danas uvatim neke parice, i onako sav srecan otrcim da pazarim par F3 500GB. prvo se skenjam sto radnja gde uvek pazarim ima samo WD, ajd nema veze, odem u drugu radnju, tamo nemaju od 500gb, bice za par dana... prelomim i uzmem ovaj gore navedeni HD103SJ, jebes raid, odem kuci, bocnem ga, formatiram, kresnem HD Tune - ijao mamo al galami!!! :((( nemam dB metar, ali onako subjektivan utisak: WD 3200AAKS - jedva se cuje kad `ore` po disku, pored svih kulera se skoro i ne primecuje, visok zvuk, okarakterisao bih ga kao `cvrchanje` HD103SJ - jasno se cuje i kada pustim tv normalnom jacinom da cujem govor, dublji zvuk, skoro kao prastari hardovi... acoustic management... hm, na 128 se bitno slabije cuje nego na 256, recimo da je buka negde na pola izmedju WD i kada je na 256. takodje access time opadne sa 13.8 (256) na 15.3 (128) u idle se skoro uopste ne cuje da li se jos nekom tako cuje, znam da je bilo reci na tu temu i ima li mesta reklamaciji?
jos nesto, primetio sam da iako sam prilikom formatiranja (W7) postavio sector size na 4kb, u HDTune mi pokazuje 512b?
Meni se Samsung F3, 1Tb prakticno ne cuje. Kao da nemam HDD u kucistu. Hladan , brz, necujan. Kupljen u E*mi - ju za 5100din. Pitanje je sad ko sve sklapa i sta se radi, ali ja imam samo pozitivne utiske. Planiram uskoro jos jedan da uzmem
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50 +2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb Gigabyte 460 OC, Windforce
Meni sta god da kliknem da otvorim, prebacim, nebitno, cuje se kao ona busilica za asfalt :D
Ne, stvarno, uzasno je bucan, kad imam zatvor cini mi se da krkljanje mi prodrma creva. Sedim na oko 2 i po metra od kompa i uzasno nervira i smeta. Jace se cuje nego kad kucas brzo po tastaturi.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Disk se cuje kao da ima bronhitis,u toku prebacivanja podataka,citanja,stagod ima da se malo pomuci dobija opstrukciju,dok je van tih radnji necujan. Sta ce biti sad na prolece kad pocne da cveta!
Disk se cuje kao da ima bronhitis,u toku prebacivanja podataka,citanja,stagod ima da se malo pomuci dobija opstrukciju,dok je van tih radnji necujan. Sta ce biti sad na prolece kad pocne da cveta!
dakle, mogu da zakjucim da se nekom cuje, nekome ne. ima li mesta reklamaciji? btw, kada ste ih kupili, da li su bili u plasticnoj kutiji ili hermeticki zatvoreni? smrdi mi nesto na second hand ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Plasticna providna kutija Uvoznik: ASBISdoo Godina uvoza 2010, kupljen je 25.10.2010god. garancija 36 meseci
:: dakle, mogu da zakjucim da se nekom cuje, nekome ne. ima li mesta reklamaciji :: btw, kada ste ih kupili, da li su bili u plasticnoj kutiji ili hermeticki zatvoreni? smrdi mi nesto na second han :: __________________________________________________ :: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp :: ::
Koristim ga kao externi disk (u CM-ovom aluminijumskom kucistu je)
17.02.2011. 19:57
status: user broj poruka: 10999
podeljen na tri particije (NTFS). Ni kada ga prikljucim preko USB-a ni kada se vozi preko SATA-e nikakve buke nema (rekao bih cak da je nesto tisi od WD6400AAKS 640GB koji se nalazi u kompu)...
krenula ih prodaja pa ih prave i u hodnicima .. moguce da nisu iz iste fabrike ovi sto se cuju i ovi sto se necuju.. probaj da zamenis za WD .. mnogi se zale na nove F3-ke kao bucne kod pristupa ..
Užasno je bučan bio i kojim god sam ga alatom sa Hiren`s testirao nalazio je bad sector negde na polovini diska. Zamenjen je odmah sutradan. Disk koji sam dobio bio je manje bučan, ali je ispravan.
Još jednom se zahvaljujem ljudima sa berze na pomoći tom prilikom.
Evo jedan (HD103JS) upravo kod mene radi par dana, jos uvek nisam zatvorio stranicu kucista. Ne cuje se uopste, iako sam cuo da se ljudi zale... Jedino sto se cuje je motor, ali pri paljenju racunara dok ne zavrti na maximum broj obrtaja. __________________________________________________________ Velg Bort Livet
ja sam primetio da se ipak cuje glasno kada radi indexing, a ovako je skoro silent, ali nikako nije silent, moze cak da se takmici sa Hitachi-em, najtisi hardovi od svih hardova koje sam imao su Seagate. A evo mog testa F3-ke - http://cl.ly/4gOE Dakle, u toku testiranja je NECUJAN, a u toku indexovanja DRLJA. Mozda deluje malo cudno, ali meni se svidja sto se cuje u toku rada Ali recimo kod WD Blue neprijatno zuji.
HD tune pro i uradi test i napisi svoja iskustva i toleranciju vezano za buku hard diska Samsung F3.
:: Da ne citam redom.. koji program i sta da uradim? Nesto se nisam bavio pre ovim :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.