Problem koji se javlja je sledeće prirode, kada priključim ovaj externi disk na računar, windows ga detektuje kao usb device (u systray-u se pojavi ikonica) ali ga uopšte ne vidi niti pokreće i ponudi da ga otvori, ako probam da ga nađem u disk menadžmentu računar se zaglupi i moram da ga resetujem na taster. Ovaj problem je vezan za XP os dok kod win7 sve radi normalno. Kada priključim disk na isključen računar i učita se win disk radi normalno. USB stikovi i ostale usb drangulije normalno detektuje i otvara, što mi ukazuje da nije do ploče i samog windowsa, probao sam ga i na drugim računarima i isto se ponaša. Jel neko imao ovakve gremline u externom disku i imate li neki savet, formatirao sam ga, otvarao i proveravao elektroniku i deluje mi kao da je sve ok-al izgleda da nije? Unapred hvala i pozdrav svim forumašima
Svi ga kao nesto hvale, a ja ne znam da li se i jedan bran USB diskova kvari vise od njih... No... Pokusaj sladecu stvar: Prikaci ga `na zivo` dok je dignut XP Idi u Divajs menadjer (brate-sestro) i pronadji ga kako se detektovao... (kao USB DEVICE cini mi se da si rekao...) UNINSTALIRAJ to nesto Nebi bolo lose da aninstaliras i sve USB portove restaruj komp sa otkacenim diskom sacekaj da se ponovo instaliraju USB portovi Prikaci disk na neki drugi USB port od onog na kojem je bio u krenutku UNISNTALACIJE I pomoli se da proradi :)
kada ubacujes Transcend u USB, iskljuci sve ostale USB storage uredjaje ako ih imas, ako nemas, onda zaboravi. Druga opcija probaj drugi USB kabl. Treca opcija su drajveri na xp-u..konflikt sa usb-om.. bez obzira sto flash-evi rade..to se i meni desavalo.
:: Problem koji se javlja je sledeće prirode, kada priključim ovaj externi disk na računar, windows ga detektuje kao usb device (u systray-u se pojavi ikonica) ali ga uopšte ne vidi niti pokreće i ponudi da ga otvori, ako probam da ga nađem u disk menadžmentu računar se zaglupi i moram da ga resetujem na taster. Ovaj problem je vezan za XP os dok kod win7 sve radi normalno. Kada priključim disk na isključen računar i učita se win disk radi normalno. USB stikovi i ostale usb drangulije normalno detektuje i otvara, što mi ukazuje da nije do ploče i samog windowsa, probao sam ga i na drugim računarima i isto se ponaša :: Jel neko imao ovakve gremline u externom disku i imate li neki savet, formatirao sam ga, otvarao i proveravao elektroniku i deluje mi kao da je sve ok-al izgleda da nije :: Unapred hvala i pozdrav svim forumašim ::
Ali to se ne dešava samo na mom računaru već na svakom drugom na kojem sam probao sa xp-om? Da napomenem još jednom na sedmici radi sasvim normalno a na xp-u radi ok kad ga priključim na isključen računar i tako uključim računar.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.