Imam problem sa jednim hardom ciju sam particiju sam unistio. Naime problem je nastao cupanjem diska na zivo. Disk je 1.5tb i ceo je jedna particija, 97% popunjena, ali to nije bitno za ovu pricu.
Disk ima slovo u windowsu, ali ne mogu da mu pristupim, pri pokusaju pristupa kaze corrupted or in use (nest slicno tome).
Chkdisk se pri pokusaju skeniranja odmah odustaje i prijavljuje gresku, fixmbr nije urodio plodom. Sa specijalizovanim aplikacijama Active Partition Recovery i Acronis Disk Director sam pokusao da popravim particiju, pokusao sam da obrisem particiju pa da Partition Recovery na RAW disku nadje bivese particije i da ih rekreira bez uspeha, posle svog posla me vrati na ono sto sam vec imao. Inace podaci su svi vidljivi na disku (u okviru nekog od programa za povracaj oobrisanih fajlova i particija). Sve je tu samo particije nema.
Jedino sto mi jos pada napamet je da pazarim drugi disk i da sa nekim Get data Back i sl prekopiram podatke sa nepostojece particije na novi disk pa ovaj disk da preformatiram.
Da li neko ima neki predlog kako bih mogao da spasem particiju bez da cupam podatke s nje?
:: Imam problem sa jednim hardom ciju sam particiju sam unistio. Naime problem je nastao cupanjem diska na zivo. Disk je 1.5tb i ceo je jedna particija, 97% popunjena, ali to nije bitno za ovu pricu. :: :: Disk ima slovo u windowsu, ali ne mogu da mu pristupim, pri pokusaju pristupa kaze corrupted or in use (nest slicno tome). :: :: Chkdisk se pri pokusaju skeniranja odmah odustaje i prijavljuje gresku, fixmbr nije urodio plodom. Sa specijalizovanim aplikacijama Active Partition Recovery i Acronis Disk Director sam pokusao da popravim particiju, pokusao sam da obrisem particiju pa da Partition Recovery na RAW disku nadje bivese particije i da ih rekreira bez uspeha, posle svog posla me vrati na ono sto sam vec imao. Inace podaci su svi vidljivi na disku (u okviru nekog od programa za povracaj oobrisanih fajlova i particija). Sve je tu samo particije nema :: :: Jedino sto mi jos pada napamet je da pazarim drugi disk i da sa nekim Get data Back i sl prekopiram podatke sa nepostojece particije na novi disk pa ovaj disk da preformatiram :: :: Da li neko ima neki predlog kako bih mogao da spasem particiju bez da cupam podatke s nje ::
:: Sledeci put ugasi komp pre nego sto iscupah bilo sta iz njega jer se zuris ili sta vec ::
Hvala na savetu, ali nije to sustina problema. Problem nastanka je vezan za aktuelni drajver koji ne prepoznaje da kontroler poseduje hot swap funkciju. Inace se komp nikad ne gasi, a 10 hardova se smenjuje na pet pozicija po potrebi.
Znam ja da je to neprijatno po podatke, pogotovu u sedmici sa onom funkcijom odlozenog upisivanja. Ali, svaki put do sad sam uspevao da vratim particiju, a sad me vise kopka sustina sta joj fali nego podaci, podatke cu da izvucem, to je najmanji problem.
