Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
WD Green.
STRANA 1 OD 1
jaydee WD Green. 11.03.2011. 15:01 T34441

status: user
broj poruka: 95
Kakvo iskustvo imate sa WD Green serijom diskova, da li postoji neki problem kod njih koji je u globalu za sve modele (osim brzine) i koje je vase misljenje?

Planiram da kupim WESTERN DIGITAL Caviar Green 2TB 7k 64MB SATA300 WD20EARS za skladistenje multimedije i vrlo bitnih podataka (bez backup-a), da li mi preporucujete neki drugi disk iste velicine?

Slicne teme postoje, ali nijedna se ne odnosi konkretno na ovu seriju diskova.

Pozdrav dobri ljudi!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gh0st WD Green. 11.03.2011. 15:28 #304285

broj poruka: 5
ja imam green od 1tb i za sad je sve ok. nisam primetio neku manu.
Erestun re 11.03.2011. 15:30 #304286

broj poruka: 1797
Imas tema na ovu seriju hdd-a koliko hoces...samo nisi gledao.
Da ne duzim, bekap je bitan, koji god hdd da koristis...

Sto se tice tog green-a, tih 64MB kesa mu nista ne znaci...
Spor je uzasno i nije nesto pouzdan...jeste da se ne cuje i manje greje od nekih drugih hdd-a, ali to nije ono sto je primarno. Ponavljam, ja nemam lose iskustvo sa green serijom (imam 750GB), ali prvenstveno bih ga zbog brzine zaobisao...
Od 2TB ili black ili neki smugsmug...

Edit: Pogledaj i ovo!
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=34071&forid=11&katid=2

Vaskev Re: WD Green. 11.03.2011. 16:57 #304298

broj poruka: 1673
Ja već dugo koristim jedan ’WD Green koji se nalazi u WD MyBook kućištu i odlično radi posao. Green nije reparirana serija niti je bilo šta lošiji od Caviar Blue serije, verujem da su po kvalitetu na istom nivou ali je Green serija pravljena sa naglaskom na uštedu energije otuda taj gubitak brzine itd. Nije on ništa manje pouzdan od ostalih. On je baš i namenjen za čuvanje velikih količina podataka koje su potrebne povremeno, baš kao i backup. Možda grešim ali ja sam takvog dojma.

:: Kakvo iskustvo imate sa WD Green serijom diskova, da li postoji neki problem kod njih koji je u globalu za sve modele (osim brzine) i koje je vase misljenje
::
:: Planiram da kupim WESTERN DIGITAL Caviar Green 2TB 7k 64MB SATA300 WD20EARS za skladistenje multimedije i vrlo bitnih podataka (bez backup-a), da li mi preporucujete neki drugi disk iste velicine
:: Slicne teme postoje, ali nijedna se ne odnosi konkretno na ovu seriju diskova
:: Pozdrav dobri ljudi!
Erestun re 11.03.2011. 18:51 #304319

broj poruka: 1797
Kao sto rekoh, ja nemam lose iskustvo, ali to je hard disk u pitanju. Ovaj model nije repariran svakako, ali se ne bih slozio za sve serije...
Ja nisam poredio brzinu i pouzdanost istog hdd-a. Samo meni smeta kada sa ssd-a ili nekog brzeg hdd-a prebacujem nesto na green, ti brzi modeli gube poentu. Taj green koji imam, na njega trpam samo filmove i igre koje downloadujem.
Sa druge strane, kada sam zakacio smugsmug F3 1TB, razlika je kao nebo i zemlja, a tu su cene.

Zdebeli 11.03.2011. 18:55 #304320

broj poruka: 1383
Imam 1 TB samo za podatke (os i programi su na drugom).

Pre oko pola godine se sve izbrisalo sa harda kad sam odneo kod druga, ali sam na kraju sve fajlove uspeo da povratim. Verovatno je do os-a, ali opet, nije hteo na vise kompova. Osim toga sve je ostalo u redu.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev Re: re 11.03.2011. 19:07 #304324

broj poruka: 1673
Ja nisam poredio cene ali ako su, kao što kažeš približne, onda nema razloga za kupovinu WD Green-a. Ja imam dva komada F3 1TB i oduševila me njihova brzina, tako da, kad budem reinstalirao sistem (neki put), rasturam Raid0 sa dva WD2500AAKS i montiram dve F3-ke u raid0 da vidim kakvi su onda. Inače ako Green dolazi u eksternom kućištu kao recimo WD MyBook sa samo USB priključkom onda mu je brzina čak i veća nego što je potrebno. Ako je cena slična kao ostali brži diskovi onda nemoj ni da razmišljaš o Green seriji.

:: Kao sto rekoh, ja nemam lose iskustvo, ali to je hard disk u pitanju. Ovaj model nije repariran svakako, ali se ne bih slozio za sve serije..
:: Ja nisam poredio brzinu i pouzdanost istog hdd-a. Samo meni smeta kada sa ssd-a ili nekog brzeg hdd-a prebacujem nesto na green, ti brzi modeli gube poentu. Taj green koji imam, na njega trpam samo filmove i igre koje downloadujem
:: Sa druge strane, kada sam zakacio smugsmug F3 1TB, razlika je kao nebo i zemlja, a tu su cene
:: _________________________________________________________
:: Velg Bort Livet
xenox Bes ih... 11.03.2011. 19:54 #304339

broj poruka: 1405
Imam dva 2TB - doduse EADS... Vibriraju dosta i time proizvode buku...
Bio sam menjao jedan MyBook od 1TB jer je taj bas tresao sto koliko je vibrirao.
Za sada ne prave problema i sluze samo za mlatimudiju... Al da se cuju - cuju se...
Bolje Samsung, posto se ova dva od 1.5 ne tresu...

Asus M2N68 SE, AMD x435
2x2GB ddr2 800, CF SanDisk 4GB, Win XP
WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5
Frontier DIVA

KalifNS WD Green 11.03.2011. 21:27 #304374

broj poruka: 1017
Jedan od 1TB stariji sa 32MB cache i jedan od 1.5 TB 64MB noviji koji i radi brze.

Oba rade fino i tiho, plus hladni su.

U svakodnevnom radu nisam primetio razliku u odnosu na 640GB blue koji imam u drugom kompu, sem da su tisi od njega.

Zadovoljan sam njima.

WD blue mi ima 1 bad sector nakon 2+ godina upotrebe dok je wd 1TB za slicno vreme jos uvek bez BB.

NAPOMENA: Svi HDD su u chiftec kucistima, mozda zato ja ne primecujem vibriranje koje drugi sdpominju (TEZAK LIM).

Sa samsungom biti oprezan dosta ljudi se zalilo ovde na forumu da rade ko strug, to jest da su uzasno bucni.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs