Problems occurred between the communication of the disk and the host.
Sta bi to trebalo da znaci? Danas sam uzeo polovan WD Green 1,5TB i to mi izbaci u HD Sentinelu. Probao sam na Internetu da nadjem to, nista konkretno bas nema...
Performance i Health je 100%. Je l` ovo znaci da je hard neispravan ili je neki problem drugi u pitanju?
Probao sam da zamenim S-ata kabl i naponski moleks, ali isto i dalje.
Athlon II X4 640 3,4GHz / 3GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4A77TD/CuCore Asus HD6770 1GB / 1TB Hitachi+WD750GB Green / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w
Problem je vezan za komunikaciju između harda i ploče, ali šta je uzrok tome još uvek ni ja nisam uspeo da ustanovim (možda kablovi prave problem, a možda se i ploča zaludi). Generalno takav hard je potpuno ispravan i nemaš nekog razloga za brigu. To što ti sa promenom kablova i dalje javlja taj problem je iz razloga što je hard to upisao u svoj log fajl. Jedino što možeš da uradiš je da pratiš da li će se te cifre povećavati, odnosno da li će se problem i kod tebe javljati.
Ti ciljas na to da nije do harda - cim pokazuje 100% za speed i health?
Pazi, imam ovde jos jedan WD Green od 750GB, doduse, nisu iz iste serije, ovaj `problemat` icni` ima 64MB kesa, dok ovaj od 750GB samo 16, ali za njega u Sentinelu pise da je status `perfect`
Ok, moguce jer su serije razlicite, ali... Ovaj od 1,5TB sam uzeo za storage, ne bih da posle nekoliko meseci nesto prsne, pa da sve ode u vrazju... Kapiras :)
Athlon II X4 640 3,4GHz / 3GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/ASUS M4A77TD/CuCore Asus HD6770 1GB / 1TB Hitachi+WD750GB Green / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w
:: Problem je vezan za komunikaciju između harda i ploče, ali šta je uzrok tome još uvek ni ja nisam uspeo da ustanovim (možda kablovi prave problem, a možda se i ploča zaludi). Generalno takav hard je potpuno ispravan i nemaš nekog razloga za brigu. To što ti sa promenom kablova i dalje javlja taj problem je iz razloga što je hard to upisao u svoj log fajl. Jedino što možeš da uradiš je da pratiš da li će se te cifre povećavati, odnosno da li će se problem i kod tebe javljati :: :: :: ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass :: ::
Ako ćeš na tom hardu imati neke bitne podatke, jedina sigurna stvar je redovan beckup. Potpuno ispravan hard može da se pokvari u trenutku (najčešće strada elektronika), ostali mehanički kvarovi bi trebalo da daju naznake da nešto počinje da se kvari. HDD Sentinel može na vreme da ukaže na neki problem tako da ga svima toplo preporučujem.
Meni pise. ` Problems occurred between the communication of the disk and the host 4159 times`
Ok ako kazes tako, necu ga reklamirati. Sad cu probati update BIOSa za plocu, mozda pomogne. Pa da, bice za storage, ali bice dosta bitnih stvari...
Bitno mi je da je samo ispravan. Znam da elektronika najcesce strada, mada je to u stvari i najlakse srediti ponekada. Sve zavisi..
:: Evo pogledaj kakva je situacija kod mene :: :: http://i52.tinypic.com/14jw21j.jp :: :: Ako ćeš na tom hardu imati neke bitne podatke, jedina sigurna stvar je redovan beckup. Potpuno ispravan hard može da se pokvari u trenutku (najčešće strada elektronika), ostali mehanički kvarovi bi trebalo da daju naznake da nešto počinje da se kvari. HDD Sentinel može na vreme da ukaže na neki problem tako da ga svima toplo preporučujem :: :: :: ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass :: ::
:: Iskreno rečeno ne mogu tačno da se setim kada se problem prvi put javio, ali mislim da ovako radi negde oko godinu dana :: :: :: ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass :: ::
Nemas problema sa tim hard diskom, imao sam ih vise kojima je to pisalo ali nisu pravili probleme, to se desi ako nekad recimo kabl ne bude prikacen kako treba i on upise u svoje smart parametre da je doslo do greske pri prenosu koju mi i ne primetimo uglavnom i posle moze da radi jos godinama i da bude prikacen kako treba sa dobrim kablom ali je on to upisao u svoje smart parametre i tako stoji dok ne crkne :) Tako da nema razloga za brigu :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.