Iskreno, ako cekam, nikad necu uzeti nista, jer uvek nesto izlazi novo, pa pojeftini, i tako u krug, opet cekaj da pojeftini, sacekaj da izadje ovaj novi hardver i tako do kraja zivota... :) :( Interesuje me komponenta kao komponenta, cena nije bitna....
AMD Phenom II 955 BE MSI 790FX-GD70 2x 2 GB OCZ 1600MHz Gold edition low voltage 2xSamsung F3 1TB ATI Radeon Sapphire 4890 Toxic Vapor-X Thermaltake Soprano VB1000VBS Logitech Wave Logitech MX1100
upravo sam sada prosvrljao malo i koliko vidim nemas nista bolje za taj novac koji si hteo da odvojis,bar tako testovi kazu..neka se javi neko sa vise iskustva oko ssd-a pa onda donesi konacnu odluku i naravno obavesti nas kako to funkcionise :)
AMD Phenom II 955 BE MSI 790FX-GD70 2x 2 GB OCZ 1600MHz Gold edition low voltage 2xSamsung F3 1TB ATI Radeon Sapphire 4890 Toxic Vapor-X Thermaltake Soprano VB1000VBS Logitech Wave LogitechMX1100
:: ja cekam ocz vertex III da se pojavi u prodaji... to bih i tebi preporucio... :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ATI 585 :: WD640GB CAVIAR BLACK 32M :: NZXT LEXA S NEON MODE :: MAD CATZ R.A.T. :: CFT600-14CS CHIEFTE :: ::
Sve je ovo lepo, samo cena koja ce da bude za 240GB... Videcemo...
AMD Phenom II 955 BE MSI 790FX-GD70 2x 2 GB OCZ 1600MHz Gold edition low voltage 2xSamsung F3 1TB ATI Radeon Sapphire 4890 Toxic Vapor-X Thermaltake Soprano VB1000VBS Logitech Wave Logitech MX1100
:: Evo review za Vertex 3, rekao bih uskoro :: :: http://www.storagereview.com/ocz_vertex_3_review_240g :: :: Pominju 22-23. mart, mada ne znam kojih kapaciteta ce biti u tom trenutku. Ja bih sacekao malo, nista te ne kosta ::
Ja koristim jedno mesec dana Kingston SSDNow V100 128GB.Imao sam neku kombinaciju i platio je 17k tada je kostala 22k.Stvarno je dobro parce hardvera.Nebo i zemlja je razlika sa obicnim HDD-om.Ocena kingston v 100 je 6,9 u wei,ima trim funkciju i dizes sistem sa ACHI driver-om da bi radilo kako treba,obavezno se iskljucuje defregmentacija.Ima i program da to uradi umesto tebe SSD TWEAKER
Koristim bas taj koji si naveo, Vertex II 120ku, jedno 2 meseca. Ne mogu dovoljno da ga nahvalim. Uz svo adekvatno tweakovanje, kida! klik, klik photoshop za sekund/dva otvoren. Odziv sistema, neverovatan. Kapacitet i vise nego dovoljan. Uzmi i ne misli. Neces se pokajati... :) Ej da... ocena u winu 7.8 :)
Najbitnija stavka kod SSD je njegov odziv tj. random access time koji je nekoliko desetina puta nizi nego kod HDD-a. Koji god SSD da stavis, `najsporiji` ili `najbrzi` imaces u principu isti odziv - i to je ono sto se najvise primeti. Ova novija generacija jeste brza na papiru, ali tu opste ne mora da znaci da ces i ti sam osetiti neku tebi primetnu razliku izmedju recimo Vertex 2 i 3. Ne znam koliko je kome bitan visok write speed. Koliko cesto bi nesto upisivao/instalirao po SSD-u pa da ti je bitno da li ce instalacija trajati 30 ili 45sec ? Sto se tice read-a, opet sve zavisi sta citas, ako otvaras neku sliku od 2GB tu ces opet cekati nesto manje sa tim nekim brzim SSD-om. Ako otvaras internet, Photoshop, igras igre, gledas filmove i slicno, ti razliku neces uopste primetiti. Ja sam sebi pre nesto vremena uzeo Patriot Torqx (koji spada u `sporije` SSD-ove.) i poredio sam ga sa Mushkin Callisto Deluxe koji je na papiru primetno brzi SSD, mejdutim nisam u radu primetio nikakvu razliku. Sistem se dize za identicno vreme, Photoshop se otvara za identicno vreme, sve je u principu isto. Jedino sto se neki veci programi nesto malo brze instaliraju na Mushkin-u. Poenta cele ove price je da ne mora uopste da znaci da trebas da cekas novu generaciju ako ti licno neces ni dobiti nista vise u odnosu na ovo sto sada ima da se kupi. Ja smatram da je BILO KOJI SSD jedan jako veliki napredak u performansama u odnosu na BILO KOJI HDD. I tu ces najvecu razliku osetiti, a izmedju samih SSD-ova - tesko osim ako ne radis neke ozbiljne stvari gde tumbas jako velike kolicine GB. Prosecan korisnik to ne radi ..
P.S samo jedan savet bi dao. Za sta god da se odlucis, uzmi nesto sa 3god. garancije. I rascisti sa sobom koliko ti je prostora potrebno. SSD od recimo 64GB ima zapravo oko 56GB kojih mozes da koristis, i nije preporucljivo da se SSD puni preko 75%. Sto bi znacilo da na takvom jednom SSD-u je preporucljivo da ne ides ispod 14GB slobodnog prostora tj. imas 42GB na raspolaganju.
Ja ? Pa ja licno ne bih, posto mi to kao nekom `prosecnom korisniku` uopste nije bitno. Sve se svodi na to za sta koristis SSD. Kao sto rekoh, za neku `multimediu` i slicne stvari koje vecina korisnika koristi i u principu nista vise od toga sasvim je nebitno koji SSD bi uzeo.
Hm.. Videcu kakve ce cene da budu do kraja aprila, pa cu nesto da narucim sa newegga, zato sam te pitao za misljenje. Thx :)
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Ja ? Pa ja licno ne bih, posto mi to kao nekom `prosecnom korisniku` uopste nije bitno. Sve se svodi na to za sta koristis SSD. Kao sto rekoh, za neku `multimediu` i slicne stvari koje vecina korisnika koristi i u principu nista vise od toga sasvim je nebitno koji SSD bi uzeo :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.