Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Cooler Master XPort 351 tj. CM2-RX-35K-SU(B)
STRANA 1 OD 1
operator Cooler Master XPort 351 tj. CM2-RX-35K-SU(B) 07.07.2011. 19:05 T37116

status: user
broj poruka: 4266
Imam ovu kutiju, koju sam kupio 2009 godine i sve najbolje o njoj. Cak prepoznaje 2 TB HDD-ove i ne pravi probleme.
Medjutim, juce imam sta vidjeti!
Ista oznaka kutije, a nije ista ni po cemu!? WTF!?
Aluminijum na ovoj novoj ko da sam ja sam sakupljao pa napravio, plastika reciklirana, kontroler nije isti, plocica nie ista,nosaci strce tj. ne moze se kutija zatvoriti fali mm, adapter neki sugavi umjesto Ktec, ne prepoznaje HDD-ove od 2 TB i greje se ko blesav.
Zaobilazite u sirokom luku.
Problem je sto i postoje onakve kakvu sam prvu kupio za sebe, na osnovu koje sam i preporucivao doticni model, ali samo u jednoj firmi. Ne znam ko je pravi uvoznik, ali sto je previse, previse je.
I da HDD-ovi Hitachi od 2 TB HDS5C3020ALA632 SATA III na 5400 je brzi od Seagate-a SATA 2 TB 7200 rpm, koji je bio najbrzi HDD na SATA II kontroleru, koji sam ja probao, a to je skoro svi modeli( na SATA II kontroleru, ne na SATA III).
Da ne govorim, koliko je brzi transfer na Spire Gigapod II kutijama, koje zvanicno ne podrzavaju SATA II HDDove vece od 1TB !? A napravljene su 2004 godine, kada nije bilo rijeci o 2TB HDD-ovima u mainstreamu( imam jos 25 kom. i sve savrseno funkcionisu sa HDD-ovima od 500 GB do 2 TB).
Da li jos nesto ima slicno poput Spire-a, a da ne treba izdvojiti 6000-8000 za SATA kutiju.
P.S Transend su ok, ali transfer ne ide od 30 do 35 MB stalno, nego dosta varira na malim fajlovima, tako da, prepostavljm, je losiji kontroler stavljen.

Misljenja i preporuke za kutije.
operator
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Srbija i druge banana-drzave sirom Planete, pravi su raj za... 07.07.2011. 19:46 #342835

broj poruka: 10999
falsifikatore... Ima toga i u bogatijim zamljama ali tamo se zna gde se laznjaci mogu naci. Kod nas, prodaju se u `legalnim` prodavnicama, ravnopravno sa originalima...

operator re 07.07.2011. 19:59 #342840

broj poruka: 4266
O tome i pricam.
Naime, primjetio sam i da Gigabyte kartice kod nas nisu identicne onim sa trzista Velike Britanije( drugi kondenzatori - slice, ali nisu isti, pa stampana ploca mjereno mikrometrom za 0.36 mm tanja od one koju sam pnabavljao.
Npr. GTX 570 je performansama, pa bar 5-8 % razlike u odnosu na ranije provjerene kartice istog proizvodjaca kod nas. Nema problema sa karticom, ma ni u jednom slucaju. Do 2005 godine sam znao sta je valjalo, ali ocigledno nije se nastavilo isporucivanje kvalitetnih komponenti.
operator

tortojed Evo, moj X Craft 350, podrzava 1.5TB (za sada nisam probao veci) 07.07.2011. 20:04 #342842

broj poruka: 10999
a zvanicno je 1TB. I na SATA i na USB prikljuccima (2x standardni USB i 1x kvadratni profil)...
Ali ORIGINAL da ne moze biti originalniji - komplet od aluminijuma, debelog i kvalitetnog...
Kupljen pre 3 godine u Pak*m-u...
vladarko Imam 3 fioke: 07.07.2011. 22:43 #342876

broj poruka: 4228
2 x LC Power i 1 Revoltec File Protector. LC Power mi je OK jer ima i eSATA što je zgodnije kod prebacivanja filmova i ISO datoteka. Bez problema čita Samsung 1.5 TB.

Revoltec sam kupio, jer mi je bio potreban neki jeftin eksterni SATA. Ispostavilo se da bez problema čita 2 TB (istini za volju, probao sam samo Samsung).

Pozdrav!

Vlada

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs