Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
problem ili win ili hdd
STRANA 1 OD 1
bunjevac problem ili win ili hdd 27.02.2011. 16:43 T34049

status: user
broj poruka: 578

windows has recover from unecpected shutdown.Stalno mi to ispisuje.Prvo sam mislio da je win prso pa sam acronisom vratio backup ali se problem ponavlja.Pre neki dan mi je ispisao da na system disku ima jako malo mesta.Nisam obratio pažnju i počeo da brišem neke nepotrebne stvari ali meni se čini da je u pitanju hard jer nemože iz čista mira da ostane bez slobodnog mesta.Da li su mogući ovakvi simptomi ako disk ima bad sektore,jer sad već nemogu ni da startujem win jer taman da se skroz podigne dođe do restarta.Isto mi nešto pisalo o virtuelnoj memoriji ako neko može da da neku ideju bio bih zahvalan.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Čist mir 27.02.2011. 16:56 #299672

broj poruka: 6650
Čist mir je ako kupiš računar i onda ga ne pališ do bacanja u smeće.
Instaliraj program WinDirStat, da bi video grafički šta ti se to nalazi na hardu-particijama. Obično... su to hidden fajlovi ali i svašta-nešta nagurano na c particiju, desktopovi od desetine i desetine gigabajta itd... ukratko, ako particija sa opertivnim sistemom padne na i ispod 15% praznog mesta, windows se obogalji.
Sa windirstat-om ili nekim drugim, možeš da vidiš šta je to toliko nagurano i da li je, a sa skeniranjem harda i particija da vidiš ima li bed sektora... ako nije ovo prvo. Ovo što ja savetujem, nije na odmet i malo je brže dok skeniranje i popravka diska nikako ne sme da se zaobiđe periodično a pogotovo sada kada imaš nekih problema.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Equinoxe Re: 27.02.2011. 17:36 #299691

broj poruka: 12057

Sa virusima može sve iz čistog mira. Proveri stanje diska sa MHDD alatom sa Hiren`s Boot CD-a.

Koji je disk u pitanju ?

bunjevac re 27.02.2011. 20:54 #299753

u pitanju je stari raptor a nisam siguran da li uopšte mogu da radim nešto dok ne promenim win jer se stalno spušava.Moguće je da sam popio nešto novo jer sam skenirao odmah sa avirom i malverbytsom ali nisu našli ništa.Problem je počeo kada sam skinuo fall aut new vegas dlc dead money i prilikom instalacije je krenulo po zlu.Međutim ja sam odmah posle acronisom vratio sistem ali je problem i dalje prisutan pa mi se čini da je neka hardverska greška i tu baš nisam majstor.Sad pišem sa laptopa jer desktop nemogu ni da upalim taman da se podigne win i kreće restart .
bunjevac Ipak win 01.03.2011. 16:26 #300529

Ispostavilo se da je raptor i dalje u dobroj snazi što znači da je windows bio polumrtav ali me čudi kako je i posle acronisa ostao takav.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs