Имам Чифтекову фиоку за хард диск и два хард диска од 250ГБ и 160ГБ, САТА. Радили су одлично 1,5 годину и сада када их укључим, чујем како хард диск крене да се окреће (значи ради), али се не чује стандардно крцкање након тога и учитавање на рачунару. Значи, када га укључим,чује се како се окреће и онда као да губи снагу и успори, па онда опет убрза и тако у круг, а на рачунару се уопште не приказује.
Исто се дешава са оба хард диска.
Покушао сам да их спојим и са другим рачунаром и иста прича, што значи да је проблем у хард дисковима.
Раније, док су радили одлично, дешавала ми се ова ситуација, али сам увек успео да их учитам и радим са њима, а сада не.
Претпостављам да су цркли, па ме занима како извући податке. У сервис ми се не иде јер имам доста, између својих података, и мноштво филмова и музике. Ем, ће оставити то себи, ем ће да ми наплате.
Је л` постоји нека опција коју бих сам могао да одрадим како бих извукао фајлове?
Kako si opisao, ponasaju se neispravne elektronike na rekovima. Najverovatnije da su ti diskovi ispravni, samo te rek zafrkava. Probaj direktno da ih prikljucis na SATA konektor na ploci.
Posudi naponski adapter od 2A za tu kutiju. Probaj. Dosta puta sam kupio kutije za SATA i PATA na Najlonu, gdje su samo crkli adapteri ili ne mogu više da isporuče potrebnu snagu. operator
nema veze, ta ploca ima i ATA interfejs, podrzava i ATA pored SATA, tako da samo kupi ATA kabl i probaj te diskove na toj ploci
:: Направио сам малу словну грешку :: :: Оба хард диска су АТА, а на рачунару имам матичну плочу са САТА хард диском,, тако да не могу да испробам хардове ван фиоке :: :: Други рачунар ми је лаптоп,тако да немам где да их испробам :: :: Има ли неки други начин :: :: https://www.mojtip.co :: ::
Повезао сам хард дискове на рачунар и један ради, а други не.
Што се тиче овог другог, први пут га је БИОС препознао, подесио сам приоритете и успорио је рачунар. Требало му је 6-7 минута да дигне систем. Такође, када много је успорио рачунар. На отварање Мој компјутер сам чекао и до 2 минута. Успео сам да уђем у Мој компјутер и стојала је партиција тог хард диска. Када сам двапут кликнуо на њега да уђем, наравно, успорио је на 3-4 минута, да би ми на крају избацио поруку: F is not accessible. Error performing inpage operation. *F је партиција.
Значи, када покушам да отворим и приступим подацима на њему, заблокира 3-4 минута, избаци горе наведену поруку и прозор ми остане празан, као да нема ништа на њему.
Када сам пробао још два пута испочетка, БИОС га није препознао.
Очигледно је други хард диск цркао. Како је могуће извући податке из њега? Да, цитирам себе из прве поруке:
Претпостављам да су цркли, па ме занима како извући податке. У сервис ми се не иде јер имам доста, између својих података, и мноштво филмова и музике. Ем, ће оставити то себи, ем ће да ми наплате.
Је л` постоји нека опција коју бих сам могао да одрадим како бих извукао фајлове?
Ako su oba diska toliko prsla, odgovor je:jako teško.Možda je taj rek prs`o i sjebao elektroniku na HDD-ovima, možda te zajebava napajanje na kompu, mož` bit` svašta nešto, baš je glupo da oba riknu odjednom sami od sebe. Opcije su ti da prvo probaš kod nekog drugog na kompu, direktno na ide kabl(bez reka), ili da u nekom servisu odradiš vađenje bitnih podataka(koje je bilo šurenje kad sam ja poslednji put bio, pa odustao), neka me ispravi neko ako grešim, nism u toku sa cenama.Sam da izvadiš iz njih podatke ako su skroz prsli, ...pre ćeš iz stare švapske cigle izvaditi podatak koliko se jevreja skrivalo u toj kući 1942.
:: Поздрав још једном :: :: Повезао сам хард дискове на рачунар и један ради, а други не :: :: Што се тиче овог другог, први пут га је БИОС препознао, подесио сам приоритете и успорио је рачунар. Требало му је 6-7 минута да дигне систем. Такође, када много је успорио рачунар. На отварање Мој компјутер сам чекао и до 2 минута. Успео сам да уђем у Мој компјутер и стојала је партиција тог хард диска. Када сам двапут кликнуо на њега да уђем, наравно, успорио је на 3-4 минута, да би ми на крају избацио поруку :: F is not accessible. Error performing inpage operation. :: *F је партиција :: :: Значи, када покушам да отворим и приступим подацима на њему, заблокира 3-4 минута, избаци горе наведену поруку и прозор ми остане празан, као да нема ништа на њему :: :: Када сам пробао још два пута испочетка, БИОС га није препознао :: :: Очигледно је други хард диск цркао. Како је могуће извући податке из њега :: Да, цитирам себе из прве поруке :: :: Претпостављам да су цркли, па ме занима како извући податке. У сервис ми се не иде јер имам доста, између својих података, и мноштво филмова и музике. Ем, ће оставити то себи, ем ће да ми наплате :: :: Је л` постоји нека опција коју бих сам могао да одрадим како бих извукао фајлове? :: :: Хвала унапред на одговорима :: :: https://www.mojtip.co :: ::
Izvini, kucam na tri strane pa nisam registrovao da prvi radi bez problema.Ne znam šta da ti kažem, jedino da čekaš da ti se javi neko od ljudi koji je koristio programčiće za `oživljavanje` hdd-ova, ali ako je elektronika, onda moraš da juriš drugu.S` tim što nisam siguran da li će podatci biti sačuvani u slučaju zamene elektronike.Bilo je diskusija gde je neko izgubio podatke sa menjanjem elektronike, a bilo je slučajeva gde je šljakalo ok posle zamene.Bolje da sačekaš Stripija ili nekoga od stručnih ljudi, pa da se konsultuješ sa njima, ili da skokneš kod njih, ako svraćaš u BG.Ovako, ako HDD ne daje znakove života uopšte, teško da bez servisa možeš nešto da napraviš. EDIT: jesi ih kačio oba zajedno na ide ili si jedan po jedan?
:: ниси баш најбоље разумео :: :: Преко УСБ-а, како сам их одувек користио, неће да ради ниједан :: :: Када сам их повезао на рачунар директно преко ИДЕ-а, један ради перфектно, а други не. Значи, сада имам проблем само са једним хард диском :: :: Је л` постоји неки програм да се извуку бар неки подаци? У сервис нећу да идем :: :: https://www.mojtip.co :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.