jel mi verujes da sam se premisljao da i ja otvorim temu. Ljudi jel moze neka preporuka za SSD od 60gb, jedini kriterijum je da nema BSOD-ova. koliko vidim skoro svi pate od te (iritirajuce) boljke. znaci nije mi bitna toliko brzina (svi su oni tu negde), bitno mi je samo da nema BSOD-ova. Postoji li takav SSD u klasi do 60-64gb? zamisli radis neki posao sat vremena i taman da usnimis, kad ono BSOD, pa odmah bih ga tresnuo:)
Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12cm
M4 nema probleme s BSOD-ovim, pošto nije SSD baziran na SF kontroleru a brzine su u rangu s SF kontrolerima (brži je sigurno kad su nekompresibilni podaci u pitanju).
Jedini je problem što u zemlji Srbendiji niko ne uvozi Crucial, nego samo šugave SF bazirane diskove.
je karakterističan za SSD-ove sa drugom (tj. sada aktuelnom) generacijom SandForce kontrolera. Oni su trenutno najprodavaniji, što situaciju čini još gorom.
I pored izbacivanja više verzija FW situacija i dalje nije rešena, tj. isti disk kod nekog baca BSOD-ove, kod drugog ne.
Drugi moderni diskovi (Crucial M4, Intel 320 i 510, Samsung 830) nemaju te probleme, ali kod nas je bilo šta od njih sem eventualno Intel 320 serije nemoguće naći.
Tvoj V+ je zasnovan na prvom Samsung kontroleru i malo ga je pregazilo vreme, ali nije loš (imam i ja jedan V+ u HTPC mašini i posle preko dve god upotrebe solidno radi). Ipak, po brzini ne može da se meri s M4 ili SF gen2 diskovima.
SSD je star godinu dana ,update sam firmware i radi extra,brzina mu je valjda 240 i 140 ali nikada za godinu dana nisam imao BSOD.U svakom slucaju fala na informacijama.
Prvi je Silicon Power E20 koji ima JMicron JMF616 konroler koji je čisto sr*nje od SSD-a. U određenim situacijam gori od HDD-a. Zaobilaziti u širokom luku!!!
ovaj Crucial može preko jednog lika da se nabavi po 120a,baš sam ga maločas kontaktirao Malo je cena nabudžena s obzirom da ne dobijaš garanciju,ali ko voli nek ...
:: Crucial M4 64GB ti je najbolji izbor :: :: Mene je donet iz USA i izašao oko 90€ :: :: M4 nema probleme s BSOD-ovim, pošto nije SSD baziran na SF kontroleru a brzine su u rangu s SF kontrolerima (brži je sigurno kad su nekompresibilni podaci u pitanju) :: :: Jedini je problem što u zemlji Srbendiji niko ne uvozi Crucial, nego samo šugave SF bazirane diskove :: ::
jel bi prodavao jedan od ta dva? Phenom II X4 955BE @4.2ghz, Noctua NH D14, Gigabyte 970A UD3, 4gb ddr3 kingston hyper x @1728 9-9-9-24-1T, Gigabyte 5770 1gb, Hitachi 500gb, Lg 24`, NitroX 500w by CWT, Chieftec modded case + 2X Scythe S-Flex 12cm, Antec trio 12cm
:: ali ne bih dao 120€ za 64GB :: :: Imam pored njega i Kngston V+ 64GB i Intel X25-V 40GB, ali M4 prosto ne može da se poredi s njima :: :: Za SF-2xxx koliko vidim danas su ponovo izbacili novi FW (ne znam koji već put), valjda će ga konačno srediti.
Mushkin Callisto Deluxe SF1200 nemam problema sa njim nikakvih... Sa ovim novim sam video da ljudi imaju problema, ali licnog iskustva nemam... Sto se tice Crucial-a ima Marvel poboljsani kontroler, koji nije brzi od SF2200, ali je pouzdaniji... __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.