imam dva WD blue harda i posle pola godine mrzovolje da negde deponujem fajlove dok ne napravim raid dosao je taj trenutak!! jel dovoljno dobar integrisani raid controler ili je bolje kupiti neki naknadno??? ako jeste onda mi predlozite neki ne preterano skup!!
Prijateljski, imaš još oko sat vremena da prošetaš po prelepom vremenu za ovo doba godine. Možda ti usput ispari negde ta ideja za RAID. Ne vredi muke i rizika, veruj mi... osim kod baš specifičnih zanimanja. Pouzdaniji su, u proseku, zasebni u odnosu na integrisane, a zajedno su q od ovce jer predstavljaju taman toliko veći rizik od rizika da nešto crkne... štekaj za dobar ssd, a ovo iskoristi za storage ili prodaj oba.... ili jedan... man` se toga.
extra komentar!! ok znaci zaguljena je to rabota. onda jel po tebi pisko dovoljno 64GB ?? trenutno mi je instaliran win 7 32bit i utroseno mi je oko 20gb na c particiji. 64bitni win ne moze da predje 40gb sa nekim instalacijama. a oni ssd od 128 gb su i dalje vraski skupi......
Dosta je kad tuku. Pazi, ako podesiš u winu ili se samodiciplinuješ (kao ja) i za programe napraviš posebnu particiju, i SVE instalacije teraš na tu neku particiju a ne na c, onda je i 64 dovoljno. Ono, uvek kod instalacije izabereš custom i samo umesto slova c staviš slovo te neke particije, a ostane putanja X:\Program files\ i to je to. A jeste da je mizerno 64 i jeste skupo 128 i sporo pada cena. Banda pokvarena, kao da im je naša vlada u upravnom odboru... Šta ja znam, nekako po meni, raid niz čeka samo kad će najviše moći da te zajebe, i on te tada zajebe i izneveri, a inače radi.
`fala bogu da neko nesto pametno kaze za sata raid.. veliki +1 za cika piskov komentar.
:: Prijateljski, imaš još oko sat vremena da prošetaš po prelepom vremenu za ovo doba godine. Možda ti usput ispari negde ta ideja za RAID :: Ne vredi muke i rizika, veruj mi... osim kod baš specifičnih zanimanja. Pouzdaniji su, u proseku, zasebni u odnosu na integrisane, a zajedno su q od ovce jer predstavljaju taman toliko veći rizik od rizika da nešto crkne... štekaj za dobar ssd, a ovo iskoristi za storage ili prodaj oba.... ili jedan... man` se toga :: :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.