Dakle,konacno sam u mogucnosti da pazarim hard od 2 tb,ova dva su mi onako naj naj,s`tim sto mi se wd vise dopada.ne samo zbog 64mb kesa,vec i sto imam vec jedan wd green od 1tb,i samo reci hvale,necujan,dobrih performansi,i stvarno me dobro sluzi.
e sad sto se tice samsunga,tu sam cuo dosta hvale,pogotovo o cuvenoj f3 seriji,doduse cesto sam nalazio teme i ovde i na benchu,i svuda da cesto ne rade kako bi trebalo, te da cesto treba ubosti primerak koji ce zaista da radi kako je predvidjeno,i dosta je bilo onih negativnih,gde se disk pokvario... i jos na sve to upravo ljudi koji nisu bili zadovoljni sa f4 od 2 tb savetovali su upravo gore pomenuti wd... .-D a ja koji vec imam sa njim lepo iskustvo,90 % bih uzeo wd.
E sad,normalno je da se hardver kvari,desava se,u svim slucajevima,nigde nema izuzetaka,i naravno ima i slucajeva da uredjaj nema performanse kakve bi trebalo,i gledajuci sa tog segmenta sigurno ima puno takvih slucajeva i sa WD i za samsung.
Iskreno ovo sve spominjem,jer je upravo HDD iako najsporija komponenta racunara,koja DIKTIRA brzinu racunara, Najbitnija,jer su na njoj podaci,a stvarno mi je to kosmar da pomislim da mi crne hard,molim boga da mi se to ne desi,i hvala bogu nije vec duzi period.Desilo mi se ranije,i nebih toga da se prisecam :-).
Ajde sad pomazite,dajte vasa iskustva sa pomenutim hardovima,i ako neko ima jos neki predlog,neka ga iznese.
dakle 2 tb,za storage,filmove,muziku,i ostale stvari koje se cuvaju. Sistemski mi je trenutno jedan raptor od 74gb na 10k obrtaja, ali me nervira pomalo posto ume da bude bucan,a ubuduce jedan black za igre,taman kad prodam moj seagate barracuda od 500gb.
Da se ovaj samsung dobro pokazao po pitanju brzine,seek time mu je skoro kao kod wd black-a, ali meni ovde nije bas toliko bitna brzina,koliko da je u sustini sveukupno bolji.Da kazem ukratko kvalitet pre svega,brzina na kraju .
Ne znam zasto ali eto... od mene glas za samsung. Cuo sam da je dosta dobar, brz... Za obog WD-a ne znam kakav je... Kako god, za skladistenje je tako da ni ne treba ocekivati preteranu brzinu... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Sta kazes stripy, sta se vise reklamira? WD ili Samsung? Pitam zato sto imas servis pa zato... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
WD-a ima daleko više na reklamacijama, međutim, WD je daleko prodavaniji. Ne znam da li sam video 2-3 Samsunga na reklamaciji za poslednjih godinu dana, a i rade za sve pare.
servispc bre
:: Sta kazes stripy, sta se vise reklamira? WD ili Samsung? Pitam zato sto imas servis pa zato.. :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: Samsung bez ikakvog razmišljanj :: :: :: :: servispc bre :: :: :: ::
Pretpostavio sam da je tako... zato sam pitao... :) A prodavaniji je WD zato sto je za nijansu jeftiniji... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: WD-a ima daleko više na reklamacijama, međutim, WD je daleko prodavaniji. Ne znam da li sam video 2-3 Samsunga na reklamaciji za poslednjih godinu dana, a i rade za sve pare :: :: servispc bre :: :: :: Sta kazes stripy, sta se vise reklamira? WD ili Samsung? Pitam zato sto imas servis pa zato.. :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: Samsung bez ikakvog razmišljanj :: :: :: :: :: :: servispc bre :: :: :: :: :: ::
I sam sam bio u dilemi koji da kupim. Odlučio se za Samsung, i kad sam ga posle par dana i dobio, prijatno me iznenadio da ne radi Kao zamena mi je ponuđen WD, jer Samsung nisu više imali. Obrati samo pažnju, postoje tri revizije WD diska, od kojih poslednja ima tri ploče (ostale po četiri), a samim tim je brži, tiši i pouzdaniji od prethodne dve. Posle malo komplikacija oko zamene, dobio sam ponovo Samsung, koji ovoga puta (da kucnem o drvo ) radi kako treba. Brz je (iznenadio me upis velikih fajlova od preko 100 MB/s), tih i hladniji nekoliko stepeni od WD Blue. Sudeći po testovima koji mogu da se pronađu, brži je od WD Green istog kapaciteta.