aj probacu malo kasnije ovaj program za mbr kod zveknutog harda(tj.particije) pa javljam da li sam uspeo
:: :: Sledeci put ugasi komp pre nego sto iscupah bilo sta iz njega jer se zuris ili sta vec :: :: :: :: :: Hvala na savetu, ali nije to sustina problema. Problem nastanka je vezan za aktuelni drajver koji ne prepoznaje da kontroler poseduje hot swap funkciju. Inace se komp nikad ne gasi, a 10 hardova se smenjuje na pet pozicija po potrebi. :: :: Znam ja da je to neprijatno po podatke, pogotovu u sedmici sa onom funkcijom odlozenog upisivanja. Ali, svaki put do sad sam uspevao da vratim particiju, a sad me vise kopka sustina sta joj fali nego podaci, podatke cu da izvucem, to je najmanji problem :: ::
ljudi, ovaj program `Partition files and mount` je prosto ODLICAN! resio mi je ostecenu particiju za samo pola minuta, odradis scan i samo mount na disku, evo download-a mnogo korisnog programa: http://findandmount.com/fnmsetup.exe neverovatno kakvo resenje a jos free
I kada sam vracao podatke sa Get Data Back, a u pitanju je bio EXT 320GB, vracao sam ih na USB disk istog kapaciteta od 320GB. Kada je operacija zavrsena, dobio sam naravno podatke na destinacionom disku, ali je sve proradilo i na ostecenom disku. Mislim da GTB negde ne pocetku kopanja po podacima odradi popravku particije. Da sam na tvom mestu, samo bih pokrenuo prceduru vracanja podataka sa GTB i postoji sansa da ti disk proradi normalno.
kako li si to uspeo, ja sam korisio znaci mnogo puta GDB i nikad mi se nije promenila struktura particije, ni jednom
:: I kada sam vracao podatke sa Get Data Back, a u pitanju je bio EXT 320GB, vracao sam ih na USB disk istog kapaciteta od 320GB. Kada je operacija zavrsena, dobio sam naravno podatke na destinacionom disku, ali je sve proradilo i na ostecenom disku :: Mislim da GTB negde ne pocetku kopanja po podacima odradi popravku particije :: Da sam na tvom mestu, samo bih pokrenuo prceduru vracanja podataka sa GTB i postoji sansa da ti disk proradi normalno :: :: S1000R :: ::
Nemam pojma, brate. Sve sta bih ti rekao, ispalo bi da se pravim pametan...
Kad sam zavrsio, podaci su bili uredno slozeni... A da, inace particija je pukla jer je iscupan a nije ejectovan u Safetly remove hardware, dakle donekle slicna prica kao Saletova...
S1000RR
:: kako li si to uspeo, ja sam korisio znaci mnogo puta GDB i nikad mi se nije promenila struktura particije, ni jedno :: :: :: :: I kada sam vracao podatke sa Get Data Back, a u pitanju je bio EXT 320GB, vracao sam ih na USB disk istog kapaciteta od 320GB. Kada je operacija zavrsena, dobio sam naravno podatke na destinacionom disku, ali je sve proradilo i na ostecenom disku :: :: Mislim da GTB negde ne pocetku kopanja po podacima odradi popravku particije :: :: Da sam na tvom mestu, samo bih pokrenuo prceduru vracanja podataka sa GTB i postoji sansa da ti disk proradi normalno :: :: :: :: S1000R :: :: :: ::
to je samo MBR, probaj ubuduce ovaj program sa linka gore par postova, odlican je
:: Nemam pojma, brate. Sve sta bih ti rekao, ispalo bi da se pravim pametan.. :: :: Kad sam zavrsio, podaci su bili uredno slozeni... :: A da, inace particija je pukla jer je iscupan a nije ejectovan u Safetly remove hardware, dakle donekle slicna prica kao Saletova.. :: :: S1000R :: :: :: kako li si to uspeo, ja sam korisio znaci mnogo puta GDB i nikad mi se nije promenila struktura particije, ni jedno :: :: :: :: :: :: :: I kada sam vracao podatke sa Get Data Back, a u pitanju je bio EXT 320GB, vracao sam ih na USB disk istog kapaciteta od 320GB. Kada je operacija zavrsena, dobio sam naravno podatke na destinacionom disku, ali je sve proradilo i na ostecenom disku :: :: :: Mislim da GTB negde ne pocetku kopanja po podacima odradi popravku particije :: :: :: Da sam na tvom mestu, samo bih pokrenuo prceduru vracanja podataka sa GTB i postoji sansa da ti disk proradi normalno :: :: :: :: :: :: S1000R :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.