Treba mi HDD velikog kapaciteta za pakovanje podataka (igara, filmova, muzike i dr.) pa ako moze neka preporuka. Rekao bih da su HDD-ovi od 2TB trenutno best buy a opet vidim da ih ima sa razlicitim karakteristikama kao 5400rpm, 5900rpm, 7200rpm ili verzije sa 32mb, 64mb. Igraju li ove brojke kakvu ulogu u HDD-ovima velikog kapaciteta?
Mozda ti je bolje da uzmes 1T a bolji za Crosshair 4 idealno neki 6Gbps SATA III, WD Black neki SATA III. Ja cu uzeti najesen od 500GB takav. Ali meni ne treba veci jer sve igre dobre idu na Externi a ovde samo ima oko 20 filmova malo muzike, instalacija koje su i na externom ako ovde se desi propast neka i instalirane 3-4 igre. To je MAX 150GB. Ostalo je prazno. Glupo za Corsshair 4 uzimati 3Gbps kada se sve vise koriste ovi brzi a ona podrzava i to je garancija 60 meseci sto znaci da najmanje 5 godina ces koristiti.
ENGTX580 SLI ce kochiti moj Phenom X4 i ja cu biti srecan da vam to pokazem kako izgleda.
Brate, koji q ce mu black za skladistenje. Bomid, uzmi neki najjeftini, vidi ko daje najvecu garanciju i teraj. Tako bih ja uradio.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9- borrowed, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Mozda ti je bolje da uzmes 1T a bolji za Crosshair 4 idealno neki 6Gbps SATA III, WD Black neki SATA III. Ja cu uzeti najesen od 500GB takav. :: Ali meni ne treba veci jer sve igre dobre idu na Externi a ovde samo ima oko 20 filmova malo muzike, instalacija koje su i na externom ako ovde se desi propast neka i instalirane 3-4 igre. To je MAX 150GB. Ostalo je prazno. Glupo za Corsshair 4 uzimati 3Gbps kada se sve vise koriste ovi brzi a ona podrzava i to je garancija 60 meseci sto znaci da najmanje 5 godina ces koristiti. :: :: :: ENGTX580 SLI ce kochiti moj Phenom X4 i ja cu biti srecan da vam to pokazem kako izgleda :: ::
Ako ti treba za skladistenje onda logicno da uzmes neki koji je na dobrom glasu sto se pouzdanosti i istrajnosti tice, recimo neki Hitachi 1TB + 3god garancije....
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: Treba mi HDD velikog kapaciteta za pakovanje podataka (igara, filmova, muzike i dr.) pa ako moze neka preporuka. Rekao bih da su HDD-ovi od 2TB trenutno best buy a opet vidim da ih ima sa razlicitim karakteristikama kao 5400rpm, 5900rpm, 7200rpm ili verzije sa 32mb, 64mb. Igraju li ove brojke kakvu ulogu u HDD-ovima velikog kapaciteta? ::
Pa trazi i za igre, mozda brze se raspakuju, pokrecu, otkud znam. To je buducnost. 500GB je oko 5.000.
750 GB - WD7502AAEX 1 TB - WD1002FAEX
Meni je kazem dovoljan 500GB zato cu njega iovako imam neiskoriscen prostor pa bolje brzi sa manje neiskoriscenog, nego sporiji sa vise neiskoriscenog. Znate sta je 1T??? Ako je uzzeo CH4F neka iskoristi potencijal ploce.
ENGTX580 SLI ce kochiti moj Phenom X4 i ja cu biti srecan da vam to pokazem kako izgleda.
Iskljucivo mi takav HDD treba za skladistenje podataka jer za sistemski imam dva Raptor-a WD1500AHFD u RAID-u. Gledajuci na PC Berzi i IT Svetu uocio sam da diskovi od 2TB imaju najbolji odnos cene i kapaciteta. Sto se cena tice, bez obzira na proizvodjaca (WD, Samsung, Hitachi) svi su tu negde u 3-5 Evra. Jedino ima razlika u brojkama koje sam vec naveo. Ako te brojke ne igraju nikakvu ili mozda igraju neku neprimetnu ulogu onda je za mene najjevtiniji pravi izbor.
