Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HDD Maxtor i BB
STRANA 1 OD 1
casper HDD Maxtor i BB 14.09.2011. 11:57 T38372

status: user
broj poruka: 235
Radi se o Maxtor HDD-u slim verzija 40 GB, stavio ga u racunar formatirao instalirao Win XP i instalacija prosla glatko bez problema kao i dodatni programi, ajd reko da ga istestiram sa programima i situacija je sledeca:
-HDD Tune program ne nalazi nista i ne prijavljuje bb
-HDD Sentinel pronalazi 5 bb na sredini povrsine harda
-i na kraju sam se zaprepastio pustio sam HDD regenerator sa Hirens CD-a preko noci i on je istestirao prva 3GB i jos testira i prijavljuje sledece:
*Scanned 2699 MB (5530678 sectors)
- B 3658454 bad sectors found
- R 114 bad sectors recovered

Da li je ovo moguce s obzirom da je sistem prosao glatko i nije pravio probleme, kome programu verovati i ima li sta od ovog HDD-a s obzirom da je komp za 12 sati testa presao tek prva 3GB na hardu.
Kakva su Vasa iskustva sa ovim programima?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 14.09.2011. 12:18 #359570

broj poruka: 4163
Ako programi tipa MHDD ili HDD regenerator prijave bed sektore, onda ih disk 100% ima. Taj disk koji imaš je za kantu. To što ti je instalacija prošla glatko znači da nije bilo pristupa oštećenim sektorima što ne znači da se to neće desiti instalacijom prvog drajvera ili programa. Tada će sistem da se zabode i prijavi grešku.

servispc bre

komshaa hdd 14.09.2011. 14:37 #359609

broj poruka: 350
maxtor slim od 40gb...naravno

+++1
Ako programi tipa MHDD ili HDD regenerator prijave bed sektore, onda ih disk 100% ima. Taj disk koji imaš je za kantu. To što ti je instalacija prošla glatko znači da nije bilo pristupa oštećenim sektorima što ne znači da se to neće desiti instalacijom prvog drajvera ili programa. Tada će sistem da se zabode i prijavi grešku.
MaliAbner pa taj disk je star bar deceniju... 14.09.2011. 15:44 #359630

broj poruka: 7769
Zemljace nemoj da se ljuts ali kupi novi...
Em ce te muciti mali kapacitet em ces se muciti sa brzinom kao i sa pomenutim BB...

Tomato Republic Of Serbia !!!

casper Re 14.09.2011. 17:09 #359666

broj poruka: 235
Ma znam da je starija serija imao sam ih ranije u masinama dosta i bilo je dosta otkaza u garanciji ali ne zbog BB vec zbog mehanike ili elektronike, ovo sam uzeo nesto preko oglasa (covek napisao da je istestirao i da je ispravan u potpunosti) za stariju masinu greota bi bilo da stavljam novi disk, pa nisam mogao verovati da moze imati ovoliko bad sektora koliko je nasao HDD regenerator (nikad ranije ovoliko dugo da radi i ovoliki broj da prijavi) pa reko aj da priupitam da li mu je za poverovati.

codeus ... 14.09.2011. 17:51 #359680

broj poruka: 4054

imas na hirenu powerMAX .. odradi sa njim diag i low level format ... a onda odluci u koju kantu hoces da ga bacis - staklo ili papir ..
pmfrulez pitanje 25.12.2011. 10:54 #386810

broj poruka: 997
sad ce mi svi reci da je za kantu znam ...ali neznam da li je u pitanju neki fenomen od hard diska ili nesto drugo...hd sentinel prijavljuje sledece 2556 BAD SEKTORA

http://imageshack.us/photo/my-images/812/dsc00207jv.jpg/

ovaj hard mi drzi sistem vec nekih mesec dana a da nije ni stucnuo BRZ JE KAO METAK DIZE SISTEM NENORMALNO BRZO...na drugom kompu imam hdd wd sa 6 bad sektora i padne mi sistem jednom mesecno...treci hard koji imam ima 191 bad sektor i na izdisaju je usporio je ko kornjaca i vise nije za upotrebu...
KO JE OVDE LUD I O CEMU SE RADI :)

Phenom II x 4 955 BE 3.2GHz
ASUS M5A97 PRO
SAPPHIRE Vapor-X HD4890 1GB/256bit/870MHz/mem.1050Mhz/Ef.4200MHz
za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :)

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pmfrulez pitanje 25.12.2011. 11:10 #386811

sad ce mi svi reci da je za kantu znam ...ali neznam da li je u pitanju neki fenomen od hard diska ili nesto drugo...hd sentinel prijavljuje sledece 2556 BAD SEKTORA

http://imageshack.us/photo/my-images/812/dsc00207jv.jpg/

ovaj hard mi drzi sistem vec nekih mesec dana a da nije ni stucnuo...na drugom kompu imam hdd wd sa 6 bad sektora i padne mi sistem jednom mesecno...treci hard koji imam ima 193 bad sektor i na izdisaju je usporio je ko kornjaca i vise nije za upotrebu...
KO JE OVDE LUD I O CEMU SE RADI :)

stavio sam na prescan ovaj hdd sa 193 bad sektora da mi pokaze bad zones dobio sam ovaj rezultat

http://imageshack.us/photo/my-images/202/dsc00208jq.jpg/

moze li mi neko objasniti znacenje jer nisam bas upucen u to kako te stvari funkcionisu...kako sakriti ukloniti popraviti bad sektore...stavio sam hdd na normal scan with repair

ovaj proces je prekinut i izaslo je obavestenje da ima bad sektora koje treba popraviti
a sto je najinteresantnije pojavio se jos jedan bad sektor i sad ih ima 194

ASUS M5A97 PRO

pmfrulez ??? 25.12.2011. 13:34 #386836

sentinel pokazuje da ima 302 weak sektora
i 198 bad sektora
svakim ponavljanjem scan and repair smanjuje se jedan weak sektor a povecava za jedan bad sektor ?
ASUS M5A97 PRO

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs