Zanima me kakav je ovi hardovi što se pouzdanosti tiče, tj. da li su skloni kvarovima. Pošto planiram da ga koristim za skladištenje podataka, ostale karakteristike mi i nisu toliko bitne. Još me zanima koliko vredi ovaj moj WD5000AAKS star oko 2 i po godine.
vredi oko 20 e,mozda i malo manje,a mozda i malo vise,zavisi :) sto se tice wd15ears nisam bas upoznat sa njima,ali mislim da su za skladistenje ok. . .
To cenim, više od kojekavih testova i rivjuova sa neta. I ova dva harda iz potpisa su mi trenutno dovoljni, zato što sam redovno narezivao filmove koje odgledam, kao i igre, muziku, slike... E, pošto sam se pretrpao DVD-ovima, odlučio sam da batalim narezivanje, i da kupim hard na koji ću u nekom narednom periodu da skladištim podatke. Neće tu biti ništa bez čega se ne može, ali ipak ne bih voleo da se odjednom oprostim od svega što sam godinama skupljao.
Naime, sektori su obrazovani i formatirani tako da ovaj disk perfektno radi sa Win7 i MacOS-ovima, ali uz XP, potreban je neki WD-ov program, u kojem slucaju disk mora da bude particionisan kao monolitik (ceo disk=jedna particija). WD tvrdi da je to deo njihove strategije za postizanje veceg kapaciteta sa postojecom HDD tehnologijom (strategiju zovu `Advanced Format`).
Autor review-a (`Berzerker`) napominje da ce problema imati i oni koji bi da aplikuju postojeci `image` (nekog prethodnog sistema) na ovaj HDD...
Drugi komentatori pominju druge probleme (neki su HDD koristili kao sistemski disk pa nije hteo dobro da butuje, navodno zbog firmware-a)...
I sam sam malo pročešljao net, pošto sinoć nisam dobio dovoljan broj odgovora. Tako da sam odustao od njega i odlučio da uzmem Samsung Spinpoint F4EG HD204UI.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.