Molim za preporuku za neki HDD do ~5000din. Koristio bi se za podatke (sistem je na posebnom HDDu).
Kriterijumi: 1. pouzdanost (sto veca) + grejanje i buka (oba parametra da budu sto manja), 2. brzina (sto veca).
Vidim u Emmiju Caviar Blue WD5000AAKX za 3400din, za koji proizvodjac specificira 300.000 cycles (nasuprot 50.000 kod vecine ostalih). E sada disk je SATA3, ali ovi u Emmiju kazu da moze da radi kao SATA2 disk (koji ploca podrzava). Konkurenti (Samsung F3 i Hitachi) su ~ ista cena. Sa druge strane Hitachi 1TB je ~5200 din.
Kakve su preporuke?
Unapred hvala.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ako hoces brz, hladan i tih hdd, onda Samsung F3, na dobrom je glasu....
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: Molim za preporuku za neki HDD do ~5000din. Koristio bi se za podatke (sistem je na posebnom HDDu) :: :: Kriterijumi: :: 1. pouzdanost (sto veca) + grejanje i buka (oba parametra da budu sto manja) :: 2. brzina (sto veca) :: :: Vidim u Emmiju Caviar Blue WD5000AAKX za 3400din, za koji proizvodjac specificira 300.000 cycles (nasuprot 50.000 kod vecine ostalih). E sada disk je SATA3, ali ovi u Emmiju kazu da moze da radi kao SATA2 disk (koji ploca podrzava) :: Konkurenti (Samsung F3 i Hitachi) su ~ ista cena :: Sa druge strane Hitachi 1TB je ~5200 din :: :: Kakve su preporuke :: :: :: Unapred hvala :: :: Pozdrav :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
vidis ovako, moj temperament ubije meni HDD pre neki dan i sad treba da uzmem novi, cujem se sa zetom koji radi u izvesnom servisu u BG i kaze mi covek da uzmem wd black jer mu u poslednje vreme stize bas puno samsunga na reklamaciju, a ja hteo da uzmem f3 500gb, eto ako ti je od pomoci
verovatno da da, mada kod hdda garancija ti nista ne znaci, kad opali podaTci cao :D i hitachi mu dosta stize, jbg, verovatno se dosta prodaje pa zato, ja sam imao WD blue ali tvrdja moja noga od njega :), bio sam zadovoljan kako je radio
ma jebes garanciju, znas sto te pitam? kolko sam ja uspeo da saznam f3 ima malo veci failure zato sto je bas onako dobro nategnut, ali da je i dalje bolji od seagate i wd, dok je hitachi neprikosnoven. moguce da se dosta vracaju f3 zato sto su se bas dosta i prodavali u poslednje vreme, a moguce i da je naisla neka tura `za specijalno trziste`. ne bi bilo lose ako bi mogao da iskukas neke konkretne brojke ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
radio je super,a onda je odjendom crko,sad imam hitachi-a i radi odlicno,nzm ,prosli put kad je otiso samsung otislo je i dosta bitnih podataka,tako da sada,gledam neki hdd i nisam vishe ni sam siguran koji je najbolji,za sada msm da cu uzeti samsung f3.
Da li neko zna u cemu je caka? Imate li ove diskove i kako se ponasaju?
Pozdrav.
@Saxija: Koji Black gledas?
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
@strela gledam 500gb black, imaju sata 2 i 3 ali oba 32MB casha tako da svejedno mi je kada mi je ploca sata2, mada koliko videh malko im je pojaca cena
ima sasvim solidnih resenja od 640-1024GB. Zato se nesto mislim oko ovog plavog (je*i ga WD mi je nekako prirastao srcu, mada bih ga menjao da znam da su iskustva ostalih ok, sa nekim jeftinijim, a boljim = pouzdaniji, tisi, hladniji, pa na kraju brzi).
Pozdrav.
- - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.