Elem,pazario sam pre 10 dana HITACHI Deskstar 5K3000 2TB.Bio mi je potreban HDD za storage,i gledajuci po forumima,ljudi su najvise hvalili pouzdanost pomenute firme.Nije mi trebao sampion u brzini,nego samo sigurnost podataka.Ali jbg,pre par dana krene u BIOS-u da mi prijavljuje neke greske na HDD-u,proverim sa par programa,ima bad sector-e.Krenem da prebacujem sta se moze spasiti,ali od juce ne mogu da pristupim disku(ima ga pri boot-ovanju i u device-ima).Probao sam sa HDD regeneratorom,kao prijavljuje lose sektore i popravlja,ali mu treba 30 dana da zavrsi ceo disk. Sutra cu da nosim na reklamaciju i trebalo bi(nadam se) da mi daju nov HDD.Sad pitanje je da li je jos neko imao problema da doticnim HDD-om,da li da uzmem opet isti model ili da dodam jos `iljadu dinkica i uzmem WD green? Inace,da napomenem,nije nestajalo struje,napajanje je Zalman 750w,nemam cfire i sli sisache struje.
P.S:Jbt,godinama sam kao hrchak skupljao serije i ode 800gb istih u penisulu. ___________________________________ ERIN GO BRAGH
`eli bre, Kelte, jel mi tebi ovde ličimo na veverice?~!? Skakućemo po drveću i skupljamo orahe? O čemu ti pričaš??? Koji to BIOS ti imaš (tj. ploču?!?) pa on DOIJAGNOSTICIRA i greške na HDD-u i revnosno ih prijavljuje u nekom tamo njegovom predvidjenom odeljku za prijavu grešaka?!? O čemu ti pišeš BRE?!?
BIOS ili vidi ili ne vidi HDD i nema tu preterane mudrosti. Samo ovo govori da nas ovde foliraš jer nemaš pametnija posla.
Dalje pišeš da si imao PAR DANA za bekap podataka jer ti je pre toliko vremena prijavljivao te `navodne` greške? Što nisi bekapovao serije već čekao i sada nas ovde foliraš da si izgubio podatke?!?
Svi ovi diskovi su isti Q samo drugo pakovanje i ne shvatam da neko i dalje veruje da će tamo neki Sljamsung, WD, Segate biti pouzdaniji od Hitachi-a ili bilo koji drugim random redosledom. Disk može stvoriti i bed blokove ako si šutnuo kućište, mama ti usisavala sobu (ako još nisi oženjen jeli) pa je nehotice malo pomerila kućište .... dovoljno da zahebe disk ... ako je pak fabrički neispravan, onda ODMAH idi i uplati LOTO, jer si jedan od retkih koji dobiju feleričan HDD pri samoj kupovini ... Malo je ljudi kojima se tako nešto dešavalo -...
No, ne verujem ti ni reč, jer te ona BIOS teorija o dijagnostici izdala ... hahahaha
jel` ti to povredjena desnica ruka pa ne mozes da onanises 3x dnevno(koliko ti je doktor prepisao za smirelu)? Izbacuje mi gresku pri pokretanju kompa,ima veze sa S.M.A.R.T(nisam kuci trenutno i ne mogu da napisem tacno sta izbacuje. I nesto pucketa....A to mi puca penis sto mi ne verujes.Sta sve majka moze da rodi,Sunce ti `bem.
Dovoljno je da vidim tvoj duhovit odgovor pa da potvrdim moju gornju sumnju - folirant! Još jedan u nizu ... 1 ... 12..... 122. ... 1222 .... ima vas bre ko pleve ... P.S. možda ti BIOS ima opciju za prženje kokica pa one pucketaju, ali ti nsi ukapirao da je `donja` fioka baš posuda sa svežim kukuruzom za tvoju ishranu? Nego ovaj, pa ti imaš i PENIS?!? Jel koristiš ti njega za nešto drugo osim za pipi?
Halo Cicijo, smiri se - ako ti je covek nesto licno skrivio, upotrebi...
07.08.2011. 11:12
status: user broj poruka: 10999
priv. massages, molim te. - - - - - - - - - - Patrick: imao sam identican slucaj sa jednim Samsung-om od 750GB, SATA2, prosle godine. Zanimljivo je bilo to sto je greska prijavljivana samo pod win7 (prilikom boot-ovanja konstatovano je da postoji neka `nespecificirana greska` i da treba sto pre da bekapujem itd. itd.). Odmah po povezivanju, nekoliko sati nakon kupovine. Pod XP-om - nista Ubrzo sam utvrdio da se radi o bad sestors itd. Rezime: prodavac (`Atom`) mi je zamenio disk (isti model) i eno ga, zdravog i citavog u firmi jednog preduzeca...
