Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Koji HDD od 1TB ?
STRANA 1 OD 2  
rremic Koji HDD od 1TB ? 14.04.2011. 01:32 T35274

status: user
broj poruka: 60
vec imam jedan WD 400gb sata2, dakle ovaj mi treba za storage. Svi su oko 50 - 55 eur. Koji uzeti? Samo da ne bude mnogo bucan! :) Ako znate nesto bolje, preporucite.

WESTERN DIGITAL Caviar Blue 1TB 7k 32MB SATA600 WD10EALX

WESTERN DIGITAL Caviar Green 1TB 7k 64MB SATA300 WD10EARS

SAMSUNG EcoGreen F3 1TB 5k 32MB SATA300 HD105SI

SAMSUNG SpinPoint F3 1TB 7k 32MB SATA300 HD103SJ

SEAGATE Barracuda ST31000524AS 1TB 7k 32MB SATA600

Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re: Koji HDD od 1TB ? 14.04.2011. 01:34 #314708

broj poruka: 4163
Jedan od ova dva

WESTERN DIGITAL Caviar Green 1TB 7k 64MB SATA300 WD10EARS
SAMSUNG SpinPoint F3 1TB 7k 32MB SATA300 HD103SJ
SkyFire ... 14.04.2011. 01:55 #314712

broj poruka: 18472
A sta fali Samsung F1 1TB 32 MB cache?
Ja nisam video bolji disk u toj klasi!Tih,hladan,pouzdan,brz..
Taj EcoGreen i ako ima 64 mb cache je spor a F3 malo cangrlja s vremena na vreme.

Štangliranje

rremic greska 14.04.2011. 01:58 #314713

broj poruka: 60
Htedoh umesto Samsung ecogreen f3 5k... da navedem bas taj
SAMSUNG SpinPoint F1 1TB 7k 32MB SATA300 HD103UJ
al kopirao pogresan naziv...
imarkovic Re: greska 14.04.2011. 02:04 #314715

broj poruka: 19012
A gde je Hitachi?

:: Htedoh umesto Samsung ecogreen f3 5k... da navedem bas ta
:: SAMSUNG SpinPoint F1 1TB 7k 32MB SATA300 HD103U
:: al kopirao pogresan naziv...
Simon72 ... 14.04.2011. 02:06 #314716

broj poruka: 2799
Sve jedno. Ja bi najjeftiniji. Samsung je brz al je bucniji ali mu je temperatura manja :) Tako je bar kod mene.

Antilohije re... 14.04.2011. 02:06 #314717

broj poruka: 688

idi odmah na 2tb...

SkyFire ... 14.04.2011. 02:12 #314718

F1 1TB nije bucan ni najmanje jer se ne cuje uopste,to buku i ne proizvodi.Smesno je koliko je hladan a poprilicno brz disk.

Hitachi nije los ali u klasi od 1TB nema sta da trazi sa Samsungom.
Od 2TB-a je ok ali ume da se cuje,da ore,mada su skoro svi ti diskovi tog kapaciteta malo bucniji..
Istina 2TB-a duze traje,1TB se vrlo lako napuni pogotovu ako se nesto non stop skida sa neta poput HD filmova,igrica i sl..

Štangliranje

Snoopy- Re: ... 14.04.2011. 02:24 #314722

broj poruka: 6083
Dodji da cujes moj f3 od 1tb, ko na klikere da upisuje podatke. Nikome ne bih preporucio da uzme da se ne zajebe kao ja. Bolje da ne rizikuje. Sad bih uzeo hitachi.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

:: F1 1TB nije bucan ni najmanje jer se ne cuje uopste,to buku i ne proizvodi.Smesno je koliko je hladan a poprilicno brz disk
::
:: Hitachi nije los ali u klasi od 1TB nema sta da trazi sa Samsungom
:: Od 2TB-a je ok ali ume da se cuje,da ore,mada su skoro svi ti diskovi tog kapaciteta malo bucniji.
:: Istina 2TB-a duze traje,1TB se vrlo lako napuni pogotovu ako se nesto non stop skida sa neta poput HD filmova,igrica i sl.
:: Štangliranje
imarkovic Re: ... 14.04.2011. 02:27 #314723

Ne mozes da kazes da hitachi nema sta da trazi u klasi sa samsungom.. jer Hitachi ima nesto manje performanse ali je bolji po kvalitetu i procentu otkazivanja.. samsung moze da bude mac sa dve ostrice.. i tu je negde sa bukom sa hitachi-em.. F3 je bucniji.. F1 tisi..

