Zablokira mi racunar odjednom, temperatura harda je bila 45-46C, sad sam stavio neki kuler i smanjila se na 36, za sada sve radi normalno.
Evo sta mi je HDSentinel izbacio.
The drive found 1 bad sectors during its self test. There are 1 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk. At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further. It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.
Takodje, nece da mi prodje `short-self test` u okviru Sentinela, izbaci mi error na 30toj sekundi, kaze: `test failed by read element`.
@f0rever Skini Hirens 9.3. Nađi na disku HDD regenerator. Prođi to mjesto 2-3 puta, gdje se nalazi oštećeni sektor. Zna da se desi i zbog strujne mreže. U zadnjih 20 dana donijeli su mi preko 60 kom. koji su `neispravni`. Na kraju su ostala 4 kom. koji su stvarno neispravni sa bad sektorima, a 3 koji imaju preko 140 `nemapirajućih` sektora, ali još upotrebljivi, bar za filmove i serije, nisu za sistem. operator
Sve metode oporavka hard diska koje su kolege iznele su deletvorne i u principu odrade posao, ali nijedno rešenje nije trajne prirode tako da ti ne savetujem da ga koristiš kao sistemski disk. Takvi diskovi su ok jedino kao neki magacin za filmove i slično što nije od vitalnog značaja.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.