:: WD-a ima daleko više na reklamacijama, međutim, WD je daleko prodavaniji. Ne znam da li sam video 2-3 Samsunga na reklamaciji za poslednjih godinu dana, a i rade za sve pare :: :: servispc bre :: :: :: Sta kazes stripy, sta se vise reklamira? WD ili Samsung? Pitam zato sto imas servis pa zato.. :: :: :: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD :: :: :: :: :: :: :: Samsung bez ikakvog razmišljanj :: :: :: :: :: :: servispc bre :: :: :: :: :: ::
U pitanju je Ecogreen serija pa ide na 5400 rpm, to je dobro jer ti i treba za storage a s manjom brzinom će duže da traje, manje da se greje i tiše da radi, za storage Performanse su mu odgovarajuće loše al to ti ionako nije bitno. Ecogreen F4 je inače dosta bolji od Ecogreen F3 u svakom pogledu dobro su ga utegli.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Ako si ga slučajno kupio u winj-winj-u ne bi me čudilo. Pogotovo im je outlet leglo furdetine, robe vraćene na reklamaciju, popravljeni krš i slično...
servispc bre
:: I sam sam bio u dilemi koji da kupim. Odlučio se za Samsung, i kad sam ga posle par dana i dobio, prijatno me iznenadio da ne radi :: Kao zamena mi je ponuđen WD, jer Samsung nisu više imali. Obrati samo pažnju, postoje tri revizije WD diska, od kojih poslednja ima tri ploče (ostale po četiri), a samim tim je brži, tiši i pouzdaniji od prethodne dve. Posle malo komplikacija oko zamene, dobio sam ponovo Samsung, koji ovoga puta (da kucnem o drvo ) radi kako treba :: Brz je (iznenadio me upis velikih fajlova od preko 100 MB/s), tih i hladniji nekoliko stepeni od WD Blue. Sudeći po testovima koji mogu da se pronađu, brži je od WD Green istog kapaciteta.
Nemoj da se dvoumis... Idi uzmi samsung... Naravno svako uzme sta hoce, i moze da ti se desi (ne daj boze) da i kad uzmes samsunga, budes imao problem... Ali u globalu samsung je bolji... Cinjenica... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
`There is a problem with the Samsung HD204UI hard drive firmware. In certain cases you can lose data when its writing. This has been discussed on other forums across the web for over a week, but I have not seen any mention here so thought I`d better give people a heads up (sorry if it has already been discussed).`
:: Ok je samsung, samo posle kupovine treba odraditi i ovaj firmware patc :: pod uslovom da ne stize sa najnovijom revizijom :: :: http://tinyurl.com/6k5q2k :: :: `There is a problem with the Samsung HD204UI hard drive firmware. In certain cases you can lose data when its writing. This has been discussed on other forums across the web for over a week, but I have not seen any mention here so thought I`d better give people a heads up (sorry if it has already been discussed). :: :: Pozdrav
Disk sam kupio u emmi shop-u. Možda sam slučajno dobio neispravan primerak, ne znam... Naučio sam da ponekad mala razlika u ceni (u odnosu na konkurenciju) ne treba da uvek bude razlog za kupovinu. Nisam eksplicitno rekao, ali preporučujem Samsung F4
Ssh
:: Ako si ga slučajno kupio u winj-winj-u ne bi me čudilo. Pogotovo im je outlet leglo furdetine, robe vraćene na reklamaciju, popravljeni krš i slično.. :: :: servispc bre :: :: :: I sam sam bio u dilemi koji da kupim. Odlučio se za Samsung, i kad sam ga posle par dana i dobio, prijatno me iznenadio da ne radi :: :: Kao zamena mi je ponuđen WD, jer Samsung nisu više imali. Obrati samo pažnju, postoje tri revizije WD diska, od kojih poslednja ima tri ploče (ostale po četiri), a samim tim je brži, tiši i pouzdaniji od prethodne dve. Posle malo komplikacija oko zamene, dobio sam ponovo Samsung, koji ovoga puta (da kucnem o drvo ) radi kako treba :: :: Brz je (iznenadio me upis velikih fajlova od preko 100 MB/s), tih i hladniji nekoliko stepeni od WD Blue. Sudeći po testovima koji mogu da se pronađu, brži je od WD Green istog kapaciteta.