Zna se sta se kad uzima. Za skladistenje na prvom mestu je pouzdanost/istrajnost/dugovecnost, za sistem brzina/performanse, pa onda pouzdanost i ostalo. Ako ti i kojim slucajem rikne hard gde ti je sistem instaliran, kupices drugi i ponovo instalirati sistem, prosto i jednostavno, a sta ces ako ti rikne hard gde su ti podaci? Kupices takodje drugi hard a dal ces nekako spasiti/vratiti podatke veliko je pitanje. Da se ja pitam, za sistem bi bio najbolji neki dobar SSD al naravno ako se ima kinte za isti, u protivnom uzeo bi ili Samsunga F3 500Gb ili WD 500Gb Black. Za skladistenje neki Hitachi 1TB ili 2Tb, po potrebi...
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
o tome kako je ovaj ili onaj sranje,pa tako u nedogled... Ja sam uvek imao Hitachi HDD-ove i nikada nisam imao problema nikakvih sa njima.Jedan stari od 40 gb sam cak zveknuo o beton (iako nije bio on kriv),i radio je bez problema sve dok sledeci put nisam sutnuo kuciste tako da mi je noga prosla sve do graficke.Tada je poceo da zajebava i zamenjen je Hitachijem od 160GB koji i dan danas extra radi u sestrinom kompu.Sebi sam uzeo od 500 GB pre pet meseci,i radi super.Moj glas ide za Hitachi. p.s. Od tada vise ne sutiram kuciste,ali sam zato jedan digitalni dezintegrisao macolom od 10KG...da ste videli samo kako prsti! :D AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :D
1. Da ga kupiš tamo gde ljudi imaju najmanje zajebancije sa garancijom. A firma nije llkely to propadne. 2. Da ima najdužu ponuđenu garanciju. 3. Da ima što veći kapacitet. 4. Za ostalo, osim baš para, koje su, video si i sam, slične, zabole te kitoyko. I performanse (slične su 100%).. eto, možda, možda, buka. Ali to je isto mačka u džaku od serije do serije.
Nema potrebe za ratom na ovu temu. Ljudi imaju razlicita iskustva sa komponentama pa tako i HDD-ovima. Ja takodje imam odlicna iskustva sa firmom Hitachi jer su me njihova 2 HDD-a od po 80GB dobro posluzila dobre 4 godine a i dalje sljakaku u kompu koji sam prodao kolegi. Do duse nisam ih zveketao o beton a jos manje sutirao nogom. Nemoj da mi zameris druze, nisam nista lose mislio. Donekle sam prepoznao sebe u tvojoj prici. Nisam lupao hardove i kucista ali zato miseve, tastasture i volane auuu... Tesko da bi u sobu stala tolika plastika koja je stradala u mojim rukama a boga mi i pod nogama.
Ma taman posla da zamerim brate...dzojstike,miseve i tastature nisam ni spominjao da ne odem u off! :D AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :D
Pazi uvek ce ti trebati sve vise i vise mesta za roznolike gluposti. Imam pa skoro 6 tb hdd i ponovo neam mesto. Il reži to sto skines il brisi inace svake godine po 2 tb a to se svake godine duplira il multiplira. A sve jedno koji ko sto rekose sa pomenutim komentarima , ako si vec odlucio. Moj savet ti je ponovo ne uzimaj ne bacaj pare.
500g 5000, cega bre, sta pricas? @bomid - Hitachi uzmi, sacekaj malo dok stigne u WinWin za 4600din najpovoljniji hard.. ima i F2 EcoGreen za 4400 navodno ga imaju ali u stvari nemaju
:: Pa trazi i za igre, mozda brze se raspakuju, pokrecu, otkud znam :: To je buducnost. :: 500GB je oko 5.000. :: :: 750 GB - WD7502AAE :: 1 TB - WD1002FAE :: :: Meni je kazem dovoljan 500GB zato cu njega iovako imam neiskoriscen prostor pa bolje brzi sa manje neiskoriscenog, nego sporiji sa vise neiskoriscenog. Znate sta je 1T?? :: Ako je uzzeo CH4F neka iskoristi potencijal ploce. :: :: :: :: ENGTX580 SLI ce kochiti moj Phenom X4 i ja cu biti srecan da vam to pokazem kako izgleda :: ::
Joj druze, sve znam nego ne znam vise kud` cu sa diskovima i fasciklama. Godinama sam skupljao (rezao, rezao i rezao) kao hrcak. Siguran sam da cu jednoga dana sve to da ispoklanjam ili sto je jos gore da pobacam. Prosao sam vec nesto slicno sa stripovima koje sam skupljao kao klinac. Imao sam ih 3500-4000 a kada sam ih izgustirao a boga mi i kada je trebala jedna soba da ih sve smestim, ja ih lepo ispoklanjam i pobacam. Sada ako hoces strip, skines ga pa na hard, CD ili DVD sta god ali to je prevazidjena stvar. Evo bas pre neki dan padne mi saka neki stip o Komandantu Marku i kao ajd` da ga procitam. Oces vraga, nisam stigao ni do pola a smucilo mi se i batalim. Jednostavno to vise nije to. Oprostite, sigurno sam smorio sa ovom glupom pricom. Bojim se da ce tako biti i sa ovim silnim diskovima sa igrama, filmovima i muzikom. To je nekako razlog sto bih uzeo taj HDD. Da ovo sve sto imam na diskovima sabijem na njega a diskove da raskurcam.
