Ovako: Planiram da u skorije vreme zamenim prilicno stari HDD (koji je IDE, i koji je usled starosti poceo da brlja) na kome mi je instaliran OS (Trenutno XP, mada imao sam i ostale novije Prozore), novim hardom koji je sata ( koji je trenutno u kompu ali ne kao sistemska particija i bocnut je u sata1)
I krajem meseca planiram da uzmem novu grafu i posle duzeg vremena opet instaliram sedmicu
A pitanje je: Da li cu imati problema zato sto cu instalirati OS na SATA hdd?
Znam da XP ume da trazi posebne drajvere prilikom instalacije na SATA drajv, a google i nije bio od neke prevelike pomoci sto se tice istog problema vezanog za sedmicu. Tj. svestan sam da je ovo podrzano na papiru, ali i dalje vidjam da se neki zale pa sam u nedoumici.
Takodje sedmica mi je i pre bila instalirana, ali na ovom IDE hardu kome je odavno vreme za penziju (davno kupljen WD od citavih 30 giga koji je koriscen samo kao sistemska particija, verovatno iz sentimentalnih razloga i lenjosti da ga konacno izvadim iz kompa :) ) i radila je bez ikakvih problema i prilikom instalacije mi je bilo ponudjeno da instaliram i na ovaj SATA hard, ako se dobro secam.
Napominjem da nije nista hitno, samo bih voleo da cujem iskustva kolega forumasa cisto da znam da li me mogu cekati petljancije i neprijatnosti a i cenim da je bolje da se na vreme informisem, da ne bih kasnije kucao panicne teme i bump-ovao iste za odgovore .)
A i da nisam pitao sada iz`eo bih se od mukU dok ne kupim karticu :)
Za totalnu siguraciju, kad budeš instalirao sedmicu izvadi drugi hard disk a instaliraj je ne na već pripremljenu particiju već na neparticionisan prostor, sama će da napravi svoje aprticije i sve će da prođe ko po loju.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
Nisi napisao koja ploca je u pitanju, pa ce se neko javiti da li je imao problema sa, konkretno, tim cipsetom/sata kontrolerom i instalacijom win7 . Ali i ja isto mislim da neces imati problema, pogotovo ako je instalacioni win7 novijeg datuma, jer su u njemu gotovo svi drajveri za poznate i nepoznate sata kontrolere.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.