Zasto ovo navodim? Zato sto nema sanse da ti NE zamene HDD koji je neispravan, a ne samo da je u garantnom roku vec je na samom pocetku eksploatacije. Razume se, ako nema vidljivih (spoljasnjih) ostecenja...
probaj da podatke izvuces programom GetDataBack, samo moras da nadjes jos jedan hard disk od 1TB.. inace koji program si koristio za skeniranje? ps ja sam uzeo Hitachi 2TB 5400rpm, da kucnem u drvo radi savrseno u rack-u doduse, sluzi mi za backup..
:: Elem,pazario sam pre 10 dana HITACHI Deskstar 5K3000 2TB.Bio mi je potreban HDD za storage,i gledajuci po forumima,ljudi su najvise hvalili pouzdanost pomenute firme.Nije mi trebao sampion u brzini,nego samo sigurnost podataka.Ali jbg,pre par dana krene u BIOS-u da mi prijavljuje neke greske na HDD-u,proverim sa par programa,ima bad sector-e.Krenem da prebacujem sta se moze spasiti,ali od juce ne mogu da pristupim disku(ima ga pri boot-ovanju i u device-ima).Probao sam sa HDD regeneratorom,kao prijavljuje lose sektore i popravlja,ali mu treba 30 dana da zavrsi ceo disk :: Sutra cu da nosim na reklamaciju i trebalo bi(nadam se) da mi daju nov HDD.Sad pitanje je da li je jos neko imao problema da doticnim HDD-om,da li da uzmem opet isti model ili da dodam jos `iljadu dinkica i uzmem WD green :: Inace,da napomenem,nije nestajalo struje,napajanje je Zalman 750w,nemam cfire i sli sisache struje :: :: P.S:Jbt,godinama sam kao hrchak skupljao serije i ode 800gb istih u penisulu :: __________________________________ :: ERIN GO BRAGH ::
nemoj da uzmes isti hdd pogotovo jos u istoj radnji !! sanse da je i sledeci feler su 100% ... nekima Hitachi radi bez problema (ja imam Hitachie) .. sve zavisi iz koje fabrike je izasao ..
Ne može baš da bira, nosiće ga kod uvoznika i dobiće šta mu daju, verovatno disk iste serije.
:: nemoj da uzmes isti hdd pogotovo jos u istoj radnji !! sanse da je i sledeci feler su 100% ... nekima Hitachi radi bez problema (ja imam Hitachie) .. sve zavisi iz koje fabrike je izasao .. :: :: doplati za drugi
Peviše kopija od 5 $. Ako primetite da je cena 2 TB Hitachi 5000 i nešto preko, odmah se zapitajte kolika je nabavna cena, ništa više, a sigurno je prekopirati 400 gb podataka i nakon toga ga pregledati preko CrystalDisk-a. Trenutno, najpouzdaniji program na tržištu, prilikom prikazivanja problema sa HDD-om, ali nije za HDD-ove od 3 TB, 4TB i 8 TB.
@imarkovic Koristio sam HD Tune pro,nasao 8% bad sector-a.Posle HDD regenerator,kako sam napisao,kao regenerise sve bs ali je spor(pregledanih 3GB za 2 sata).Probacu sa programom koji si mi preporucio.
