wd 6401aals -crko ili moze da se `budzi djunta` ??
STRANA 1 OD 1
loce
wd 6401aals -crko ili moze da se `budzi djunta` ??
06.04.2011. 17:47
T35120
status: user broj poruka: 400
hd tune pro u opciji health pokazuje gresku pod c7-ultra dma crc error, number of interfacew communication errors:64894. warning. this make be caused by damaged cable. promenio sata kabal i ista greska se pojavljuje. ostali testovi prolaze -nema bad sektora ,citanje max 110, min 59, access time11,8 pitanje iz naslova, jel crkaje hard ili tu nesto moze da se popravi?
vlada-imam skinut hirens ali ga nikad nisam koristio. oce li zero format da mi pobrise sve sa diska, ili je tu nesto drugo u pitanju? mixx-da promenio sam kabal i sa novim pokazuje iste vrednosti kao i sa starim. i pre dva meseca je pokazivalo istu gresku. ovo je treci kablic po redu:)
nego juce se cuda desise. puce win, pa nece da se digne. tek iz desetog pokusaja formatira particiju da bih digao novi win. to sve pre ove zamene kab.la.
equinoxe-programce ce sacekati do sutra, nemam praznih diskova. koliko sam razumeo trebalo bi da napravim butabilni disk a mrzi me da izlazim da kupujem cd. u svakom slucaju hvala!
equinoxe, program pokazuje da je sve ok, sve testove disk prosao i famozni ultra dma crc error je ok. vlado, planirao sam da uzmem jos jedsan disk pa cu onda to da odradim. imam tri particije na hardu i samo formatiram particiju gde je win, ostale se samo dopunjuju i brisu tako da ce to formatiranje dobro da dodje. pozdrav ljudi!
Nikad me nije izneverio taj WD Diag Tool, ako se disk ponaša kako treba a WD Tool pokazuje da je sve ok, vozi i ne beri brigu.
:: equinoxe, program pokazuje da je sve ok, sve testove disk prosao i famozni ultra dma crc error je ok :: vlado, planirao sam da uzmem jos jedsan disk pa cu onda to da odradim. imam tri particije na hardu i samo formatiram particiju gde je win, ostale se samo dopunjuju i brisu tako da ce to formatiranje dobro da dodje :: pozdrav ljudi :: :: ::
Imali sam 2 Black 500 GB RAID0 i Kingston, mislim da je serija V SSD.
Sve u svemu, HD Tach je javljao odlične rezultate kod RAID0, ali performanse opadaju kako se približava kraj diska. kod SSD je ujednačen protok duž celog kapaciteta.
Kada smo probali kopiranje sa SSD na RAID0 i obrnuto, definitivno je RAID0 bolje rešenje, možda i čitava 3-4 puta bolje. Napominjem: OS je bio instaliran na tom SSD.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.