Skorije sam pazario samsung f3 od 1tb,problem je sledeci non stop nesto drlja i radi kao da prebacuje fajlove bez prestanka,a to me uzasno iritira,generalno komp mi je bas tih ali se on nesnosno cuje ....ne znam u cemu je fora operativni sistem je windows 7..ako neko ima neku ideju
Win7 i inače ako ga nisi malo stesao i doveo u red ima tendenciju da `drlja i prebacuje bez prestanka`, radi caching, onaj njegov defender isto ume da smara bez povoda i slično. A čuje se zato što mnogi samsunzi F3 i to samo oni od 1TB imaju problema s konceptom tišine, mnogima po forumima su zapali bučni.
U ahci mod se prebacuje u biosu ali ne znam oće li pomoći. Samo pazi, kad prebaciš, neće sistem hteti da ti se podigne, imaš na netu da nađeš uputstva kako da prebaciš hard na ahci a da ne reinstaliraš sistem, probaj ovako:
To answer that question (and I do this safely with all Intel ICHR9/10 chipsets) there is a way to safely enable AHCI mode. Here we go:
1. Startup `Regedit 2. Open HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services 3. Open msahci 4. In the right field left click on `start` and go to Modify 5. In the value Data field enter `0` and click `ok` 6. exit `Regedit` 7. Reboot Rig and enter BIOS (hold `delete` key while Booting
In your BIOS select `Integrated Peripherals` and OnChip PATA/SATA Devices. Now change SATA Mode to AHCI from IDE. (verovatno ti se opcija nalazi na nekoj drugoj lokaciji, potraži)
Cuje se kad je made in china... Kod nas vise ni nema onih primeraka made in Korea. To su pravog kvaliteta hdd-ovi. Ovi iz PRC-a su losijeg kvaliteta...
Pa pazi, licno nznm sta da ti savetujem osim ako je bas bucan, ono kao matori HDD kad drlja, onda ga reklamiraj. Pa se moli da sledeci ne drlja toliko... :) Moj F3 ali od 500GB radi za sve pare, jos sam ga uzeo dok nije poskupeo, za te pare sta da kazem... Ne cuje se zasad, radi ok...
:: Ma nisam ni ocekivao nekog zmaja za te pare realno,ali ono...samo da ne drlja ovoliko...
Windows stalno komunicira sa HDD, nema to veze sa AHCI modom. Možeš da isključiš servise koji to rade, slično onome što se radi kod SSDa. Znači isključiš page file, hibernaciju, indexiranje, system restore, prefatching i superfatching. Možda ima još neka sitnica, dopuniće me neko. Page file nemoj da isključuje ako imaš manje od 4GB rama, a umesto system restore koristi klasični image particije, acronis ili slično.
Pa to je to... Nazalost vise nema Made in Korea kod nas... Bobi, kako ne drlja leba ti, kad kazes da zna da drlja kad je popunjen?
:: Kod mene pomenuti Samsung fercera vec 2 god. Ne cuje se, brz je, kada ucitava veoma je tih, hladan... Made In Korea :: :: ``They call me... Prophet`` :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.