Reinstalirao sam W XP i on sada ne prepoznaje drugi hard. U disk managementu disk se vidi ali pise a nije u NTFS.U My computeru se vidi disk ali nemoze da se otvori - komp savetuje da se formatira a na njemu mi je bitna arhiva i izgubicu je onda, a treba mi. U propertisu pise da je file system RAW. Ima li neko ideju kako ga otvoriti? Inace, pre reinstalacije OS disk je odlicno radio. Dragan06
Nadovezujem se na saxiju: probaj i pomocu Win XP PE-a koji se...
20.09.2011. 11:58
status: user broj poruka: 10999
nalazi na Hiren`s boot disku.
I ovo: zatrazi od (postojeceg, instalisanog) XP-a da ti konvertuje fajl-tabelu onog drugog diska u NTFS (convert to NTFS). To se obicno radi ako je potrebno preformatisati HDD koji je radjen u FAT32 , a da se izbegne gubitak fajlova (disk se ne brise). Mozda uspe i u ovom slucaju. Proces moze da potraje SATIMA... Skuvaj puno kafe...
Ako radi pod linuxom probaj da prekopiras na neki externi hard ili ako imas veci usb ili drugi hdd od drugog kompa, nakon kopiranja tih podataka koji ti trebaju formatiraj taj hard skroz od 0 , nista ti ne garantuje da opet nece krenuti tako da brljavi.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Na Hirensu imas programa za pronalazenje i oporavak izgubljenih (obrisanih) paticija na disku, ako nisi vican tom poslu odnesi disk kod nekog ko zna, inace izgubices podatke! Uslo9v je da nisi nista pokusavao to jest zapisivao na tako osteceni disk pomocu drugih programa
Pazi: ne radis FORMATIRANJE nego KONVERTOVANJE postojeceg
20.09.2011. 15:29
status: user broj poruka: 10999
formata, i time, u principu NE GUBIS podatke (foldere i fajlove). Ali, kada si vec otvorio disk u Linux-u, sigurnija varijanta je presnimavanje materijala na NEKI DRUGI disk (to bi u ovom slucaju bio TRECI). Znam: reci ces da to kosta. E, pa ako ti je zaista stalo do spasavanja, investiraj malo (uzmi neki eksterni sa USB-om)...
skini Puppy linux: http://goo.gl/CQLaR Kada narežeš butabilni cd, pokreni ga i pošto prepoznaje USB prebaci šta ti je bitno. ps: kučence je teško svega 130MB
Zeznuo sam se prvi put kada sam u Linuxu (Kopixu) uspeo da otvorim disk i sa njega skinuo nekoliko foldera a ne sve. Sada kopix nece vise da prepozna ovaj HDD, tako da neznam da li ga vise mogu da ga iskoristim za resavanje problema. Reinstalirao sam NOVI XP i on je prepoznao i HDD i obe particije ali nece i dalje da ih otvara - trazi formatiranje. Pokusacu da hard ubacim u drugi racunar i ako ga otvori da sve skinem, a onda formatiranje... Dragan06
Zahvaljujem se svima koji su mi savetima pomogli da odradim posao. Uspeo sam da sa HDD skinem sve bitne foldere i da ga prebacim u NTFS sa programom Disk Genius V 3.2.12.11 tako da se potom sam pojavio na kompu. Program sam aktivirao sa Hirens Boot-a Pozdrav svima! Dragan06
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.