:: F1 1TB nije bucan ni najmanje jer se ne cuje uopste,to buku i ne proizvodi.Smesno je koliko je hladan a poprilicno brz disk
:: Od 2TB-a je ok ali ume da se cuje,da ore,mada su skoro svi ti diskovi tog kapaciteta malo bucniji.
:: Istina 2TB-a duze traje,1TB se vrlo lako napuni pogotovu ako se nesto non stop skida sa neta poput HD filmova,igrica i sl.
SkyFire Re: Re: ... 14.04.2011. 02:34 #314724

Gde si ti izveo uopste tu statistiku koji je disk kvalitetniji?Iskreno ko je god uzeo Samsung jos nisam cuo da mu je crkao.Samsung je itekako kvalitetan i pouzdan da nije tako nebih ga imao 2 komada!
Samsung em je brzi em je 32 mb cache a jos je i najhladniji disk koji sam do sad imao a i video.

@Snoopy
Ti kao po obicaju ne citas.Nigde nisam pominjao F3 vec F1 a postoji ocigledna razlika!
U svako doba bih ponovo uzeo F1 bez razmisljanja.Bruka od diska.

Štangliranje

:: Ne mozes da kazes da hitachi nema sta da trazi u klasi sa samsungom.. jer Hitachi ima nesto manje performanse ali je bolji po kvalitetu i procentu otkazivanja.. samsung moze da bude mac sa dve ostrice.. i tu je negde sa bukom sa hitachi-em.. F3 je bucniji.. F1 tisi..
:: :: F1 1TB nije bucan ni najmanje jer se ne cuje uopste,to buku i ne proizvodi.Smesno je koliko je hladan a poprilicno brz disk
:: ::
:: :: Hitachi nije los ali u klasi od 1TB nema sta da trazi sa Samsungom
:: :: Od 2TB-a je ok ali ume da se cuje,da ore,mada su skoro svi ti diskovi tog kapaciteta malo bucniji.
:: :: Istina 2TB-a duze traje,1TB se vrlo lako napuni pogotovu ako se nesto non stop skida sa neta poput HD filmova,igrica i sl.
:: :: Štangliranje
Mortificat Re: 14.04.2011. 02:37 #314725

broj poruka: 3519
Kakav crni Samsung F3? Kad sam ga čuo kako ore, ajoj...teško onom ko ga ima(znam da neki imaju tih i hladan hdd, dok je kod nekih suprotno, ore samo tako...)

Od ovih Hardova, ili WD ili Hitachi za storage.

SkyFire ... 14.04.2011. 02:39 #314726

Ja pricam jedno vi opet drugo.F1 disk se ne cuje.Ama tih je totalno.Hladan,brz ,pouzdan disk.

Inace Hitachi je postao Western Digital. :(

Štangliranje

Mortificat Re: 14.04.2011. 02:52 #314727

broj poruka: 3519
Ma ja nisam ni spomenuo F1, govorim o iskustvima sa F3 1TB.

Snoopy- Re: Re: Re: ... 14.04.2011. 03:12 #314729

broj poruka: 6083
My bad

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

:: Gde si ti izveo uopste tu statistiku koji je disk kvalitetniji?Iskreno ko je god uzeo Samsung jos nisam cuo da mu je crkao.Samsung je itekako kvalitetan i pouzdan da nije tako nebih ga imao 2 komada
:: Samsung em je brzi em je 32 mb cache a jos je i najhladniji disk koji sam do sad imao a i video
:: @Snoop
:: Ti kao po obicaju ne citas.Nigde nisam pominjao F3 vec F1 a postoji ocigledna razlika
:: U svako doba bih ponovo uzeo F1 bez razmisljanja.Bruka od diska
:: :: Ne mozes da kazes da hitachi nema sta da trazi u klasi sa samsungom.. jer Hitachi ima nesto manje performanse ali je bolji po kvalitetu i procentu otkazivanja.. samsung moze da bude mac sa dve ostrice.. i tu je negde sa bukom sa hitachi-em.. F3 je bucniji.. F1 tisi..
:: :: :: F1 1TB nije bucan ni najmanje jer se ne cuje uopste,to buku i ne proizvodi.Smesno je koliko je hladan a poprilicno brz disk
:: :: ::
:: :: :: Hitachi nije los ali u klasi od 1TB nema sta da trazi sa Samsungom
:: :: :: Od 2TB-a je ok ali ume da se cuje,da ore,mada su skoro svi ti diskovi tog kapaciteta malo bucniji.
:: :: :: Istina 2TB-a duze traje,1TB se vrlo lako napuni pogotovu ako se nesto non stop skida sa neta poput HD filmova,igrica i sl.
:: :: :: Štangliranje
MaliAbner Re: ... 14.04.2011. 07:42 #314737

