1. Moze li se nekim programom kao sto je partition magic formatirati HDD tako da primarna i aktivna particija bude na obodu HDD (odnosno ploce koja se vrti u hdd-u)? A da ostale particije krecu od sredisnjeg dela diska
2. I da li je to pametno raditi?
Ovime bi se postiglo brze ocitavanje podataka samog sistema (windowsa XP u ovom slucaju) zbog vece ugaone brzine....
:: Inercija je kurva, mislim moment inercije , a i nije to dvd :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Ne znam sto bi to radio, kada HDD vec tako radi. Njegov nulti sektor je na obodu, a ne u sredini kao kod CD-DVD medije. Cudime ovoliko neznaje na berzi.
:: Nije DVD ali princip je isti zar ne? (mislim sto se tice ove ugaone brzine :: :: Takodje imam dilemu posto bih pazario hdd za par dana :: :: Hitachi HT0F10383 1TB 7200 32MB cache il :: :: Samsung HD103SJ F3 -II :: :: bice to jedini disk na masini... :: :: Ako Hitachi zasto :: Ako Samsung zasto? Cene su slicne
:: Ne znam sto bi to radio, kada HDD vec tako radi. Njegov nulti sektor je na obodu, a ne u sredini kao kod CD-DVD medije. Cudime ovoliko neznaje na berzi :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.