Pozdrav. Naime kupio sam SSD Mushkin callisto deluxe, odradio instalaciju, nisam instalirao nikakve drajvere za SSD tj. AHCI. ono sto je zapravo problem je HDD od 500gb koji sam namenio samo za storage, ima dve particije jer je do juce sluzio i za sistem i za storage. Nakon ubacivanja SSDa, HDD je poceo malo cudno da se ponasa tj. kada nista ne `vadim` sa te particije duze vreme on kao da se uspava i treba mu sekunda da se `razbudi`. dakle odem recimo da pregledavam slike na HDDu, i on se u prvoj sekundi `pokoci` i onda nastavi normalno da radi. To mi se nije desavalo dok nisam ubacio SSD. Jel zna neko u cemu je problem?
Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12cm
Pogledaj pod power optins advanced sta ti je podešeno za HDD (da li ima turn off hard disk after podešeno na neko vreme) i isključi to. Mene je to isto nerviralo dosta dugo i baš sam imao slične tegobe. Možda grešim, videćemo kad se neko drugi javi...........
Poslusao sam savet koji je MonkPsycho dao i u power option podesio na HDD turn off `never` a stajalo je `after 20 minutes`. sad mi ostaje malo da pricekam pa da vidim. Hvala svima na pomoci
@Mishkonius Hvala, i meni se svidja:) Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12cm
Dobar si SSD izabrao mene služi već godinu dana savršeno samo bilo bi dobro da mu instaliraš AHCI drajvere jer tek tad češ imat između ostalog i TRIM funkciju.Šta se tiče problema sa HDD-om to če biti rešeno ako napraviš onako kako ti je savetovao MonkPsycho.
HDD se ne uspavljuje vise:) Koje drajvere preporucujes, imam AMD platformu. Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12cm
:: :: Dobar si SSD izabrao mene služi već godinu dana savršeno samo bilo bi dobro da mu instaliraš AHCI drajvere jer tek tad češ imat između ostalog i TRIM funkciju.Šta se tiče problema sa HDD-om to če biti rešeno ako napraviš onako kako ti je savetovao MonkPsycho :: :: .
Obična zabluda, zbog naglih promena napona (često paljenje/gašenje i šetanje igle po tanjiru diska ) dolazi do njegovog prevremenog `trošenja`, tako da ovo baš i nije preporučljivo. Tek sad pročitah ceo post. Informiši se malo :)
Čestitke na kupovini, nadam se da će i meni uskoro leći takav jedan SSD
:: samo ce trajati duz :: ionako je za storag :: mo`s misliti sto moras pricekati sekund da se hdd zauka, bez toga radi nonstop bzv :: :: :: ulsi
Velika je razlika, cak i kad prebacujem sa SSD na HDD ide i do 200mb/s sto mi je bilo jako cudno, ali je super. ja prezadovoljan, win se podize veoma brzo. Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12cm
:: Kad je vec happy end :: :: Koliko si ga platio i koliko je osetna razlika hdd sdd po tebi :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.