kad pokusam da kopiram npr film od nekih 500 mb na ovaj usb kopira ga uzasno sporo,po proceni kompa pese da bi kopiranje trajalo oko 3 h???Probao sam i na drugim usb portovima ali opet isto,jel ima neko resenje,ili je ova fleska polako riknjava?Ima li neki softver za proveru ispravnosti usb flash-a?
mislim, da li je Flash formatiran u NTFS format i ako nije uradi tako. Sad su retke maticne da nece prepoznati flash formatiran u NTFS format, tako drzi ga kao ja.
I pogledaj u device menage da li su ti se driveri za USB port `zeznuli`, ukoliko jeste, videces zuti ? i ti samo samo opali reinstal drivera.
softweri su ti isti ko kad proveravas HDD.
Ako opet nece, ima valjda neko ovde ko zna to u detalje da objasni pre nego sto ti predlozi da das na limundu i kupis nov
EDIT: a mozda je sve u redu, nego su mozda ti fajlovi koje prebacujes tesko fragmentovani na HDD, pa prilikom ocitavanja usporava polako.
gledaj nesto novo da uzmes ako ti je fles stariji od 3-4 godine. Ne kazem da su svi krs ali to je takva roba da posl.e izvesnog vremena, a u zavisnosti od koriscenja, dotraje i to je to. Isto se meni desilo sa flashom takodje kingston (data travel 100) sporo prebacuje na flesku a skidanje sa nje ide standardno.
u pravu si probao sam da formatiram u ntfs predhodno je bilo u fat 32 i sada sljaka :).Koliko vidim u device menageru sve je ok sa usb controleru (nema zutog upozorenja ).Hvala na savetu
Ako bi da vidis da li dobro drzi podatke, mozes da na njega stavis neki kompresovani rar od par giga, pa da probas da ga otpakujes. Obicno ako je poceo da odlazi u vecna lovista, dobices crc error.
To sam hteo da cujem. Jedina losa stvar sa NTFS formatom flesha jeste da ga neke maticne (uglavnom stare) ne ocitavaju pa traze nazad na fat32. Inace NTFS zaista ima dobru poentu koristiti ga.
Od kad to ploca `prepoznaje` fajl sistem? Ajd kod prve poruke sam mislio da si nesto omanuo, ali sada kod druge vidim da si i ubedjen u to. Ajd objasni, izgleda da sam 15 godina ziveo u neznanju...
S1000RR
:: :: :: :: To sam hteo da cujem. Jedina losa stvar sa NTFS formatom flesha jeste da ga neke maticne (uglavnom stare) ne ocitavaju pa traze nazad na fat32. Inace NTFS zaista ima dobru poentu koristiti ga.
Bar je savet bio koristan iako ne zna puno o file sistemima.
:: Od kad to ploca `prepoznaje` fajl sistem :: Ajd kod prve poruke sam mislio da si nesto omanuo, ali sada kod druge vidim da si i ubedjen u to. Ajd objasni, izgleda da sam 15 godina ziveo u neznanju..
To stoji, bez daljnjeg. Svaka cast. Fajl sistem (ne)prepoznaje operativni sistem. To nema nikakve veze sa maticnom plocom.
S1000RR
:: Bar je savet bio koristan iako ne zna puno o file sistemima :: :: :: :: Od kad to ploca `prepoznaje` fajl sistem :: :: Ajd kod prve poruke sam mislio da si nesto omanuo, ali sada kod druge vidim da si i ubedjen u to. Ajd objasni, izgleda da sam 15 godina ziveo u neznanju.. ::
Kad sam pokusao xp da podignem preko flesa, po nekad nisam uspeo sa NTFS nego sam morao da prebacim na FAT32.
Mislim da tu ne postoji greska do sistema jer ne postoji sistem, nego maticna nece ni da bootuje sa NTFS flasha. Koji djavo, nemam pojma jer onda bi i linux particije, a i mnoge druge zezale. I zato to je jedina mana koju sam nasao kod NTFS.
To je moj odgovor. Ako ti se ne svidja imas mesta za objasnjenje na moj problem. I onako sam se pitao zasto, a da starije ploce nece NTFS je jedini odgovor koji sam imao na to.
Postoje samo ploce koje mogu da butuju sa flesa i ne koje ne mogu. Pri butovanju se ne konstatuje FS vec Master boot record. Ako nisi imao butabilni fles i instalaciju pokretao iz dosa, ulaskom u WINNT folder onda je logicno da je fles morao biti u FATu, jer DOS ne cita NTFS, ako se dodatno ne ubaci podrska za njega.
S1000RR
:: :: Ipak mi i sa NTFS flasha pokretao kako kod koga. Sad da li je to jedina stvar inace ili ima jos nesto da znam?
... da si rekao da si sa intela prešao na amd ili obrnuto, pa nastao problem i još da imaš LC napajanje, a dvoumiš se između ATI-AMD 6850 i nvidia 460.... video bi tek onda sranja. A ovo je jedna od lepših polemika, iz kojih se rodilo saznanje (ja sam mislio da si u prvom postu ciljao na usb1 i usb2 kontrolere....), za razliku od bilo koje teme u koju se uključi, troluje i flejmuje funsky i `ortaci` povezani..... msn messengerom.....
hehe,ali ja i jesam presao sa intel na amd platformu (phenom x4 3.2 be) i gle cuda imam lc-power 600h-12H :)
:: ... da si rekao da si sa intela prešao na amd ili obrnuto, pa nastao problem i još da imaš LC napajanje, a dvoumiš se između ATI-AMD 6850 i nvidia 460.... video bi tek onda sranja. :: A ovo je jedna od lepših polemika, iz kojih se rodilo saznanje (ja sam mislio da si u prvom postu ciljao na usb1 i usb2 kontrolere....), za razliku od bilo koje teme u koju se uključi, troluje i flejmuje funsky i `ortaci` povezani..... msn messengerom.... :: :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.