Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HDD fail
STRANA 1 OD 1
f0rever HDD fail 06.08.2011. 20:14 T37648

status: user
broj poruka: 3821
U pitanju je 250GB Hitachi dva i po inca.

Povezao sam ga po ko zna koji put na desktop PC radi transfera nekih podataka, medjutim danas je ocigledno bilo kobno po isti.

Naime, sklopio sam neku konfu sa `Nomak` napajanjem. Znamo svi da su to krs napajanja, ne morate da nabijate na nos to. :)

Na to napajanje sam povezao hard sa laptopa na desktop, preko onog `molex sata` kontrolera, jer ovo vrhunsko napajanje naravno nema ni SATA napojne sata konektore...

E sad, taj doticni `sata molex` nije hteo da udje iz prve, pa sam silom uspeo jedva da ga gurnem tamo gde treba da se gurne(lol, kakva recenica,a?), medjutim nisam siguran da je usao do kraja(haha), ali sam bio nemaran i iskreno nisam verovao da tako mogu da trajno ubijem hard sa lapa...

Bilo sta je bilo, hard vise nece da radi. Ne detektuje ga u BIOSu na laptopu a nece ni na desktop racunaru.

Cisto sumnjam da je napajanje Nomak odgovorni krivac, pre sumnjam da budjavi sata prelaz, da je on napravio neko sranje?

E sad.

Koje su mi solucije? Hteo bih oko 2GB podataka nazad... Iz mrtvih... Ima li nekog resenja, a da ne kosta 50 evra?

Hard se malo oseca na garez, gorelo je nesto dakle... :D
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LonleyMax jedino resenje, za manje para... 06.08.2011. 20:19 #350153

broj poruka: 1475
da nabavis elektroniku sa njega!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1886176

tortojed Sudeci po opisu `aperacije` u kojoj je pacijent umro, rekao bih da 06.08.2011. 20:22 #350156

broj poruka: 10999
je veoma verovatno da je doslo do varničenja usled nedovoljno cvrstog kontakta izmedju uterusa i uterivača (aha, koja recenica!). Odatle onaj miris gareži. Svakako, `otisla` je `elektronika` HDD-a i bojim se da nece moci nista da se uradi osim zamene one stampane pločice koja povezuje telo diska sa konektorima...

f0rever Re: Sudeci po opisu `aperacije` u kojoj je pacijent umro, rekao bih da 06.08.2011. 20:30 #350157

Al` sam mu ga uterao, toliko da je prestao da radi, a?

A koja je verovatnoca da se nadje elektronika za 2,5` hard Hitachi?

:: je veoma verovatno da je doslo do varničenja usled nedovoljno cvrstog kontakta izmedju uterusa i uterivača (aha, koja recenica!). Odatle onaj miris gareži. Svakako, `otisla` je `elektronika` HDD-a i bojim se da nece moci nista da se uradi osim zamene one stampane pločice koja povezuje telo diska sa konektorima..
::
LonleyMax velika... 06.08.2011. 20:42 #350158

broj poruka: 1475
vecinom je hitac upakovan u lapove! :)
Samo da potrefis isti ili kompatibilan model! .)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1886176

Pisko Hiljadu mi doboša Darkwooda! 06.08.2011. 20:59 #350166

broj poruka: 6650
Zagoru ga utera!

Budale veruju u sreću.

codeus ... 06.08.2011. 22:34 #350204

broj poruka: 4054

odsrafi mu elektroniku i vidices mali smd osigurac (trut valjda - osi gurach) ima oznaku F like Fuse .. prelemi ga kratko ..

za buduce kada guras a nece - skini gace
f0rever Re: ... 06.08.2011. 22:43 #350207

Ajd` sad cu da probam. :)

:: odsrafi mu elektroniku i vidices mali smd osigurac (trut valjda - osi gurach) ima oznaku F like Fuse .. prelemi ga kratko .
:: za buduce kada guras a nece - skini gace
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs