... si odradio FULL ERASE, možeš da se slikaš sa svim komercijalno dostupnim programima i hardverom, a ako je bio quick erase, onda su svi podaci i dalje tu.
Ne postoji nacin da ga softwerski totalno obrises, naravno nece moci da vrati exe ili nesto slicno ali muziku i slike hoce.
Ista stvar je i kod harda cak i wipe cluster po cluster ne moze da ga obrise i dalje su ti slojevi na njemu, mada moras imati ozbiljniju opremu za povratak.
Spomenuo sam Bad Copy zato sto sam ja sa njim vadio podatke(slike) sa SD kartice koje su nastale pre otprilike 10 full formatiranja iste.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ... si odradio FULL ERASE, možeš da se slikaš sa svim komercijalno dostupnim programima i hardverom, a ako je bio quick erase, onda su svi podaci i dalje tu :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
...nema full formatiranja. Ima formatiranja. Jedna su jako brza a druga samo brza, ali, ne diraju u sadržaj diska, vidiš i sam da to prekratko traje u oba slučaja. Dakle, i ne diraju podatke samo obrišu fat tabelu novom. Podaci ostaju. Mali deo može i tada da strada, a ostatak korišćenjem diska - pravim prepisivanjem. Tek opcijom wipe ili `nulovanjem` ili US Army standardom da se 8 puta prepisuju podaci (zašto baš 8? - zato što se i posle 8 može očitati, pogotovo ako se tačno zna KOLIKO puta je wipe-ovana struktura diska, onda kao i da nije), brišeš podatke i nikakav softverski alat ga ne vraća. Samo optičko očitavanje sektora, majkroskopom a ne nečim što radi na majkrosoftu.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ...nema full formatiranja. Ima formatiranja. Jedna su jako brza a druga samo brza, ali, ne diraju u sadržaj diska, vidiš i sam da to prekratko traje u oba slučaja :: Dakle, i ne diraju podatke samo obrišu fat tabelu novom. Podaci ostaju. Mali deo može i tada da strada, a ostatak korišćenjem diska - pravim prepisivanjem :: Tek opcijom wipe ili `nulovanjem` ili US Army standardom da se 8 puta prepisuju podaci (zašto baš 8? - zato što se i posle 8 može očitati, pogotovo ako se tačno zna KOLIKO puta je wipe-ovana struktura diska, onda kao i da nije), brišeš podatke i nikakav softverski alat ga ne vraća. Samo optičko očitavanje sektora, majkroskopom a ne nečim što radi na majkrosoftu :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.