U poslednje vreme sam primetio da mi raspakivanje rar/zip arhiva i kopiranje traje mnogo duze nego ranije, pa resih da uradim neki bench u hd tune-u i imam sta da vidim: min/average/max read speed: 0.9/28/55MB/s Burst rate: 116 MB/s average seek time: 46ms CPU utilization: 11.1 % . Kad udjem u safe mod i ponovim test sve izgleda u redu: http://www.dodaj.rs/?i/zF/1rCa8UY5/samsung-f3-1tb.png Probao sam da stavim neke druge SATA drajvere (ne znam koji su najnoviji za moju plocu), da disable-ujem antivirus, torrente i sve sto mi je palo na pamet da moze da uspori rad HDD-a.Menjao sam i sata kabl, druge pozicije na ploci, ali rezultat uvek isti-sve je usporeno iz nekog razloga. Nema tragova od neke napasti, skenirao sam malwarebytsom, unhackme-jem, avirom. Ponestaje mi ideja sta bih mogao da pokusam, pa ako se neko susreto sa slicnim problemnom ili ima neki konkretan savet sta ciniti, slobodno neka napise. P.S. Cudno mi je sto mi device manager HDD vidi kao SCSI disk - >SAMSUNG HD103SJ SCSI Disk Device(probao uninstall-opet ga isto vidi) http://www.dodaj.rs/?2z/Nf/3AohR1j6/untitled11.jpg
Juce sam radio defragmentaciju windows-ovim defragmenterom, doduse samo primarne C: particije posto je bila 3% fragmentovana. Sada je 0% kao i preostale 3. Slobodnog prostora na primarnoj je 11.2Gb od ukupnih 59GB ako nesto znaci (mada verovatno bi pravilo problem i u safe modu da je do nedostatka prostora). Koliko vidim, nijedan proces ne zdere toliko resursa da bi doslo do ovolikog usporenja.Mislite da nije do onoga sto mi hard prepoznaje kao SCSI disk. Reinstalacija je poslednje resenje, pa bih pokusao jos nesto, tako da predlozite sta bih jos mogao da probam.
Sta to radis, kume ! ! ! Probamo za film. I ti ces da radis to isto, ALI JUCE...
To što ti je disk prepoznat kao SCSI uzrok je samo podešavanje tvog disk kontrtolera u BIOS-u.
U svakom slučaju ja bi prešao MHDD-om preko tvog diska da se proveri čitljivost sektora. Ako tu ima problema....bolje da nema.
:: Mislite da nije do onoga sto mi hard prepoznaje kao SCSI disk. Reinstalacija je poslednje resenje, pa bih pokusao jos nesto, tako da predlozite sta bih jos mogao da probam :: :: Sta to radis, kume ! ! ! Probamo za film. I ti ces da radis to isto, ALI JUCE... ::
Proveri šta ti stoji u biosu namešteno. Imaš pod integrated peripherals tamo gde su ti IDE kanali i možda pod storage configuration ili štogod slično tamo gde ti je lista drajvova po kanalima. Vidi i da nije slučajno isključen DMA u biosu ili u windowsu pod device manager pa za svaki ide kanal posebno.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
I ja sam kupio dva komada pre 4-5 meseci, ubediše me da su dobri. Iako nemam nikakvih problema sa njima zbog ovakvih (sve češćih) pritužbi na iste sve mi se više čini da sam se i ja za*ebo. A lepo sam uvek kupovao WD...
Sinoc bejase duga noc :), odradio full surface test i hd regeneratorom (full scan test) i pokazuje da nema bad sectora, sve izgleda ok, testirao sam i read/write brzine nekim programom direktno iz DOS-a i tu su brzine transfera prosek za ovaj disk. Tako da je definitivno nesto pobrljavilo u windowsu, samo sto je dobro kamuflirano pa ne mogu da otkrijem uzrok.Inace u BIOSU je onChip SATA podesen da radi u AHCI modu, onBoard Marvell SATA kontroler takodje, tako da nema nikakvih UDMA podesavanja (posto nije u IDE modu).Izgleda da mi ipak ne gine kopanje bunara :( ,aka reinstalacija, posto vise ne znam sta da radim da bih resio ovu `misteriju`.
Sta to radis, kume ! ! ! Probamo za film. I ti ces da radis to isto, ALI JUCE
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647266. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.