Ovako, imam manji hdd na kome je sistem i veci za storage, sve lepo radi do trenutka kad posle duzeg perioda treba da pristupim tom vecem disku iz bilo kog razloga, tada jednostavno komp malte ne zakuca na par sec i cuje se paljenje tog diska i onda sve normalno radi, moje pitanje je da li u w7 64bit postoji neka opcija kojom mogu da iskljucim to gasenje tog drugog diska kada on ne radi duzi period posto me strasno nervira, pozz
Ideš u Control Panel, Hardware and Sound, Power Options, pod Balanced ideš na Change Plan Settings, pa na Change advanced power settings. Tu ćeš videti Hard Disk i kad klikneš na krstić otvorićeti se Turn off had disk after, a ispod toga Settings i tu smanjuješ dok se ne pojavi Never. Sačuvaš podešavanja i to je to.
Edit: Odradio si posao, a ja se patio da napišem sve ovo.
Phenom II X4 B20BE @3,2GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
trazeci resenje za prvobitno pitanje skinuh neki CrystalDiskInfo, i u njemu opcije za aam/apm kontrolu diskova i tamo za svaki disk po dve opcije za podesavanje: silent/perfomance i min power/perfomance, pa me zanima sta je najbolje da za svaki disk pojedinacno stavim, sta za sistemski a sta za storage disk? Da li je neko stelovao ovako diskove i ima li razlike posle tih podesavanja koje bih mogao da primetim?
Ma znao sam ja da postoji Power opt opcija, medjutim, ja sam jos pri zavrsetku intalacije sistema stiklirao HIGHPERFOMANCE ali nisam ni slutio niti gledao po stavkama kako je pod tim setom podesavanja namesteno za hdd, i tek sad provalih da postoji i MAXPERFOMANCE :)))))))), jbg covek se uci dok je ziv :))), u svakom slucaju tnx za pomoc
Kako se dodje do `All Control Panel Options`, koji je prikazana na slici?
Unapred hvala.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
......ako se ne snalazis...onda F1... help.. help.. help
:: Kako se dodje do `All Control Panel Options`, koji je prikazana na slici :: :: Unapred hvala :: :: Pozdrav :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ma dosao sam ja do opcije, ali mi gore ne pise `All Control Panel Options`. Kod Mene je `Control Panel -> System and Security -> Power Options`
A smatram da je `All Control Panel Options` bas dobra stvar (kao u WinXPu) da sve imas na jednom mestu.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Samo nacin pregleda - Ikonice i izadje `All Control Panel Options`
Pozdrav.
:: Samo nacin pregleda - Ikonice i izadje `All Control Panel Options :: :: Pozdrav :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.