Kupio danas now WD 320AAKS. Kad raskacim sve sata uredjaje i povezem samo hdd i dvd rom, instalacija zakuca na Setup is starting. Kada prikacim drugi hard disk na kom vec imam sistem Win7 instaliran onda nece da udje u sistem i zakuca na Starting windows! Sta da radim? Ploca je asus p8p67, procesor i5 2500k. Nikad ranije nisam imao problema. Da napomenem da sam hdd naravno prikacio na sata2 port i sa sata 2 kablom(mada sam probao i na sata3 i opet isto). Hvala!
hm, uradi CLEAR CMOS, tj resetovanje biosa, ako ne znas izvuci iz struje komp, izvadi bateriju sa maticne pa ponovo vrati.. zatim ako nece ni to probaj sa drugim instalacionim diskom, ili drugim drajvom, probaj da promenis slot sa memorijom sa drugim.. ako i dalje imas problem, uzmi hirens boot cd pa istestiraj memoriju i procesor
:: Kupio danas now WD 320AAKS. Kad raskacim sve sata uredjaje i povezem samo hdd i dvd rom, instalacija zakuca na Setup is starting. Kada prikacim drugi hard disk na kom vec imam sistem Win7 instaliran onda nece da udje u sistem i zakuca na Starting windows! Sta da radim? Ploca je asus p8p67, procesor i5 2500k. Nikad ranije nisam imao problema. :: Da napomenem da sam hdd naravno prikacio na sata2 port i sa sata 2 kablom(mada sam probao i na sata3 i opet isto). Hvala ::
neispravan novi hard? Probaj ga na nekom drugom kompu.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
pa vidis da je probao drugi hard na kom je sistem i zakucao je na starting
:: neispravan novi hard :: Probaj ga na nekom drugom kompu :: :: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h, :: ::
Ako nije iskljucio novi hard kad je vratio stari eto problema. Vrati sve kao sto je bilo pre kupovine novog harda pa probaj da kresnes komp.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Iskljucen je stari hdd naravno, a instalacija kilavi samo tako Da li je to mozda neki pokazatelj da ce hdd kad se i ako se sistem instalira biti spor i neupotrebljiv? @imarkovic bios sam bas juce updateovao, ali sad ne mogu da prekinem ovu instalaciju, koja traje skoro sat i po vremena.
molim te reci mi DA LI SI PROBAO drugi instalacioni disk? opisi malo prijatelju, sta se desava kad tako stoji, jel svetli lampica za hdd, jel se cd-rom muci da ucita, ili je sve mrtvo??? jesi probao da menjas slotove memoriji?
:: Narode, instalacija traje skoro 5 sati! Sta da radim :: :: ::
Vrlo je prosto. Iscupaj nov hdd, vrati stari na kom se nalazi os i probaj. Ako komp radi znaci da nov hard ne valja i treba da ga reklamiras. Ako ne radi, flesuj bios na raniju verziju koja ti je radila pa probaj.
Nisam menjao disk, jer sam sa istog vec instalirao win bez problema na drugim hardovima. Hdd dioda svetli, rezac ne zapinje, sve je normalno osim duzine procesa instalacije. Memorijske slotove nisam dirao, ova masina radi vec duze vreme sa nekoliko hardova, memorija je odabno testirana. Jel bese sa hirens boot moze da se testira ispravnost harda? Nemam vise vremena da cekam da se ovo zavrsi.
Zameni plocu za B3 reviziju zbog dobro poznate greske, moguce da te to zajebava...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: Kupio danas now WD 320AAKS. Kad raskacim sve sata uredjaje i povezem samo hdd i dvd rom, instalacija zakuca na Setup is starting. Kada prikacim drugi hard disk na kom vec imam sistem Win7 instaliran onda nece da udje u sistem i zakuca na Starting windows! Sta da radim? Ploca je asus p8p67, procesor i5 2500k. Nikad ranije nisam imao problema. :: Da napomenem da sam hdd naravno prikacio na sata2 port i sa sata 2 kablom(mada sam probao i na sata3 i opet isto). Hvala ::
ASUS P5Q PRO Q9550 & HYPER 212= 4.0GHZ 2X2GB KINGSTON 1066MHZ TELL HS SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5 TB GAINWARD GTX 460 1GB `GS` COOLER MASTER 690 II ADVANCED CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W SAMSUNG T220 LOGITECH X-540 A4 TECH G800,X-755FS
:: :: Zameni plocu za B3 reviziju zbog dobro poznate greske, moguce da te to zajebava.. :: :: :: ________________________________________________________________ :: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22` :: :: :: Kupio danas now WD 320AAKS. Kad raskacim sve sata uredjaje i povezem samo hdd i dvd rom, instalacija zakuca na Setup is starting. Kada prikacim drugi hard disk na kom vec imam sistem Win7 instaliran onda nece da udje u sistem i zakuca na Starting windows! Sta da radim? Ploca je asus p8p67, procesor i5 2500k. Nikad ranije nisam imao problema. :: :: Da napomenem da sam hdd naravno prikacio na sata2 port i sa sata 2 kablom(mada sam probao i na sata3 i opet isto). Hvala :: ::
Dok sam kucao neko je vec odgovorio, mogao si da predpostavis, tako da ne pravi se pametan....
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: Ti ili si corav ili se pravis da si corav!! :: :: ASUS P5Q PR :: Q9550 & HYPER 212= 4.0GH :: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ TELL H :: SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5 T :: GAINWARD GTX 460 1GB `GS :: COOLER MASTER 690 II ADVANCE :: CHIEFTEC CFT-750-14CS 750 :: SAMSUNG T22 :: LOGITECH X-54 :: A4 TECH G800,X-755F :: :: :: :: :: Zameni plocu za B3 reviziju zbog dobro poznate greske, moguce da te to zajebava.. :: :: :: :: :: :: ________________________________________________________________ :: :: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22` :: :: :: :: :: Kupio danas now WD 320AAKS. Kad raskacim sve sata uredjaje i povezem samo hdd i dvd rom, instalacija zakuca na Setup is starting. Kada prikacim drugi hard disk na kom vec imam sistem Win7 instaliran onda nece da udje u sistem i zakuca na Starting windows! Sta da radim? Ploca je asus p8p67, procesor i5 2500k. Nikad ranije nisam imao problema. :: :: :: Da napomenem da sam hdd naravno prikacio na sata2 port i sa sata 2 kablom(mada sam probao i na sata3 i opet isto). Hvala :: :: ::
onda po nekoj logici bi mozda resio update firmware-a na hard disku...mozda
:: bez obzira na B3, meni se dešava da kada probam previše kombinacija da bih utvrdio i potvdrdio uzrok ponekad zaboravim šta sam probao, a šta ne :: :: Mislim da je ribolovčev savet dobar i verovatno je novi BIOS uzrok problema sa novim diskom :: :: Probaj sa HDAT2 ili sa mHDD sa Hiren`s diska. Opet, Sentinel će ti reći koliko je disk nov i kom je stanju :: :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Probacu hiren`s boot, jer ne mogu da udjem u Windows kad je hard nakacen(iako nema nista na njemu). A u komsiluku tuga, svi imaju laptopove, niko vise nema desktop racunar.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.