@codeus Videcu jos,predpostavljam da cu tako i uraditi
Cicijo, ti si za lecenje. Sve ti lepo pise, a ti umisljas nesto. Da ne vidis mozda i zmajeve? Velike i zelene? Procitaj sta je covek napisao: ``..pre par dana krene u BIOS-u da mi prijavljuje neke greske na HDD-u, proverim sa par programa,ima bad sector-e`. Gde ovde pise da je bios proveravao dal ima bad sectore? Aj sad lepo da se izvinis decku sto si najveca trolcina i napadas bez razloga. Dal jednom da nekome pomognes, a ne samo da smaras, muka coveka od tebe da uhvati.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: :: `eli bre, Kelte, jel mi tebi ovde ličimo na veverice?~!? Skakućemo po drveću i skupljamo orahe :: O čemu ti pričaš??? Koji to BIOS ti imaš (tj. ploču?!?) pa on DOIJAGNOSTICIRA i greške na HDD-u i revnosno ih prijavljuje u nekom tamo njegovom predvidjenom odeljku za prijavu grešaka?! :: O čemu ti pišeš BRE?! :: :: BIOS ili vidi ili ne vidi HDD i nema tu preterane mudrosti :: Samo ovo govori da nas ovde foliraš jer nemaš pametnija posla :: :: Dalje pišeš da si imao PAR DANA za bekap podataka jer ti je pre toliko vremena prijavljivao te `navodne` greške? Što nisi bekapovao serije već čekao i sada nas ovde foliraš da si izgubio podatke?! :: :: Svi ovi diskovi su isti Q samo drugo pakovanje i ne shvatam da neko i dalje veruje da će tamo neki Sljamsung, WD, Segate biti pouzdaniji od Hitachi-a ili bilo koji drugim random redosledom. Disk može stvoriti i bed blokove ako si šutnuo kućište, mama ti usisavala sobu (ako još nisi oženjen jeli) pa je nehotice malo pomerila kućište .... dovoljno da zahebe disk ... ako je pak fabrički neispravan, onda ODMAH idi i uplati LOTO, jer si jedan od retkih koji dobiju feleričan HDD pri samoj kupovini ... Malo je ljudi kojima se tako nešto dešavalo -.. :: :: No, ne verujem ti ni reč, jer te ona BIOS teorija o dijagnostici izdala ... hahahah ::
sto se tice HDD-a ja bi posle tih problema sa hitachijem uzeo drugog proizvodjaca. na primer WD trenutno ih imam tri i svi lepo rade... imao sam neke problemcice ali ispostavilo se da su do sistema! pozdrav
Vidim tema uspela?!? Lik vas je lepo nasadio da krenete u svadju koji brend diskova valja ili koji ne. E svaka vam čast kada tako lako nasedate ... Kelt se valjda sladi vašim odgovorima ....
P.S: @snoopy, idi odigraj igricu vreme je, pusti odrasle da misle umesto tebe! Jer, da nisi DEBIL shvatio bi da je čovek napisao da mu B I O S prijavljuje `greške` ... Kako to BIOS na matičnoj prijavljuje greške na HDD-u? OBJASNI ti nama snupčiću. Ja koliko poznajem PC znam da BIOS il ividi ili ne HDD i to je kraj ..,.. dalje sve zavisi od operativnog sistema ... ali ti si expert ljubi te mama debelog. Ajd kaži, gde to klasičan BIOS prijavljuje da je HDD feleriočan iako ga vidi?????
Ne vredi cak ni boldovano, a ni crveno, koliko vidim. Naravno da covek nije rekao da je iz biosa proveravao, nego samo da je koristio par nekih programa, mozda i sa hirensa. Ja sam tebi lepo podebljao sta je covek rekao, a ti sad meni pokazi gde je on napisao ``iz biosa sam pokrenuo programe``. Ja sa ne svadjam oko brandova, bole me brige. A sto se tice igrica, nemam vremena sad, sprema se ispit. Vidis, neki i to rade
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Vidim tema uspela?! :: Lik vas je lepo nasadio da krenete u svadju koji brend diskova valja ili koji ne :: E svaka vam čast kada tako lako nasedate .. :: Kelt se valjda sladi vašim odgovorima ... :: :: P.S: @snoopy, idi odigraj igricu vreme je, pusti odrasle da misle umesto tebe! Jer, da nisi DEBIL shvatio bi da je čovek napisao da mu B I O S prijavljuje `greške` .. :: Kako to BIOS na matičnoj prijavljuje greške na HDD-u? OBJASNI ti nama snupčiću. Ja koliko poznajem PC znam da BIOS il ividi ili ne HDD i to je kraj ..,.. dalje sve zavisi od operativnog sistema ... ali ti si expert ljubi te mama debelog. Ajd kaži, gde to klasičan BIOS prijavljuje da je HDD feleriočan iako ga vidi???? :: ::
:: Vidim tema uspela?! :: Lik vas je lepo nasadio da krenete u svadju koji brend diskova valja ili koji ne :: E svaka vam čast kada tako lako nasedate .. :: Kelt se valjda sladi vašim odgovorima ... :: :: P.S: @snoopy, idi odigraj igricu vreme je, pusti odrasle da misle umesto tebe! Jer, da nisi DEBIL shvatio bi da je čovek napisao da mu B I O S prijavljuje `greške` .. :: Kako to BIOS na matičnoj prijavljuje greške na HDD-u? OBJASNI ti nama snupčiću. Ja koliko poznajem PC znam da BIOS il ividi ili ne HDD i to je kraj ..,.. dalje sve zavisi od operativnog sistema ... ali ti si expert ljubi te mama debelog. Ajd kaži, gde to klasičan BIOS prijavljuje da je HDD feleriočan iako ga vidi???? :: ::
Šta time dokazuješ? Da je video prilikom butovanja ono `BAD` i uprpio se ko mlada pred prvu bračnu noć pa odmah doleteo ovde da jadikuje a usput nije ni napisao pravi PROBLEM. Vi ovde samo nagadjate .... i ne shvatate da vas navodi da pljujete po hitachi diskovima ... Čovek otvorio temu da se poigra a vi se uhvatili u kolo da mu pomognete a on nije ni problem izneo već vas ostavlja da POGADJATE Stvarno ste naivni
I`m off now, ovo ne vodi nikuda. Napolju je fenomenalno, savetujem svima izlazak ko ne mora da zeva u knjigu.