Ja sam sinoc kupio u WW Hitachi DeskStar od 2TB.Jeste da je 5400 rpm i 32MB ali,po review-ima na netu,po performansama je veoma blizu diskovima sa 7200 rpm.Koristim ga kao storage,meni je tih u radu.Cena je bila smejurija(juce je bio popust od 10%),5500 dindzi.
brate 5500din za 2TB, mislim stvarno, em kvalitetan em jeftin! sta ce ikome bolja kupovina, jos Hitachi, ne postoji pouzdaniji disk, nema veze sto ih je kupio WD, jos uvek se proizvodi..
:: Ja sam sinoc kupio u WW Hitachi DeskStar od 2TB.Jeste da je 5400 rpm i 32MB ali,po review-ima na netu,po performansama je veoma blizu diskovima sa 7200 rpm.Koristim ga kao storage,meni je tih u radu.Cena je bila smejurija(juce je bio popust od 10%),5500 dindzi :: :: __________________________________ :: ERIN GO BRAGH :: :: ::
ako se jos dvoumis, moj glasi iz iskustva ide samsungu. Sad mi je u kompu, radi fenomenalno. Maltretiram ga vec godinu i kusur i stvarno se odlicno pokazao **************************************************************** Phenom II x6 1090T @3.8 Ghz, 4Gb ddr3 1600 Mhz, gigabyte 5570 1 Gb, 1 Tb WD + 2 Tb samsung f4, dvd crko, zvucnici - crkli, napajanje - samo sto nije crklo.
:: Ok je samsung, samo posle kupovine treba odraditi i ovaj firmware patc :: pod uslovom da ne stize sa najnovijom revizijom :: :: http://tinyurl.com/6k5q2k :: :: `There is a problem with the Samsung HD204UI hard drive firmware. In certain cases you can lose data when its writing. This has been discussed on other forums across the web for over a week, but I have not seen any mention here so thought I`d better give people a heads up (sorry if it has already been discussed). :: :: Pozdrav
:: Za ovo mi treba dos na fleshu :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/Gigabyte gtx460 1gbOC/2x2gb geil 1600mhz cl9/1Tb wd green,500Gb seagate/Raptor 74gb/CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F238 :: :: :: Ok je samsung, samo posle kupovine treba odraditi i ovaj firmware patc :: :: pod uslovom da ne stize sa najnovijom revizijom :: :: :: :: http://tinyurl.com/6k5q2k :: :: :: :: `There is a problem with the Samsung HD204UI hard drive firmware. In certain cases you can lose data when its writing. This has been discussed on other forums across the web for over a week, but I have not seen any mention here so thought I`d better give people a heads up (sorry if it has already been discussed). :: :: :: :: Pozdrav
Samo napred... Cisto sumnjam da ti treba bilo kakav pec ili sta vec... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Ja sam mom F4EG apdejtovao firmver za svaki slučaj
15.07.2011. 23:22
status: user broj poruka: 6102
pošto je FetFak digao (po običaju) frku oko toga. Ni pre apdejta, a ni posle nisam primetio neke probleme. HDD je tih, solidno brz i 2-3 stepena hladniji od F3, koji je i sam hladan ko špricer.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.