Računar je bio upaljen,malo sam zalupio vratanca od kućišta i slika se zamrzne.Totalna blokada.Udarim restart i ćorak.Čujem da HDD vrti ali ništa se ne dešava.Nakačim ga na drugi komp ali tu ovaj drugi pobrljavi i neće da digne sistem.Probao sam i na živo da ga priključim,opet ništa. Ima neko neki predlog ili možda zna šta mu je? Nije valjda totalno vrisnuo,imam neke jako bitne podatke na njemu
Probaj da dignes racunar sa Hiren`s boot CD-om. Pokreni HDD regenerator i pomoli se Bogu da uspe da oporavi los sektor koji si napravio zalupivsi vratanca.
Startuj live ubuntu pa probaj da li iz njega vidi disk pa spasi podatke. Da li programi za particionisanje sa hirensa vide particije koje su bile na njemu ili ga ne vide uopšte?
Vidiš, oduvek sam mislio da amortizere za hard disk u kućišta stavljaju da ga disk ne bi drmao, izgleda da je obrnuto.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
Nisam probao sa Hirensom.Sada kopam po kutijama,tražim CD. A ovo za amortizere sam se totalno iznenadio.Kod mene je baš kako treba,ono HDD u fioci koja je preko gumica fiksirana za nosače.Još sam nalepio par slojeva one čupave izolir trake i na kućište i na vrtanca da ne lupaju.Baš sam se smorio kada se ovo desilo.
:: Startuj live ubuntu pa probaj da li iz njega vidi disk pa spasi podatke. Da li programi za particionisanje sa hirensa vide particije koje su bile na njemu ili ga ne vide uopšte :: :: Vidiš, oduvek sam mislio da amortizere za hard disk u kućišta stavljaju da ga disk ne bi drmao, izgleda da je obrnuto :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: ::
Re: Apsolutno je nemoguce da je opisani problem nastao kao posledica
19.02.2011. 22:40
status: user broj poruka: 779
Da je nemoguće,ne verujem.Imao sam pre par godina sličan problem sa hitačijevim Hdd-om.Bio je montiran u neko kinesko kućite koje je stajalo na hrapavom tepihu i barem 5-6 puta sam morao da radim reinstalaciju sistema jer kad god bih pomerio kućište a ono `poskočilo` po tepihu momentalno bi usledio pad sistema. Na šta drugo ti misliš? Istog momenta kada sam zalupio vratanca se zaledila slika
:: grubog zatvaranja (zalupljivanja) vratanaca na kucistu. Nesto drugo je sa time koincidiralo pa ti se cini da je potres kriv.. :: :: ::
:: :: :: :: bas si pogodio momenat kad je hdd citao/pisao .. i od vibracije stradale su glave .. moz ga ebat . :: :: zato je najbolje montirati hdd na one elasticne gurtne .. sto je pre neki dan mixx bacio sliku...
Da li da pizdim ili da se radujem Mora da su bili gremlini ili se uplašio Hirensa pa proradio. Pokrenuo sam error scan na HD Tune da ga isproveravam,jer merodavan ili preporučujete neki drugi
:: Računar je bio upaljen,malo sam zalupio vratanca od kućišta i slika se zamrzne.Totalna blokada.Udarim restart i ćorak.Čujem da HDD vrti ali ništa se ne dešava.Nakačim ga na drugi komp ali tu ovaj drugi pobrljavi i neće da digne sistem.Probao sam i na živo da ga priključim,opet ništa :: Ima neko neki predlog ili možda zna šta mu je? Nije valjda totalno vrisnuo,imam neke jako bitne podatke na njemu
Ja ti lepo napisah: nema sanse da crkne od potresa te vrste i...
20.02.2011. 16:57
status: user broj poruka: 10999
tog intenziteta... Hajd`, da je palo citavo kuciste itd., ali da otkaze od potresa prouzrokovanog grubim zatvaranjem vratanaca, jok more! Pa sta mislite ljudi, koliko stotina hiljada puta se HDD zatrese tokom jedne sesije, usled rada sopstvenog motora od butovanja do iskljucenja, od umetanja CD/DVD media u rezac/citac i njegovog vadjenja, od ukljucenja/iskljucenja raznih ventilatora itd. itd. Savremeni HDD-ovi su dizajnirani tako da trpe i padove sa manjih visina, i to dok su ukljuceni! Kada bi crkavali zbog neopreznog otvaranja/ zatvaranja vratanaca na kucistu, menjali bi smo HDD jednom mesecno...
jednom drugu je letelo kuciste sa terase sprat nize pa je sve prezivelo, nisam mogao da verujem. Bio je chieftec u pitanju pa se samo malo ulubio, jos uvek mu radi komp
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.