Hard disk ima jumpere gde pise da je u polozaju 2-4 omogucen PUIS , a u polozaju 5-6 je ogranicen PHY na 3Gb/s (ma sta to znacilo) Problem je sto uz hard ne ide nikakav jumper. Ploca podrzava sata 3 diskove. Dakle pitanje je da li ce i kako hard raditi ako je nedzamperisan? Moram li da ga trazim negde jumpere? Imam dva takva koja ce da idu u raid. Hvala.
U mom slucaju ja imam 2x500GB WD Blue sata3 u Raid-u 0 (STRIPE) na prastarom Intel-ovom ICH8R Chipset-u i rade jako dobro za sada nesto preko mesec dana.Naravno nisam stavljao nikakve jumpere i rade super.Nadam se da sam ti bar makar malo pomogao.
:: U koliko ga bodesh u SATA III onda bez jumpera, a ako ide u SATA II onda sa jumperom na poziciji `5-6` :: :: If wants and needs divide m :: Then I might as well be gone.. :: :: ================================================ :: :: http://img31.imageshack.us/img31/9500/acbpalithief.pn :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.