broj poruka: 7769
Ovde si totalno u pravu ko cuje HDD pore svih onih cincilatora koje ugradjuje u kuciste neka kupi SSD.

A takodje je i Antilohije sa predlogom odmah na 2TB poptpuno u pravu pogotovu sto kao sto Sky kaze ima da ga napunis za cas... taj cas je cca 4-5 meseci.

Ja sam moj samsung 203 ubacio u fijoku i poneo na dalek put onda sam ga esata kabelom nakacio na laptop i transfer je do kese ko da je interni 50-90mb/s u zavisnosti od zauzeca sistemskog diska... kad nesto skidam onda je sporije ali kad nista ne skidam onda je puna brzina...

Ovde u KL je cena samsung 2TB sa sve fijokom ~80E... a ja sam ovu moju kombinaciju platio 135E, pa vi vidite koji su to drumski razbojnici u serbistanu... zatvoreno trziste i tacka.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Dexter013 Samsung 14.04.2011. 10:10 #314761

broj poruka: 17093
1+ za Samsung

A buka od kulera za cpu, grafike jos ako ima provetravanje itd. hard ce da mu bude najmanji problem...

AMD Phenom II x6 1055 - 2.8Ghz
5 Gb RAM Kingston hyperX genesis 1600MHz cl9
470 gtx gigabyte 1280 ddr5 320 bit
MB:MSI 760GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan-Vanesa
Mouse:mx518

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aco Ja se dvoumim 14.04.2011. 10:37 #314775

broj poruka: 2788
Izmedju Hitachi (imam jednog od 320gb na mom kompu i radi super sata2) a na drugom imam wd green od 640gb (isto sata 2) i on super radi ne cuju se. Najverovatnije cu na WD zbog 64mb
https://www.sljivovica.iz.rs

djokosrb +1 za Hitachi 14.04.2011. 10:39 #314776

broj poruka: 6876
MOj licno iskustvo a i iskustvo nekih prijatelja mi jasno govori NE SAMSUNG.Eto to je moja statistika kod mene i kod mojih prijatelja bilo samo otkazivanja i cangrljanja,dok hitachi cepa vec trecu godinu(samsung to nije doziveo,njiedan od njih).Na papiru kad sve sagleda+rezultati testiranja samsung jeste najbolji,ali postoje stvari koje na testu ne mogu da se prikazu,a koje su mnogo vaznije od onog na testu,kao recimo POUZDANOST.
strela75 Ja sam uzeo crnog WDa za 65 evra... 14.04.2011. 11:48 #314794

broj poruka: 1590
Razmisljao sam o ulaganju u HDD i gledao one najjeftinije 500GB (~35 evra), pa dosao do SmuSmuga i Hitachija od 1TB (~50 evra). Na kraju na Bench oglasima nadjem nov WD Black 1TB za 65 evra. Moj predlog je da batalis za 55 evra nabrojane i kupis nesto ovakvo.
Kontakt coveka ti je Aleksandar (alias Ben Dover) sa Bench-a (ako ih jos ima na stanju)
HDD je tih i temperatura ne prelazi 34 stepena (u kuci 23-24 stepeni).

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Scyter Re: 14.04.2011. 15:42 #314883

broj poruka: 8138
Kod mene F3 1 TB se skoro pa i ne cuje.

Kao sto sam vec napomenuo ranije u nekoj temi, postoje dve verzije F3 1 TB, tj. jedan se pravi u Koreji, a drugi u Kini. Imam ovog koji je napravljen u Koreji, uzeo sam ga u Novembru pretprosle godine i platio sam ga 6700 din. Cuje se, ali toliko da se zna da radi.

