Imam problem da povežem hard disk IDE na isti kabal sa dvd cdrw-om,stim što imam još jedan hard sata na kojem je windows.Dešava se to da ne prikazuje dvd kad povežem i drugi hard na isti kabal a imam mogućnost samo tog kabla.Probao sam mislim sve kombinacije sa džamperima al bezuspešno.Ako neko ima još nešto da predloži
+1 codeus Stavi hard na master, a dvd na slave i to mora da radi. P.S. U biosu podesi da dize sistem sa sata harda
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Ništa od predloženog neradi.Kad sam stavio hard ata wd 250gb na master a dvd cd/rw asus na slave u biosu vidi samo dvd hard nema.Kad stavim na cs samo hard vidi.Posebno rade a zajedno neće
Možda moraš da nađeš pravu kombinaciju. Na primer disk na Master, a optika na CS. Pogledaj i podršku na wdc.com koje su kombinacije džampera za tvoj disk.
Probaj i obrnuto, jer ponekad zavisi i na koji konektor su priključeni: master je u sredini (sivi)kada je slave na kraju (crni), ako se sećam.
Pozdrav!
Vlada
:: :: Ništa od predloženog neradi.Kad sam stavio hard ata wd 250gb na master a dvd cd/rw asus na slave u biosu vidi samo dvd hard nema.Kad stavim na cs samo hard vidi.Posebno rade a zajedno neć ::
Znao sam da je tako-nekako: mislio sam da je samo kod flopija tako.
EDIT: Progledao sam sa ovim SATA kabliranjem, džamper stavljam samo da ga usporim!
Pozdrav!
Vlada
:: Vidi još u biosu kako ti je namešteno za diskove, dal je SATA ili IDE, probaj ako imaš varijantu IDE+SATA ili Enhanced SATA mod :: :: Re: vladarko: kontra je to što si napisao, ne sećaš se dobro, master je na kraju a slave u sredin :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.