Izgleda da mi je 215D otisao u vecna lovista, jer non-stop prikazuje:
Nero - internal target failure i ponekad power calibration error. ImgBurn - invalid Address to write i power calibration area error.
Bilo bi lepo da ima negde u BG da se kupi ovaj model jer je stvarno dobro sluzio, ali posto nema, moze preporuka sa vase strane. Jer ovde se samo vrte SmugSmug, LG i SonyNEC.
Da ne bude neki koji ce se raspasti posle godinu dana upotrebe.
Imam SH-S183A više od tri godine, i SH-S223F skoro dve godine i šljakaju po PS-u još uvek, a narazeli su ne znam ni sam koliko diskova. Kakav je kvalitet rezača ostalih marki, stvarno ne znam.
Po pitanju tišine, 183 i 223 su kao nebo i zemlja. Prvi je gotovo nečujan, dok se drugi čuje prilično. Meni je važno da rade posao, pa sam spreman da istrpim i malo buke.
Znam da nije skupoca za godinu dana akanja neceg od 16 evra :)
Izgleda da sam uspeo da ga osposobim. Trip je u tome sto sam uzeo 2 DVD-RW Verbatim, da bi shveca mogla da gleda filmove na TV-u preko plejera. Stavim prvi na rezanje, kao i drugi, ali na oba izbacivano je ono gore. Sad, na jednom je nesto mrva narezano i izgleda ne mogu da ga vise povratim u blanko mod, a ovaj drugi posle reflash firmwarea, narezao je kako treba i evo sada mu upravo radim brisanje.
Da li je moguce da se firmware u njemu zaglupi? Jer je ovo prvi put vidim u zivotu, posle 5 rezaca u posedu.
Za qrac nece. Izgleda da cela serija ovih prebrisivih nevalja, niti ovi obicni -R diskovi. Uzeo sam neki stari RW, srecom pa sam iskopao igrom slucaja, i jedan -R koji mi je ostao u nekoj kutiji. Reze bez problema.
Ajde ipak cu, ako je krenuo da zebava sa bilo kojim dvd-em dok reze to si ga privremeno `opravio` da reze, ali ce opet da krene da zajebava, i meni tako prvo nije hteo poneke da nareze i onda je zajebo sve da reze i cita(mozda nece biti tako, ali......:) sve su to nekvalitetna goveda :@
:: Za qrac nece. Izgleda da cela serija ovih prebrisivih nevalja, niti ovi obicni -R diskovi. Uzeo sam neki stari RW, srecom pa sam iskopao igrom slucaja, i jedan -R koji mi je ostao u nekoj kutiji. Reze bez problema :: :: Verbatim je u pitanju :: :: Srecom ne moram da kupujem nov rezac. : :: :: `bem ti budjave diskove. >:(
Neces uspeti :). Ovaj novi RW - 2 komada, da kazem `sto rade`, oni ne rade. Jednostavno nareze ga nekako, ali nece da cita, niti moze neki drugi softver za rezace da nadje TOC. Onaj drugi RW je pukao, kao i 2 nova -R diska. Stari RW je bez problema narezao.
Ma bedak je sto mi je ponestalo i DVD-ova obicnih. Tako da nisam imao cime da isprobam da isprobam. Ali, da iz razlicitih tipova medija svi puknu, tada sam pomislio da je ovaj zveknuo.
Probao sam sve moguce kombinacije od srafcigera, da bi na kraju iskopao 2 stara Dvd-RW-a, Za jedan znam da je zveknuo, a ovaj drugi me je obradovao. Najsmesnije, i ovaj drugi sto sam mislio zveknuo radi. :)) Buffer fura normalno :))
Edit: Jes da je djubre ko djubre, ali ima bolje djubre za 20 evra i raspad sistema za 2 evra vise :))
:: Ajde ipak cu, ako je krenuo da zebava sa bilo kojim dvd-em dok reze to si ga privremeno `opravio` da reze, ali ce opet da krene da zajebava, i meni tako prvo nije hteo poneke da nareze i onda je zajebo sve da reze i cita(mozda nece biti tako, ali......:) sve su to nekvalitetna goveda : :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Gigabyte GV-NX88T256H rev 1. :: OCZ MXS-PRO 600W :: :: :: Za qrac nece. Izgleda da cela serija ovih prebrisivih nevalja, niti ovi obicni -R diskovi. Uzeo sam neki stari RW, srecom pa sam iskopao igrom slucaja, i jedan -R koji mi je ostao u nekoj kutiji. Reze bez problema :: :: :: :: Verbatim je u pitanju :: :: :: :: Srecom ne moram da kupujem nov rezac. : :: :: :: :: `bem ti budjave diskove. >:(
Ako je sve tačno baš ispitano, tj. nisi nešto utripovao na brzaka, nije riknuo cdrw, već mu je firmware ZASTAREO - nisu upisani najnoviji mediji kakav je npr. taj verbatim, i zato pravi greške u strategiji upisivanja, a podrazumevana - generička - strategija ne funkcioniše... Drugo, možda si pazario `Verbatim`, Vertabim, Verbateam, Verbratim i tako dalje.... pa onda tim šrafcigerom koji si pomenuo, možeš i da ih narežeš odmah, neke inicijale i tako, to će moći da se čita sigurno..... ako dobro zagrebeš, dobićeš i dual layer. Moći će da se čita sa obe strane.
Imaš programe za iščitavanje porekla optičkog medija, to je nekada bilo popularno a kako je sve pojeftinilo, ja sam i zaboravio na to... dakle, iščita iz fabrički upisanih podataka na sam disk - ko je proizvođač i koja je serija u pitanju, a onda na sajtu proizvođača cdrw-a, da li je i podržan kojim firmware-om ili je još uvek blacklisted tj. unknown.... ako nema tu takvih lista, ima npr. na cdfreaks ili tako nekim forumima-sajtovima koji su se zaludno bavili flešovanjem i reflešovanjem optičkih pogona i ispitivanjem (i plaćenim reklamiranjem) medija i rezača. Good luck. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
@Raic, Quick jedno 5-6 puta, pa Full. ne brinem se za to to mi je poznato od davnina. Sta mislis kako mi radi ovaj Verbatim sto sam ga iskopao? Ima jedno 2 god. kako ga nisam koristio. :)
@Pisko, znam za taj generic sistem, ali kretenizam je sto prave diskove kojima ni generic ne pomaze. Lista za 215D i nije bas prevelika, dobija se u pakovanju uz firmware, a narezivao sam diskove koji nisu na listi i to od proizvodjaca Shkljm. Bedak je praviti nesto isto, a novo, kada su i prethodne generacije odlicno sluzile. Sve se svodi na jebeno otimanje potrosaca `kupi novi rezac`.
Isti slucaj kao i sa gejmingom: potrebna vam je ta i ta graficka, ne moze da vam radi gejm pod tom i tom kartom, cisto przenje mase.
Nego da li ce ikada ovde neko poceti uvoziti Pioneer rezace? Jer koliko god da su to plastikaneri od 16-20 evra, po meni su se pokazali odlicnim, ali samo odredjene serije. Ne mogu da verujem da nam je izbor spao samo na par firmi. Kad smo u bananamen drzavi.
Pakom iliti Patkom (zato sto uvaljuju patke u garancijama) ne priznaje garancije na svoje DVD rezace,pa ih izbegavaj u sirokom luku!Pri kupovini pitaj ko je davalac garancije obavezno!Meni su rekli :`To sto pise u garanciji okacite macku o rep!`!?Podneo sam prijavu inspekciji i malo cu im opstiti sa majkom.
Fujitsu Siemens Amilo Pi 2540 T2300 1.6 ,2GB DDR2/800,HDD WD 250gb,Ati Mobility Radeon HD2400-POKOJNI ATI,BOG DA MU DUSU PROSTI-DANAS MU DAJEMO 40 DANA.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.