Ne prica on sam sa sobom nego ponavlja naglas ono sto je zapamtio(sto je smesteno u njega),preslisava se i jaca memoriju da bi bolje zapamtio.Zato je tako dobar,to je ipak Japanac kaki-taki! AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :D
:: Nema greske.Odlican je.Malo je bucniji ali moze da se zanemari.Voli nekad da prica sam sa sobom pa cangrlja : :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: Ma uzecu taj Hitachi od 2TB pa kud puklo da puklo :: :: :: :: :: ::
Vidim da ih ti bolje poznajes.Bar sad znam o cemu je rec.A bas me cudilo koji mu je ?
Štangliranje
:: Ne prica on sam sa sobom nego ponavlja naglas ono sto je zapamtio(sto je smesteno u njega),preslisava se i jaca memoriju da bi bolje zapamtio.Zato je tako dobar,to je ipak Japanac kaki-taki :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LE :: 3 macke,dve iste i jedna razlicita : :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=PeQgaNzwIe :: :: :: Nema greske.Odlican je.Malo je bucniji ali moze da se zanemari.Voli nekad da prica sam sa sobom pa cangrlja : :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ma uzecu taj Hitachi od 2TB pa kud puklo da puklo :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Isto i kod mene imam skoro 20 000 filmova i sve igre u zadnjih deset godina sa skoro svim serijama. Bilo me žao da ih bacam, bila ko neka zanimacija. Al sad je net veoma brz. lakse ti skines film nego ga tražiš po diskovima. Prakticnio nista vise ne mora da cuvas. A i kad uzmes taj hard bice pun za mesec dana videces. Ja sad trenutno posle jucerasnjeg rezanja par igrica imam nepunih 13 gb od 6 tb. Shvatas sta hocu da ti kažem .
:: Joj druze, sve znam nego ne znam vise kud` cu sa diskovima i fasciklama. Godinama sam skupljao (rezao, rezao i rezao) kao hrcak. Siguran sam da cu jednoga dana sve to da ispoklanjam ili sto je jos gore da pobacam. Prosao sam vec nesto slicno sa stripovima koje sam skupljao kao klinac. Imao sam ih 3500-4000 a kada sam ih izgustirao a boga mi i kada je trebala jedna soba da ih sve smestim, ja ih lepo ispoklanjam i pobacam. Sada ako hoces strip, skines ga pa na hard, CD ili DVD sta god ali to je prevazidjena stvar. Evo bas pre neki dan padne mi saka neki stip o Komandantu Marku i kao ajd` da ga procitam. Oces vraga, nisam stigao ni do pola a smucilo mi se i batalim. Jednostavno to vise nije to. Oprostite, sigurno sam smorio sa ovom glupom pricom. Bojim se da ce tako biti i sa ovim silnim diskovima sa igrama, filmovima i muzikom. To je nekako razlog sto bih uzeo taj HDD. Da ovo sve sto imam na diskovima sabijem na njega a diskove da raskurcam :: :: ::
ja imam isti problem ali znam kako da ga resim samo nikako da se sastavim... MRZI ME.. kad bih uzeo da sredjujem oslobodio bih enormnu kolicinu mesta ali mi za to treba jedno mesec dana