Ovi koji su skoro uvezeni i koji kostaju oko 50e su Made in China i dosta njih koji imaju ovaj se zale na buku koju stvaraju.

Jbg, Samsung video da je krenula prodaja pomenutog HDD-a, pa sto da se ne pravi i u Kini, kada je jeftinije sve, pocev od radne snage.

imarkovic Re: Re: 14.04.2011. 16:12 #314889

e moj je iz KOREJE i cuje se dok drlja... postavio sam u nekom postu zvuk.. e sad kod mene se kuciste skoro i ne cuje, sve je skoro silent pa mozda zato.. prag tolerancije je u pitanju i buka ostalih komponenti

:: Kod mene F3 1 TB se skoro pa i ne cuje
:: Kao sto sam vec napomenuo ranije u nekoj temi, postoje dve verzije F3 1 TB, tj. jedan se pravi u Koreji, a drugi u Kini. Imam ovog koji je napravljen u Koreji, uzeo sam ga u Novembru pretprosle godine i platio sam ga 6700 din. Cuje se, ali toliko da se zna da radi
:: Ovi koji su skoro uvezeni i koji kostaju oko 50e su Made in China i dosta njih koji imaju ovaj se zale na buku koju stvaraju
:: Jbg, Samsung video da je krenula prodaja pomenutog HDD-a, pa sto da se ne pravi i u Kini, kada je jeftinije sve, pocev od radne snage
SkyFire Off jeste a i nije :) 14.04.2011. 16:17 #314890

@imarkovic

Kako ti komentarises sto je Western Digital kupio Hitachi?

Štangliranje

imarkovic Re: Off jeste a i nije :) 14.04.2011. 16:30 #314896

nema tu sta puno da se komentarise, vec sam jednom komentarisao, WD bi trebao da zadrzi Hitachi tehnologiju i ako im je u interesu veca profitabilnost a verujem da jeste, Hitachi ce biti isto sto je bio i do sada, sa ciljem da bude jos bolji, ne znaci ako je WD kupio Hitachi-ja da ce se Hitachi proizvodnja diskova ugasiti... ili si nesto drugo imao na umu sky?

:: @imarkovi
:: Kako ti komentarises sto je Western Digital kupio Hitachi
SkyFire Re: Re: Off jeste a i nije :) 14.04.2011. 16:35 #314898

Prvo meni je tuzna cela ta prica.Hitachi definitivno jeste kvalitetan, (japanska tehnologija) i smatram da su trebali ovaj odsek dalje da razvijaju sami.
Do sad nije bilo produktivno kada se ovako nesto desi i cesto firme koje potpadnu pod tudje ime izgube ono svoje (kvalitet,pouzdanost) te taj brend vise nije to to.
Iz tog razloga se plasim i imam svoje osnvane sumnje da Hitachi vise nikad nece biti taj Hitachi.
Drugo sto mi nije drago je razlog zasto se to desilo?Nisam citao mnogo o tome ali mi naslucuje na finansijsku krizu sto je najociglednije..
Srecom Hitachi ima mnogo grana te i kvalitetnih proizvoda tako da je to svetla tacka u svemu tome.Videcemo sta ce se desiti u buducnosti.

Štangliranje

:: nema tu sta puno da se komentarise, vec sam jednom komentarisao, WD bi trebao da zadrzi Hitachi tehnologiju i ako im je u interesu veca profitabilnost a verujem da jeste, Hitachi ce biti isto sto je bio i do sada, sa ciljem da bude jos bolji, ne znaci ako je WD kupio Hitachi-ja da ce se Hitachi proizvodnja diskova ugasiti... ili si nesto drugo imao na umu sky
:: :: @imarkovi
:: :: Kako ti komentarises sto je Western Digital kupio Hitachi
:: :: Štangliranje
darko777 :) 15.04.2011. 00:46 #315076

broj poruka: 264
e i ja se to pitam sta mislite koji je bolji od ova dva( meni je vazno to da nije bucan i da je pouzdan tj da ne crkava brzo icena naravno) uzgred imam jedan wd od 150gb i jedan hitachi od 640 i sa oba sa sasvim zadovoljan.

1-Hitachi 1TB SATA2 32MB 7200 HDS721010CLA332

2-WD 1TB+ SATA2 8MB IntelliPower WD10EAVS

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs