Sa kojim programom mogu da formatiram particiju iz NTFS u EXT4 journaled koja je potrebna za instalaciju MAC OS X-a. Probao sam iz Hirens boot cd-a sa Acronis disk director-om i paragon paritition manager-om ali ima samo ext3 i to je to. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
sa ubuntu diskom da pokrenes instalaciju i formatiras u ext4 ali ne znam kad prekines sta ce biti jer sam format mozda radi tokom procesa instalacije.tako da mozes da instaliras ubuntu sa ext4 pa butuj leopard mozda ce tad da je vidi pa ces je lako erase-ovati.Ili guglaj neki program. AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s XIGMATEK Go Green 700W 80Plus
koliko znam mozes iz same instalacije os x-a, odes na disk utilitys, pa obelezis hdd, ceo formatiras, i izaberes velicinu particija, i obavezno u options cekiras GUI.
E hvala za ovaj program! Vidim da ima mogucnost i da formatira u hfs+ koji mislim da je format koji koristi MAC OS X. Da li onda u taj format da je formatiram ili u ext4? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Koliko znam, imaš u opcijama tokom instalacije formatiranje u EXT4 journaled... Nema potrebe za dodatnim programima... __________________ Scourge of PCBerza
probaj u hfs+ naravno samo me cudi sto to nisu ponudili u ovom iatkosu?Mozda nece hteti da radi al probaj pa javi da ga i ja formatiram.Ako nece onda u ext4.zzz AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Ne mogu da verujem! Ovo vise nema smisla... Skinem program, narezem ga, bootujem sa njega, sve se lepo pokrene i WD mi vidi sa svim particijama normalno i mogu bilo koju da formatiram u ext4 ili hfs+, a za Samsung mi kaze samo 936GB (ceo disk) unallocated space! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
da skines neki ideneb ili neku drugu distribuciju pa probaj...jesi defregmentirao ceo hdd i pokusao posle u dik utility? AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Defragmentovao sam oba harda, nasao iDeneb v10.5.4 i ista stvar - hoce da formatira particiju na WD, na Samsungu nece... Ostaje mi samo da formtatiram ceo hard a to mi se ne radi jer imam jako mnogo podataka. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Hm imas li gde da ih sklonis?Na taj wd i na jos jedan od druga ili?Nije mi jasni sta taj samsung zezza...Sto ne probas sa ubuntuom foru sto sam ti rekao? AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
WD je od 160GB a to mi je jako malo za skladistenje sa Samsunga koji sam poprilicno napunio a od 1TB je. Buni me recimo jedna stvar, na WD sam uspesno instalirao iAtkos ali kada sam bootovao sa harda opet nije hteo da nastavi dok nisam kucao sve ono -v -f -x32 cpus=1 itd nego se restartovao. Da li to znaci da bih, i da je upselo, svaki put to morao da kuckam? Malo je iritirajuce. Druga stvar, u VMWare u Win7 sa Enablovanim AHCI u BIOS-u (ono sto si objasnjavao) i posle uspesne instalacije i IAtkosa i IDeneba kaze waiting for root device, sto ne bi smelo kada postavljen hard na AHCI. To se na WD-u nakon instalacije noje pojavljivalo, samo ispise sve i svasta, sve je kao ok, i onda stane u jednom trenutku i zablokira. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
dobijas kernel panic i morasda menjas nesto u toku instalacije u customize.Ajmo ponovo.Kako je unknown13 resio svoj problem sa hdd-stavio u 1st sata a dvd u 2nd i proradilo-ti se pobrini da ti je samsung u 1st sata na ploci.Pa mi reci sta si instalirao dalje.Prvo da resimo to sa hdd a posle smo na konju.Svaki kernel panic ostavlja poruku sta nije uredu. AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Da, ali njemu nije video hard, meni vidi oba, ali na Samsungu izgleda ne valja taj partition map. Vidim da sva podesavanja koja radim u Windowsu sto se tice partiija povlaci neko sranje sa tim partition mapom. Kad god udjem u patirtion magic nakon neke intervencije u Windowsu kaze da ima greska u partition table i da mora da ispravi... Izgleda da tu treba da se formatira ceo hard, pa da se podeli ponovo sve, ali sa nekim programom, ne u Windowsu, a to mi se ne radi nikako jer sam u sred nekih projekata. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Stavi samsung na 1st nista te ne kosta.A formatiranje odlozi dok ne budes imao gde da sklonis podatke.A do tada da probas vmware ili na taj wd al to ce tesko da ide.Ili ako mozes da utopis taj ata za neki sata uz doplatu ili nesto. AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.