:: Isto i kod mene imam skoro 20 000 filmova i sve igre u zadnjih deset godina sa skoro svim serijama. Bilo me žao da ih bacam, bila ko neka zanimacija. Al sad je net veoma brz. lakse ti skines film nego ga tražiš po diskovima. Prakticnio nista vise ne mora da cuvas. A i kad uzmes taj hard bice pun za mesec dana videces. Ja sad trenutno posle jucerasnjeg rezanja par igrica imam nepunih 13 gb od 6 tb. Shvatas sta hocu da ti kažem :: :: :: :: Joj druze, sve znam nego ne znam vise kud` cu sa diskovima i fasciklama. Godinama sam skupljao (rezao, rezao i rezao) kao hrcak. Siguran sam da cu jednoga dana sve to da ispoklanjam ili sto je jos gore da pobacam. Prosao sam vec nesto slicno sa stripovima koje sam skupljao kao klinac. Imao sam ih 3500-4000 a kada sam ih izgustirao a boga mi i kada je trebala jedna soba da ih sve smestim, ja ih lepo ispoklanjam i pobacam. Sada ako hoces strip, skines ga pa na hard, CD ili DVD sta god ali to je prevazidjena stvar. Evo bas pre neki dan padne mi saka neki stip o Komandantu Marku i kao ajd` da ga procitam. Oces vraga, nisam stigao ni do pola a smucilo mi se i batalim. Jednostavno to vise nije to. Oprostite, sigurno sam smorio sa ovom glupom pricom. Bojim se da ce tako biti i sa ovim silnim diskovima sa igrama, filmovima i muzikom. To je nekako razlog sto bih uzeo taj HDD. Da ovo sve sto imam na diskovima sabijem na njega a diskove da raskurcam :: :: :: :: :: ::
Meni je najgora stvar na svetu rezanje diskova.Ne znam zasto ali me toliko mrzi da cekam da se nareze disk i uopste da se zajebavam sa Nero-m i ostalima,kao da imam alergiju na rezanje! :D Poceo sam da brisem sve filmove koje odgledam i sve igrice koje predjem.Najbolje je to uraditi odmah po zavrsetku filma ili igre da ne das sebi vremena da dvaput razmislis.Ionako je net sve brzi pa moze sve da se skine za cas. Izgleda sasavo ali ja sada imam brdo slobodnog prostora na HDD-u! AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :D
:: ja imam isti problem ali znam kako da ga resim samo nikako da se sastavim... MRZI ME.. kad bih uzeo da sredjujem oslobodio bih enormnu kolicinu mesta ali mi za to treba jedno mesec dan :: :: :: :: Isto i kod mene imam skoro 20 000 filmova i sve igre u zadnjih deset godina sa skoro svim serijama. Bilo me žao da ih bacam, bila ko neka zanimacija. Al sad je net veoma brz. lakse ti skines film nego ga tražiš po diskovima. Prakticnio nista vise ne mora da cuvas. A i kad uzmes taj hard bice pun za mesec dana videces. Ja sad trenutno posle jucerasnjeg rezanja par igrica imam nepunih 13 gb od 6 tb. Shvatas sta hocu da ti kažem :: :: :: :: :: :: :: Joj druze, sve znam nego ne znam vise kud` cu sa diskovima i fasciklama. Godinama sam skupljao (rezao, rezao i rezao) kao hrcak. Siguran sam da cu jednoga dana sve to da ispoklanjam ili sto je jos gore da pobacam. Prosao sam vec nesto slicno sa stripovima koje sam skupljao kao klinac. Imao sam ih 3500-4000 a kada sam ih izgustirao a boga mi i kada je trebala jedna soba da ih sve smestim, ja ih lepo ispoklanjam i pobacam. Sada ako hoces strip, skines ga pa na hard, CD ili DVD sta god ali to je prevazidjena stvar. Evo bas pre neki dan padne mi saka neki stip o Komandantu Marku i kao ajd` da ga procitam. Oces vraga, nisam stigao ni do pola a smucilo mi se i batalim. Jednostavno to vise nije to. Oprostite, sigurno sam smorio sa ovom glupom pricom. Bojim se da ce tako biti i sa ovim silnim diskovima sa igrama, filmovima i muzikom. To je nekako razlog sto bih uzeo taj HDD. Da ovo sve sto imam na diskovima sabijem na njega a diskove da raskurcam :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.