Radi se o Maxtor HDD-u slim verzija 40 GB, stavio ga u racunar formatirao instalirao Win XP i instalacija prosla glatko bez problema kao i dodatni programi, ajd reko da ga istestiram sa programima i situacija je sledeca: -HDD Tune program ne nalazi nista i ne prijavljuje bb -HDD Sentinel pronalazi 5 bb na sredini povrsine harda -i na kraju sam se zaprepastio pustio sam HDD regenerator sa Hirens CD-a preko noci i on je istestirao prva 3GB i jos testira i prijavljuje sledece: *Scanned 2699 MB (5530678 sectors) - B 3658454 bad sectors found - R 114 bad sectors recovered
Da li je ovo moguce s obzirom da je sistem prosao glatko i nije pravio probleme, kome programu verovati i ima li sta od ovog HDD-a s obzirom da je komp za 12 sati testa presao tek prva 3GB na hardu. Kakva su Vasa iskustva sa ovim programima?
Ako programi tipa MHDD ili HDD regenerator prijave bed sektore, onda ih disk 100% ima. Taj disk koji imaš je za kantu. To što ti je instalacija prošla glatko znači da nije bilo pristupa oštećenim sektorima što ne znači da se to neće desiti instalacijom prvog drajvera ili programa. Tada će sistem da se zabode i prijavi grešku.
+++1 Ako programi tipa MHDD ili HDD regenerator prijave bed sektore, onda ih disk 100% ima. Taj disk koji imaš je za kantu. To što ti je instalacija prošla glatko znači da nije bilo pristupa oštećenim sektorima što ne znači da se to neće desiti instalacijom prvog drajvera ili programa. Tada će sistem da se zabode i prijavi grešku.
Ma znam da je starija serija imao sam ih ranije u masinama dosta i bilo je dosta otkaza u garanciji ali ne zbog BB vec zbog mehanike ili elektronike, ovo sam uzeo nesto preko oglasa (covek napisao da je istestirao i da je ispravan u potpunosti) za stariju masinu greota bi bilo da stavljam novi disk, pa nisam mogao verovati da moze imati ovoliko bad sektora koliko je nasao HDD regenerator (nikad ranije ovoliko dugo da radi i ovoliki broj da prijavi) pa reko aj da priupitam da li mu je za poverovati.
sad ce mi svi reci da je za kantu znam ...ali neznam da li je u pitanju neki fenomen od hard diska ili nesto drugo...hd sentinel prijavljuje sledece 2556 BAD SEKTORA
ovaj hard mi drzi sistem vec nekih mesec dana a da nije ni stucnuo BRZ JE KAO METAK DIZE SISTEM NENORMALNO BRZO...na drugom kompu imam hdd wd sa 6 bad sektora i padne mi sistem jednom mesecno...treci hard koji imam ima 191 bad sektor i na izdisaju je usporio je ko kornjaca i vise nije za upotrebu... KO JE OVDE LUD I O CEMU SE RADI :)
Phenom II x 4 955 BE 3.2GHz ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 1GB/256bit/870MHz/mem.1050Mhz/Ef.4200MHz za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :)
sad ce mi svi reci da je za kantu znam ...ali neznam da li je u pitanju neki fenomen od hard diska ili nesto drugo...hd sentinel prijavljuje sledece 2556 BAD SEKTORA
ovaj hard mi drzi sistem vec nekih mesec dana a da nije ni stucnuo...na drugom kompu imam hdd wd sa 6 bad sektora i padne mi sistem jednom mesecno...treci hard koji imam ima 193 bad sektor i na izdisaju je usporio je ko kornjaca i vise nije za upotrebu... KO JE OVDE LUD I O CEMU SE RADI :)
stavio sam na prescan ovaj hdd sa 193 bad sektora da mi pokaze bad zones dobio sam ovaj rezultat
moze li mi neko objasniti znacenje jer nisam bas upucen u to kako te stvari funkcionisu...kako sakriti ukloniti popraviti bad sektore...stavio sam hdd na normal scan with repair
ovaj proces je prekinut i izaslo je obavestenje da ima bad sektora koje treba popraviti a sto je najinteresantnije pojavio se jos jedan bad sektor i sad ih ima 194
Phenom II x 4 955 BE 3.2GHz ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 1GB/256bit/870MHz/mem.1050Mhz/Ef.4200MHz za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :)
sentinel pokazuje da ima 302 weak sektora i 198 bad sektora svakim ponavljanjem scan and repair smanjuje se jedan weak sektor a povecava za jedan bad sektor ? Phenom II x 4 955 BE 3.2GHz ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 1GB/256bit/870MHz/mem.1050Mhz/Ef.4200MHz za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.