica
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, GTX560ti Twin Frozr II OC G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Prema svima isto, inace kasnije boli glava, iz iskustva :: Davao popuste 2007 i 2008 godine, pa ja platih kaznu i zamalo u zatvor, a ovi sto su placali 20 % porezaod prodate robe andjelcici :: operator :: ::
Ili ti net stize `prijeko` trolejbusa, ili je neko blesav
09.11.2011. 02:14
status: user broj poruka: 223
Druze, te cifre mozda, ali mozda, i opet mozda `valjaju` u tvom komsiluku - u mojoj firmi za te pare pazaris AM2 plocu, procesor, giga rama i 320 gb hard.....JEL TI NET PROVAJDER SLUCAJNO `DONOSIM U KOFI` COMPANY???
2 TB Hitachi sata 2, 32 mb cache-a, 7200 rpm je kod mene u firmi 9720. I da vidim ko ce sad od vas pametnjakovica da kaki dalje??? Posto kenjate k`o foke.
:: 2 TB Hitachi sata 2, 32 mb cache-a, 7200 rpm je kod mene u firmi 9720. I da vidim ko ce sad od vas pametnjakovica da kaki dalje??? Posto kenjate k`o foke. :: :: ::
Mix, malo sutra, to mozes slobodno da pricas nekome tamo...A kad ga uzmes, pa kad bocnes SATA kablic, pa format...ma idi begaj, kupices ga pevajuci:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Bas da mi je znati ko ce dati 200% vise para za hard! Makar crko, necu kupiti hard.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ma koga zabole kurac? Ko ima pare on ce opet da kupuje... Ja jedva imam za leba.... ja sam 1tb kupio pre par godina dok je bio 6500 din, imam internet 6mbs, tako da mi je hard sada pola prazan, jer sve sto mi treba skinem sa neta, pa posle izbrisem... Cene idu nagore, jer su prodavci, i naravno proizvodjachi gramziva, pohlepna govna...
Ja sam i dalje ubedjen da je to neka fora samo da se uzmu pare ili malo pogura prodaja ssd-ova.
Kakav more Tajland, na diskovima mi pise Japan i Singapur...ima kao tamo negde na Tajlandu neke fabrike, ko sta radi oni sam` stancuju diskove po ceo dan, boli ga d*pe :P
Ovde su nasi diskovi zapeli, u zelenoj kucici sedi jedan chichica i izmislja se sa cenama i vice `odvrni malo - dosta!` : http://tinyurl.com/bmgl4ac :D
A ne mozes da zamislis kolika je WD fabrika ovde u Maleziji, kad god idem za aerodrom gledam i cudim se... ovde ih prave ali cena im je sve jedno visa od konkurencije... slicna stvar i sa AMD procesorima ovde se radi finalizacija istih a oni bas i nisu mnogo jeftiniji od onih sto se prodaju po sirbistanu...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ja sam i dalje ubedjen da je to neka fora samo da se uzmu pare ili malo pogura prodaja ssd-ova :: :: Kakav more Tajland, na diskovima mi pise Japan i Singapur...ima kao tamo negde na Tajlandu neke fabrike, ko sta radi oni sam` stancuju diskove po ceo dan, boli ga d*pe : :: :: Ovde su nasi diskovi zapeli, u zelenoj kucici sedi jedan chichica i izmislja se sa cenama i vice `odvrni malo - dosta!` : http://tinyurl.com/bmgl4ac :D :: :: :: i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :: samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw :: ::
Merkator roda od danas daje popuste 20% na kompjutersku periferiju a tu spadaju i externi HDD. Uzeo sam neki LG 1TB, platio ga 6288 din. Jes usb 2.0 i 5400, ali mi brzina nije ni bila presudna. Ako nekog interesuje, u rodi imaju i ove male dzepne PQI od 500 GB za 5000 din Gigatron daje neki 2 TB externi za 11000, tako mi sinoc rekli makar.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.