LANPARTY DK 790FXB-M2RS imam ovu plocu i probao da postavim raid 0 sa driverima sa njihovog sajta i nece. U pitanju je win 7 x64. Al ima neko iskustva sa ovom plocom i ako moze neka pomoc, guglao po netu i nisam nasao nikakvo objasnjenje kako da to odradim.
WD Caviar 320GB WD3200AAKS SATA II dva takva. Ma ja odradi sve ono u biosu (nadam se kako treba) jer kad krene instalacija win 7 on ih vidi kao jedan, ali kad treba da ucitam drajvere sa flesha on prijavi da nisu odgovarajuci, a skinuo sam sa njihovog sajta. Procitao sam negde da mogu sa drajverima od xp x64 i probao ali to je laz jer nije moglo. :((( Jebo me neko kad kupi DFI!!
Da bas to, krene da ih ucitava, to trje mozda oko min i izbaci neku poruku u smislu da ne odgovaraju. Dali bi resio problem ako bi kupio neki raid controler pa da ih povezem preko njega?
Da li si ti jurio pravi folder, tj. Win 7 x64 folder kad si browsovao drajvere ?
To mora da radi, ploča ništa nije kriva, i nemoj da bacaš pare na kontroler.
:: :: Dakle stavio si ovo na USB raspakovano :: :: :: :: http://img.lanparty.tw/Upload/Driver/CM/AMD_RAIDFpy_win7_vista_XP.zi :: :: :: :: To mora da radi :: :: Da bas to, krene da ih ucitava, to trje mozda oko min i izbaci neku poruku u smislu da ne odgovaraju. :: Dali bi resio problem ako bi kupio neki raid controler pa da ih povezem preko njega?
:: Nemoj flešovati BIOS :: :: Sad gledam nešto gore. Ti kažeš da ti Windows 7 vidi RAID kao jedan disk, zašto juriš ti drajvere kad ti WIN sve lepo vidi :: :: RAID0, tj, STRIPE niz kapacitet je jednak zbiru kapaciteta svih diskova i nizu. I to je u redu :: :: Napravi particije i vozi :: :: :: Naravno sve po uputstvu i nece, a da fleshujem bios mozda to ima neke veze? Da ubacim neki noviji
Nisi me razumeo, pri instalaciji win 7 ih vidi kao jedan hard od skoro 600Gbt i to tako treba, ali da bih pokrenuo instalaciju moram da ubacim ove drajvere bez njih ne mogu da instaliram win, ne dozvoljava mi da odem na sledeci korak posle kreiranja particije, ne znam dli me kapiras. U svakom slucaju hvala, probacu da slikam postupak pa da izbacim slike mozda ce tad da bude jasnije u cemu je problem.
postupke za raid. ja sam u zadnje dve nedelje sticajem okolnosti tri puta pravio raid0. dva puta na 790x chipsetu i jednom na 870 dva puta preko flesha jednom poreko CD! sve je ko podmazano islo, prva msi ploca druga gigabyte, a dfi su jedne od naj ploca nemoj odmah da krivis tog proizvodjaca. sutra pokazes slike i resicemo to. inace onaj deo pravljenja raid kad pritisnes ctrl-f si odradio??? malo sam pospan pa sam mozda propustio....
:: postupke za raid. ja sam u zadnje dve nedelje sticajem okolnosti tri puta pravio raid0. dva puta na 790x chipsetu i jednom na 870 dva puta preko flesha jednom poreko CD! sve je ko podmazano islo, prva msi ploca druga gigabyte, a dfi su jedne od naj ploca nemoj odmah da krivis tog proizvodjaca. sutra pokazes slike i resicemo to. inace onaj deo pravljenja raid kad pritisnes ctrl-f si odradio??? malo sam pospan pa sam mozda propustio... :: Odo da spavam, u medjuvremenu je pao update BIOSA :)), hvala za sve kad napravim fotke javljam se
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.