Napunite hard disk podacima i stavite ga u fioku. Koliko dugo sme da stoji odlozen, da se ne pokrene? Imaju li neki vremenski intervali koliko chesto treba da bude porenut?
Pa moze da stoji min. 10 g. Logicno, jer i kada radi, podaci koji su u njemu od prvog dana se ne upisuju ponovo, a pristupices im bez problema dok hdd ne pukne od starosti.Ima verovatno magnetni zapis neki limit kada ce postati necitki, ali je to mnoogo godina, Tako da mu nista nece faliti ako stoji u ladici i 10g.Sto se tice mehanike, ni tu nece biti problema.Mislim, nece zaribati motor...
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Napunite hard disk podacima i stavite ga u fioku. Koliko dugo sme da stoji odlozen, da se ne pokrene? Imaju li neki vremenski intervali koliko chesto treba da bude porenut :: :: e, drz` da ti ga nabijem! ::
Bio je tekst na tu temu, najbezbedniji back up podataka i najdugotrajniji,DVD, usb tralala i zakjucak tog teksta je da je najdugottajnija i najsigurnija varijanta, nov hdd koj se dobro pokazo, snimis sve na njega vratis ga u kesicu i stavis u fioku.
Secam se i ja. Negde sam prochitao, verovatno ovde, ali me interesuje koliko dugo, jer ovaj HDD shto imam je od leta u fioci.
e, drz` da ti ga nabijem!
:: Bio je tekst na tu temu, najbezbedniji back up podataka i najdugotrajniji,DVD, usb tralala i zakjucak tog teksta je da je najdugottajnija i najsigurnija varijanta, nov hdd koj se dobro pokazo, snimis sve na njega vratis ga u kesicu i stavis u fioku :: :: Devize devize bonda elem :: ::
Ajmo odgovor pitanjem: koliko planirash da taj disk drzis odlozen ? Ako je 100% ispravan ja ti garantujem da ce biti upotrebljev, kad ga odlozis, dokle god je aktuelan SATA standard.
Naravno pod uslovom da se ne igras magnetima po njemu.
Aj, da bi bio 300% siguran stavi ga u plasticnu futrolu u kojoj je najverovatnije dosao i sve zajedno u celicnu kutiju i stvarno bi me zacudilo da mu nesto fali kad ga izvadis.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: :: Ajmo odgovor pitanjem: koliko planirash da taj disk drzis odlozen :: Ako je 100% ispravan ja ti garantujem da ce biti upotrebljev, kad ga odlozis, dokle god je aktuelan SATA standard :: ::
kad ce usled pojacane sunceve aktivnosti zemlja zameniti magnetne polove, da stvar bude gora ima da prsnu svi sateliti tako da nece biti ni intereneta da ponovo skines to sto si izgubio...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.