Poz
:: Evo šta je napisao ako ne vidiš dobro :: :: :: :: ......jbg,pre par dana krene u BIOS-u da mi prijavljuje neke greske na HDD- :: :: :: :: :: :: :: :: __________________________________ :: :: ERIN GO BRAGH :: :: :: :: ::
tvoje reci su, citiram : `Kako to BIOS na matičnoj prijavljuje greške na HDD-u? OBJASNI ti nama snupčiću. Ja koliko poznajem PC znam da BIOS il ividi ili ne HDD i to je kraj ..,.. dalje sve zavisi od operativnog sistema ... ali ti si expert ljubi te mama debelog. Ajd kaži, gde to klasičan BIOS prijavljuje da je HDD feleriočan iako ga vidi????` i ja ti odgovaram linkom koji sam postavio ne ulazeci u raspravu da li valja hitachi ili ne. Danas je sve manje-vise lutrija sta ces pazariti. Ako je S.M.A.R.T ukljucen normalno da ce izbaciti gresku i da ce ti privuci paznju ili mozda nije?! http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1782099
Imao sam nekoc `Compact` PIII i u Bios postu je prijavljivao kada bi se prikacio HDD na njega sa losim sektorima i predlagao njegovu zamenu, e to su bile masine, a ne ovo sad:). Da budem iskren, nisam video da novije ploce/bios prijavljuju, vec sam win7, odnosno pri boot-ovanju istog. Oce u biosu da pravi greske tipa Maxtor 6Y1&*7.
Cicijo, nemam nistya protiv tebe, u neku ruku si mi i simpatican, ali...
07.08.2011. 21:00
status: user broj poruka: 9425
... Da nebi vise ispadao u najmanju ruku neobavesten, da ne kazem glup:
S.M.A.R.T (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) Tehnologija koju podrzavaju svi hard diskovi veci od 10MB a ima za zadatak da kod ociglednih kvarova hard diskova, tipa BB, problemi sa motorom i brzinom citanja - pisanja, informacije o problemima prosledi BIOSu maticne ploce, koji odmah po paljenju ploce izbaci poruku da je Hard disk pri otkazu i da pod hitno bekapujes podatke. Najcesce je ova opcija u BIOSu po defaultu iskljucena, ali je svako ko se i malo bolje razume u racunare prilikom stelovanja BIOSa ukljuci.
Markovicu, ako je ista nepouzdano od hard diskova onda je to Hitachi. Za`ebao je i Quantum LCT.
@Kelt, da li se Hdd jace cuje, probaj da ga nezno(bez naglih pokreta) uzmes u ruke i proceni da li jace vibrira nego inace bilo koji HDD. Cesti su slucajevi da iz nekog razloga ploce izadju iz centra(u mikronima) i to je uzrok nagomilavanju BS. Naravno, i same glave mogu biti... (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Imao sam nekoc `Compact` PIII i u Bios postu je prijavljivao kada bi se prikacio HDD na njega sa losim sektorima i predlagao njegovu zamenu, e to su bile masine, a ne ovo sad:). Da budem iskren, nisam video da novije ploce/bios prijavljuju, vec sam win7, odnosno pri boot-ovanju istog :: Oce u biosu da pravi greske tipa Maxtor 6Y1&*7.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.