Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Sporo, aaaaaaa :-(
STRANA 1 OD 1
jaydee Sporo, aaaaaaa :-( 17.01.2011. 01:59 T32778

status: user
broj poruka: 95
Zdravo,

od kada sam ugradio interni citac kartice Apacer AE700 i povezao ga na jedan od dva konektora na maticnoj ploci MSI K9VGM-V, i na front konektorima na kucistu i na citacu, kada ubacim flash daje mi obavestenje `The device can preform faster` (USB 1.1).

Kompletan protok sa usb-a je duplo sporiji od tad, a kada otkacim citac, radi sve normalno, dok na usb konektorima na zadnoj strani ploce radi sve kako treba i kada je on povezan i kada nije.

Da li se iko susretao sa ovim problemom i ako jeste sta je resenje?

Samo da dodam da sam dosta citao o tome kako treba jedan pin da se iskljuci (otkaci zicica) pa ujedno pitam da li ima tu istine ili lupetanje.

Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djuroue1 Hm 17.01.2011. 02:21 #284272

broj poruka: 1156

zadnji rade dobro jer nemaju veze sa tim na ploci.A oni napred idu odatle gde ti je i kartica.E sad dal je slab usb na ploci ili nema dovoljno struje ili kabal hm.Mozes li taj citac da povezes nazad na neki produzni kablic pa da vidis radi li na usb 2.0?
AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock

Asus M4A785TD-V-EVO

Mushkin 2x2 gb 2000mhz

Gigabyte GTX 260OC
684/1368/2200 121gb/s

XIGMATEK
Go Green 700W 80Plus
Jebivetar Hej, jaydee 17.01.2011. 02:50 #284282

broj poruka: 2386
Isto imam neki interni chitach kartica.
Chini mi se da je i kod mene win7 x86 prikazao poruku `The device can preform faster` (USB 1.1).
Ono shto znam sada je da mi prednja dva USB-a sporije rade kao i taj USB na chitachu.
Nisam probao pozadi ali mi napred prebacivanje filma ili nechega drugog sa hard diska na flash od 2Gb, bilo koji flash, ide sporo, negde oko 2mb/s.

e, drz` da ti ga nabijem!

codeus ,,, 17.01.2011. 09:43 #284331

broj poruka: 4054

na maticnoj ploci imas nekoliko USB 1.1 slotova i nekoliko USB 2.0 slotova .. vi ste vase chitace nabili bas na 1.1 .. ubodi u neki drugi USB konektor na ploci .. ili u biosu iskljuci podrsku za 1.1 ako postoji ..
vladarko Re: ,,, 17.01.2011. 10:37 #284347

broj poruka: 4228
Mislim da na toj ploči nema USB 1.1 portova, već samo USB 2.0 koji su kompatibilni sa prethodnom generacijom.

Već je pominjano na forumu da postoji problem sa prednjim USB portovima, jer se oni priključuju samo kablićima na ploču, a u stvari su deo kućišta. Problem najverovatnije predstavljaju sami ti kablići ili napajanje koje nije dovoljno da izvuče maksimum iz USB 2.0 uređaja koji je priključen na USB portove.

@jaydee: ne diraj nikakve žičice, već priključi čitač na zadnji panel.

Pozdrav!

Vlada

::
:: na maticnoj ploci imas nekoliko USB 1.1 slotova i nekoliko USB 2.0 slotova .. vi ste vase chitace nabili bas na 1.1 .. ubodi u neki drugi USB konektor na ploci .. ili u biosu iskljuci podrsku za 1.1 ako postoji ..
dukiduledu a da nije sam citac 17.01.2011. 10:50 #284356

broj poruka: 826
tj elektornika na njemu u usb 1.1 standardu?pa jednostavno nece da rade punom brzinom uredjaji?

vladarko Re: a da nije sam citac 17.01.2011. 10:53 #284357

broj poruka: 4228
Pa, to baš i nije najjasnije iz ovog objašnjenja:

dok na usb konektorima na zadnoj strani ploce radi sve kako treba i kada je on povezan i kada nije

Da li i čitač ne prijavljuje 1.1 brzinu tada ili ne...

Pozdrav!

Vlada

:: tj elektornika na njemu u usb 1.1 standardu?pa jednostavno nece da rade punom brzinom uredjaji
jaydee objasnjenje... 18.01.2011. 00:29 #284735

broj poruka: 95
Mislim da se nismo razumeli, ovaj citac je interni i ne ide direktno u usb port vec u konektor na ploci, tako da kada je on povezan na plocu usb portovi na njemu i na prednjoj strani kucista rade u usb 1.1 rezimu rada dok usb portovi na zadnoj strani rade kako treba. Znaci u pitanju su samo dva konektora na ploci, oni prave problem.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs